ГЕРБ се ядоса на Радан Кънев, действал безотговорно

От партията на Борисов настояват да "ревизира поведението си"
Обновена: 16 окт 2014 12:44 | 16 окт 2014 12:44, Веселина Йорданова
155
ГЕРБ се ядоса на Радан Кънев, действал безотговорно
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

От ГЕРБ скочиха срещу Радан Кънев и остро настояха той да „ревизира поведението си“. От партията на Бойко Борисов са недоволни от изявления на „говорителя в оставка“, който по-рано днес обяви, че вчерашните преговори с Реформаторите са били прекъснати, защото ГЕРБ иска да работи с ББЦ и ДПС.

От поведението на г-н Кънев разбираме, че той още не е разбрал, че изборите са минали и вече се водят преговори между ГЕРБ и РБ. Триковете на РБ от цялата им предизборна кампания, че ГЕРБ искал да управлява с ББЦ и ДПС, показват, че г-н Кънев все още не е осъзнал важността на разговорите между ГЕРБ и РБ, ядосват се от партията на Борисов.

Още по темата
От ГЕРБ канят Радан Кънев да присъства на евентуални следващи преговори, за да не се опитва „да пресъздава разговори, на които не е присъствал, обикаляйки националните медии“ и напомнят, че във вторник преговорният екип на ГЕРБ отхвърли предварително декларираната безрезервна подкрепа на ДПС.

Опитите от страна на Радан Кънев да се оневинят парламентарните групи и лидерите, които гласуваха назначението на Делян Пеевски, са изключително притеснителни за ГЕРБ, допълват от партията и посочват, че той „действа деструктивно по отношение на всички възможности за съставянето на правителство“.

От партията на Борисов издават, че получили информация от представители на други партии в РБ, които не знаят за преговорите и не са били поканени от ръководството на Блока да се включат в тях. Това според ГЕРБ показва още веднъж, че РБ е нестабилен политически субект, който трудно може да гарантира политическата стабилност, нужна на едно коалиционно управление.

„Настояваме Радан Кънев да ревизира поведението си, тъй като председателят на ГЕРБ, въпреки решението на преговорния екип на партията да прекрати преговорите с РБ, настоява да направим всичко възможно да убедим обществото, че РБ е стабилен и единен политически субект“, изтъкват от ГЕРБ.

Според тях това е необходимо, за да може следващата седмица на нова среща да се изчистят всички теми и въпроси, тъй като обществото очаква отговор дали може да бъде формирано стабилно българско правителство.

„Безотговорното поведение на Радан Кънев по медиите обаче не помага на преговорите. Освен това, от изявленията на РБ вчера и днес разбираме, че имаме съвпадения по 95% от програмите ни. Това за пореден път доказва, че говоренето от тяхна страна по време на предизборната кампания, че сме много различни, е поредният политически трик“, коментират от партията на Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Раданчо или пинчера на Костов е много добре обучен от последния да демагогства и да изопачава нещата, но май ученика надмина учителя си! Много гнусен ми стана с ежедневните си лъжи по адрес на ББ! Не стига, че Деформаторите са една алчна и безотговорна сбирщина от протурски и проруски партийки и от тях не зависи почти нищо, ами отгоре на всичко се ежат и се правят на много важни!
37
4
 
2
 
! Отговори
петър преди 9 години
РЕКЕТЬОРСТВОТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ДЕМОКРАЦИЯТА!Казал бил днес Петър Москов, че: "Ние сме дошли на днешните разговори с ясно желание за постигане на споразумение за съставяне на правителство." И допълнил: "По 90% от темите за конкретиката по спешните проблеми за решаване имаме сходство". И още: "От наша страна има всички основания за такова мнозинство", казал бил Москов. Навремето Иван Костов без такива 90% направо цопна в правителство с БСП - 1990-1991 г. Защо сега партии от едно европейско семейство, при 90% съвпадения, не могат да направят правителство? Май целта е цопването в обятията на БСП
36
3
 
6
 
! Отговори
Росица преди 9 години
Някои започнаха вече да се притесняват от переспективата нови избори. От нови избори не се страхуват само ГЕРБ, и донякъде БСП защото те по-зле от този резултат едва ли ще имат. Но другите Доганови изчадия - Атака, ББЦ страх ги тресе. Ако падне имунитета на Волен Ага, отива зад решетките.
35
17
 
6
 
! Отговори
БАЙ ГАНЮ преди 9 години
Тоя *** РАДАН КАЛПАЗАН,какви глупости плещи-А вчера пък ПЕТЪР МОСКОВ ТАКА СИ БЕШЕ ОКОКРИЛ ОЧИТЕ КАТО ПИЯНИЦА И ШИЗОФРЕНИК-Та те не знаеха какви глупости говорят и къде се намират-пълни въздухари,а ТРАЙЧО БАЙЧО СТОЕШЕ КАТО ПРЕПАРИРАН-ТОЙ НАЛИ НЕ Е ДЕПУТАТ-КАКВО ПРАВИ ТОЗИ *** ТАМ КЪДЕТО НЕ МУ Е МЯСТОТО
34
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя на снимката наистина е много нагъл и ***. Едни нови избори ще пратят РБ там където им е мястото - извън парламента.
33
6
 
10
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Борисов няма сили да предприема война с българската олигархия и си търси поводи да дискредитира единствените , които биха застанали до него в тази борба !!! Всъщност кога пеевски натрупа власт и пари ????
32
2
 
6
 
! Отговори
ф-1 преди 9 години
Не може ГЕРБ да създаде отговорно правителство с безотговорни и корумпирани депутати.
31
5
 
6
 
! Отговори
w преди 9 години
нито имено му име ,нито акъла му акъл не мога да ги гледам разни там радановци ,цецки ,менди и тем подобни ,народа мизерува ате циркове си правят нали боко искаше избори и кво всеки тегли чертата към себе си -истината - никой не го е еня за народа
30
6
 
21
 
! Отговори
ф-1 преди 9 години
ГЕРБ както винаги са двулични и АРОГАНТНИ!
29
1
 
6
 
! Отговори
ham hum преди 9 години
KOIСлед консултациите между двете формации в сряда от партията на Бойко Борисов обявиха, че прекратяват разговорите. Сред разминаванията беше отношението към депутата от ДПС и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевски. От блока настояват "да бъдат изключени носителите на модела "КОЙ", който според тях представлява сливането на властта с олигархията. От ГЕРБ обаче подчертаха, че ще се противопоставят на "персонифицирането на лица, които са отговорни за цяла една система.
28
3
 
10
 
! Отговори
CS преди 9 години
KOI -GERB+DPS =Bostan KOI >>>???
27
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стойностните хора гласуват за ДСБ!
26
0
 
3
 
! Отговори
ф-1 преди 9 години
Ако по някакъв начин в България се предотврати влизането на комуниси в НС, то в страната ще настъпи ЕДНОПАРТИЙНА система.
25
8
 
7
 
! Отговори
Явно На Избори преди 9 години
Тоя Раданчо е олицетворение на клюкарското двулично поведение и злъчно говорене зад гърба на опонента. С такъв човек за нищо не можеш да се разбереш. Ще ти скъса нервите от мрънкане и ще ти се прииска да му зашлевиш два шамара. По-добре нови избори отколкото да се играе по свирката на Костовия пудел. Нещастници.
24
8
 
6
 
! Отговори
мъдан кънев преди 9 години
Тоя Мъдан не знам точно как е пълен *т и то му личи по физиономията. Абсолютно не му вярвам, той лъха на лицемер и алчен човек
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДРЪЖ СЕ РАДАНЕ !
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еййй я всички РЕВИЗИРАЙТЕ ПОВЕДЕНИЕТО СИ,че нещо МНООГО НИ ПИСНА ДА ЖИВЕЕМ В ТАЯ МИЗЕРИЯ,ЖИВОТА НИ СИ МИНА В СВЪРЗВАНЕ НА ДВАТА КРАЯ,АМАН ОТ ВАШИТЕ ГЛУПОСТИ,И ЗАПЛАТИ И ДОМОВЕ,ДОКАТО НАРОДЕЦА,НИЕ СЕ ЧУДИМ КАКВО ДА ЯДЕМ ТАЯ ВЕЧЕР И С КАКВО ДА СИ ПЛАТИМ СМЕТКИТЕ
21
5
 
14
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Това момче Радан, трудно го понасях, почва да ми харесва! Все по често го чувам да казва истината, преди я поспестяваше.....
20
2
 
11
 
! Отговори
кк преди 9 години
Абе, какво ще го молят този Радан! Направо ББ да издаде заповед и да задължи того да си мълчи и да изпълнява безропотно...Така ще е, другари и господа "реформатори"... Като искате да си дадете *** под наем, ще ви реформират, докато се реформирате....
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гербаджиите (и олигарсите зад тях) мъчат да изкарат РБ виновни, за да могат спокойно да станат едно с Доган. Толкова елементарно...А РБ отдавна трябваше да заявят: не може да има съвместно управление с ГЕРБ. Ама нали и те се надяват на някое министерско кресло? Ден година храни. Къчета ги яли демократите в България. Те никога не са имали представителство в парламента. Просто никога.