ГЕРБ се ядоса на Радан Кънев, действал безотговорно

От партията на Борисов настояват да "ревизира поведението си"
Обновена: 16 окт 2014 12:44 | 16 окт 2014 12:44, Веселина Йорданова
155
ГЕРБ се ядоса на Радан Кънев, действал безотговорно
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

От ГЕРБ скочиха срещу Радан Кънев и остро настояха той да „ревизира поведението си“. От партията на Бойко Борисов са недоволни от изявления на „говорителя в оставка“, който по-рано днес обяви, че вчерашните преговори с Реформаторите са били прекъснати, защото ГЕРБ иска да работи с ББЦ и ДПС.

От поведението на г-н Кънев разбираме, че той още не е разбрал, че изборите са минали и вече се водят преговори между ГЕРБ и РБ. Триковете на РБ от цялата им предизборна кампания, че ГЕРБ искал да управлява с ББЦ и ДПС, показват, че г-н Кънев все още не е осъзнал важността на разговорите между ГЕРБ и РБ, ядосват се от партията на Борисов.

Още по темата
От ГЕРБ канят Радан Кънев да присъства на евентуални следващи преговори, за да не се опитва „да пресъздава разговори, на които не е присъствал, обикаляйки националните медии“ и напомнят, че във вторник преговорният екип на ГЕРБ отхвърли предварително декларираната безрезервна подкрепа на ДПС.

Опитите от страна на Радан Кънев да се оневинят парламентарните групи и лидерите, които гласуваха назначението на Делян Пеевски, са изключително притеснителни за ГЕРБ, допълват от партията и посочват, че той „действа деструктивно по отношение на всички възможности за съставянето на правителство“.

От партията на Борисов издават, че получили информация от представители на други партии в РБ, които не знаят за преговорите и не са били поканени от ръководството на Блока да се включат в тях. Това според ГЕРБ показва още веднъж, че РБ е нестабилен политически субект, който трудно може да гарантира политическата стабилност, нужна на едно коалиционно управление.

„Настояваме Радан Кънев да ревизира поведението си, тъй като председателят на ГЕРБ, въпреки решението на преговорния екип на партията да прекрати преговорите с РБ, настоява да направим всичко възможно да убедим обществото, че РБ е стабилен и единен политически субект“, изтъкват от ГЕРБ.

Според тях това е необходимо, за да може следващата седмица на нова среща да се изчистят всички теми и въпроси, тъй като обществото очаква отговор дали може да бъде формирано стабилно българско правителство.

„Безотговорното поведение на Радан Кънев по медиите обаче не помага на преговорите. Освен това, от изявленията на РБ вчера и днес разбираме, че имаме съвпадения по 95% от програмите ни. Това за пореден път доказва, че говоренето от тяхна страна по време на предизборната кампания, че сме много различни, е поредният политически трик“, коментират от партията на Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Явно ГЕРБ притиска РБ ,да се откажат и останалите искания.Щото не било ясно , колко депутати стоят зад тях. А ГЕРБ сигурен ли е , че всичкте им депутати пък стоят зад тях. Май в миналия Събрание се стопиха с няколко? Не вярвам и да е коалират и с ДПС. Това е бъде политическо самоубийство.Май същото ще бъде ако не откажат мандата и натопят други. Нещата не стоят вече да достроят някаква си магисталка,детски градинки и прочее. Явно след които и да е били Уравление и на каквато и да е била коали
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
22 Да ти кажа ли онич от ЕНП понятие си ната за нашата действителност и ги интересува най-вече депутатите на Борисов в ЕП за да имат мнозинство в парламента
16
13
 
6
 
! Отговори
valka преди 9 години
Спри да дрънкаш глупости Радане. Един път не те чух да критикуваш БСП и ДПС , а все ГЕРБ са ти виновни.Млъкни завинаги ,защото ,ако има нови избори заради теб РБ ще вземе около 2%.За какъв се имаш ?Какво е това самочувствие? За да просъществува РБ трябва да те изхвърлят своевременно ,защото си като л*но в каца с мед.
15
7
 
1
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Ei RAMAZANEE!!!!!!CHEHULCHE NA KOSTOV!VZEMI SE V RUCETE SI I TRUGNI KUM DEMOKRACIYATA NE KUM PUTYA NA KOSTOV
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГошуДори си мисля, че пълното мнозинство е вредно за нашата политическа действителност, накрая се самозабравят е преяждат с пустата власт
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам откровенно да кажете вие за Борисов ли гласувахте , за ГЕРб ли или за някой друг , аз гласувах за РБ така както съм гласувал винаги до сега било то за сдс сини или дсб , много моля тези които се изказват да казват първо за кого са гласували . Одисей 1
12
1
 
10
 
! Отговори
чалмбааааа преди 9 години
До Избори до дупкаАко изборите имаха важно значение щяха дя ги забранят...
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10 а ти ГЕРБ за десни ли ги имаш Борисов не ходи ли на откриването паметника на Тодор Живков , кажи бе ,а онези тетки ооколо него какви са
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГошуДа, има резон, но едно уточнение. ГЕРБ и пълно мнозинство вече си е оксиморон.
9
2
 
10
 
! Отговори
a преди 9 години
Защо не предават преговорите пряко по TV и така няма да има това казал, онова казал.Да ви кажа ли защо, защото вече всичко е нагласено и преговорите са само за пред раята.***!!!!!!
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо беше Доган, после кризата, след това Станишев, а сега ще е Радан - ех гербери, гербери....
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прав е радан - в герб има и можещи хора - фандъкова, лиляна паволва, обаче човеак с голямоот его - Бойко не им дава път а се е вкопчил в партията, той Цвъки ще я съспият за да да са те отгоре. ДРЪПНИ СЕ БЕ ***! каков като няма да си премиер!
6
8
 
5
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Като четем за Раданчо, да се сещаме за Ванчо :)
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
глупости - Барексов, Местан, Сидеров,Симеонов и Каракачанов няма да седнат на едан маса никога. итаваме на нови избори ил на нов експеретен кабинет - тоав са вариантите.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВРЕМЕ Е ЗА НОВИ ИЗБОРИ !!!!!!ДО КАТО ГЕРБ СВЪРШАТ ПАРИТЕ !!!!
3
19
 
5
 
! Отговори
петър преди 9 години
Баси тоя Радан Кънев нещо му хлопа. Откак го има изобщо Реформаторския блок, тоя не спря само да плюе по ГЕРБ, обаче в същото време иска да управлява с тях. Тоя или просто си е луд за освидетелстване, или хал хабер не разбира от политика. И в двата случая по-добре без него. Не стига че РБ има неква смешна бройка депутати, ами и устата му зинала все едно има мнозинство. Аман от пишман политици, я едни нови избори да видим РБ колко места ще вземат...
2
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждате ли какъв *** е Борисов , но за съжаление 50% от народа който отиде до урните избра ГЕРБ като първа политическа сила , хак да ви е Одисей 1
1
2
 
14
 
! Отговори
Хм преди 9 години
Да не стане така, че накрая в опозиция да останат ГЕРБ и РБ ? Те, ДПС и ББЦ са си комплект, БСП и АБВ са с една кръвна група, Атаката е ясна - който даде повече, само ПФ трябва да се навият.