ГЕРБ се ядоса на Радан Кънев, действал безотговорно

От партията на Борисов настояват да "ревизира поведението си"
Обновена: 16 окт 2014 12:44 | 16 окт 2014 12:44, Веселина Йорданова
155
ГЕРБ се ядоса на Радан Кънев, действал безотговорно
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

От ГЕРБ скочиха срещу Радан Кънев и остро настояха той да „ревизира поведението си“. От партията на Бойко Борисов са недоволни от изявления на „говорителя в оставка“, който по-рано днес обяви, че вчерашните преговори с Реформаторите са били прекъснати, защото ГЕРБ иска да работи с ББЦ и ДПС.

От поведението на г-н Кънев разбираме, че той още не е разбрал, че изборите са минали и вече се водят преговори между ГЕРБ и РБ. Триковете на РБ от цялата им предизборна кампания, че ГЕРБ искал да управлява с ББЦ и ДПС, показват, че г-н Кънев все още не е осъзнал важността на разговорите между ГЕРБ и РБ, ядосват се от партията на Борисов.

Още по темата
От ГЕРБ канят Радан Кънев да присъства на евентуални следващи преговори, за да не се опитва „да пресъздава разговори, на които не е присъствал, обикаляйки националните медии“ и напомнят, че във вторник преговорният екип на ГЕРБ отхвърли предварително декларираната безрезервна подкрепа на ДПС.

Опитите от страна на Радан Кънев да се оневинят парламентарните групи и лидерите, които гласуваха назначението на Делян Пеевски, са изключително притеснителни за ГЕРБ, допълват от партията и посочват, че той „действа деструктивно по отношение на всички възможности за съставянето на правителство“.

От партията на Борисов издават, че получили информация от представители на други партии в РБ, които не знаят за преговорите и не са били поканени от ръководството на Блока да се включат в тях. Това според ГЕРБ показва още веднъж, че РБ е нестабилен политически субект, който трудно може да гарантира политическата стабилност, нужна на едно коалиционно управление.

„Настояваме Радан Кънев да ревизира поведението си, тъй като председателят на ГЕРБ, въпреки решението на преговорния екип на партията да прекрати преговорите с РБ, настоява да направим всичко възможно да убедим обществото, че РБ е стабилен и единен политически субект“, изтъкват от ГЕРБ.

Според тях това е необходимо, за да може следващата седмица на нова среща да се изчистят всички теми и въпроси, тъй като обществото очаква отговор дали може да бъде формирано стабилно българско правителство.

„Безотговорното поведение на Радан Кънев по медиите обаче не помага на преговорите. Освен това, от изявленията на РБ вчера и днес разбираме, че имаме съвпадения по 95% от програмите ни. Това за пореден път доказва, че говоренето от тяхна страна по време на предизборната кампания, че сме много различни, е поредният политически трик“, коментират от партията на Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
5
 
15
 
! Отговори
до-124 преди 9 години
А пекинеза Мартинчо къде се е покрил....... уууу Драгалевския вероятно седи.............
97
4
 
4
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До ОлегНе ви нещо не го схванах,а защо са били уволнени......не се прави на ощипан,да не уточнявам какво не му е било изгодно на Костов,а и много време отделих да коментирам такъв долен човек....направи пазарна икономика да зароби хората.
96
9
 
14
 
! Отговори
СДС преди 9 години
Разбрахте ли вече как преговаря мутрата БОРИСОВ. Неговият подход е- насрещната страна има право само да се съгласява със становищата на Боко. Предложения не може да прави. Ако се осмели да направи ,значи саботира преговорите. С една дума максимата на човекът от Банкя е следната:"КОГАТО ПРЕГОВАРЯШ С МЕН,ЩЕ МЪЛЧИШ!"Само че РАДАН няма да мълчи. Затова и ние ,десните хора ще продължим да го подкрепяме. А тези,които захапат кокала,подаден им от Тиквата,автоматично се превръщат в политически мъртъвци.
95
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОлегМога да се хвана на бас с тебе прятелче , че ако има задължително гласуване , който няма средно да не гласува тогава ГЕРБ ще е първа политическа сила с много пред останалите! РБ обаче няма и да чуе за парламент както и ДПС ,АТАКА,ББЦ и БКП! Мога да се хвана на бас!Просто хората не искат да разберат , че ако излезнем и гласуваме масово много неща ще се променят защото в момента ДПС и БКП разчитат на мангасорите а те не са много спрямо всички Българи и по-голямата част нямат образование!
94
0
 
6
 
! Отговори
Олег преди 9 години
До ИвоДа Иво бяха уволнение заради корупция от Костов!И после И Бисеров и Цонев изгонени от СДС! Ама сег ав ДПС не ви пречат!
93
4
 
7
 
! Отговори
Олег преди 9 години
Аз съм от Варна и единствения известен човек, който лятото видях в магазина беше Иван Костов! Нито видях там Боко, нито Цецка, нито Радан, нито Доган!
92
5
 
8
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До П.ПетровТочно по негово време се извърши 70% от приватизацията-разграбването на държавата,айде сега ти се сети от къде са тези доходи,дори нямам желание този крадец да го коментирам,да не изброявам министрите му които бяха уволнени за корупция....трагедията му е пълна
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОлегАми, тогава НА ИЗБОРИ, като не влезете следващия път, проблемът отпада, хем ще бъдете до край прави, хем нищо нямя да зависи от Вас !
90
1
 
0
 
! Отговори
Олег преди 9 години
До АнонименАз не плюя на ГЕРБ заради Бойки, а заради Цецка! Какво имаш да ми кажеш по въпроса?При висока избирателна активност ние можеше и да сме АУТ, а вие можеше да имате 23-*** депутати и да ходите на преговори за паривтелство на Светльо Витков напр.! Щото 30% избиратели дето не харесват ГЕРБ за кой ли щяха да гласуват! А може би Светльо Витков и Татяна Дончева да имаха нужда от трета партийка и да вземат ГЕРБ :)
89
3
 
7
 
! Отговори
Дедо Мадурко преди 9 години
Сините са орел, рак и щука а на Раданчо му опъват ушите от вилата на Костов!
88
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До Иво. Ще ти дам няколко теми за размисъл. Ако Костов е такъв злодей защо:-БВП на България за 4-ри години след управлението му достига БВП през най-добрите години на соца, а в момента е двойно по-висок.-Защо средния доход се е увеличил десетократноКостов не е идеален, но е най-доброто, което сме имали през последните 25 години.Пое държавата фалирала, със средна пенсия 4$ и заплата 8$, сещам се, че преди да стане министър председател хонорарът за час на университетски преподавател беше точно една тунквана вафла.
87
0
 
0
 
! Отговори
Олег преди 9 години
До Иво:Кой би могъл да сътвори нещо по-добро по онова време? Я ми кажи кой ?Слави Трифонов ли? Щото му беше най-голяма опозиция тогава?
86
1
 
3
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До ОлегДа изброявам какво сътвори Костов ли,нямаш ли спомени.
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 101ако трябва ще козируваш! Не мога да ви разбера... РБ е никаква партия ..това е коалиция от 100 партиики ...всичките взети заедно спечелихте едни смешни 8% при изключително ниска избирателна активност ...при висока избирателна активност вие 100% сте аут от парламента - проста математика! Сега , вместо да сте заедно с дурга демократична партия с евро виждане ви е плюете по нея заради един Бойко! Това е луда работа! Един човек ли вие проблема!??! Ако е така значи сте много зле!
84
0
 
0
 
! Отговори
До-ШУКРИ ПАША преди 9 години
Айде почвай ***,то това не е като клавиатурата да щракаш клоун.
83
1
 
7
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До demokratТЕ СДС-ДСБ МНОГО МНОГО ОТДАВНА ПРЕДАДОХА И ИЗБИРАТЕЛИ И ИДЕИ И ДЪРЖАВА, ТАКА ЧЕ НЯМА КОЙ СЪС КАКВО ДА ИЗНЕНАДАТ.
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До demokratабе човек , ти в кой свят живееш !? Стига глупости ...приемете реалност такава каквато е! Вие загубихте , загубихте с многоооооо! В место да се правите на ущипани госпожички седнете да преговаряте ! Не изисквайте много защото нямате моралното право да го правите , но седнете да преговаряте и се разберете най на края бе !! Стига с тея войни и интриги ! Седнете на масата , говорете си и станете заедно по - силни ...и ГЕРБ и РБ са демократи с европейско виждане! Заедно ще сте по силни!
81
1
 
1
 
! Отговори
Олег преди 9 години
До ИвоА к'во трябваше да направи Костов? К'вото ЖАН ли?
80
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТи к'во искаш да влизаме в правителството насила ли бе! Като сме загубили изборите значи ли,ч е трябва да слушаме Боко и да си налягаме парцалите да му козируваме! Те всички са загубили изборите без ГЕРБ - значи к'во тогава искат от тях?!
79
15
 
4
 
! Отговори
demokrat преди 9 години
Дръжте се,Радане и Москов!Борбата ще е тежка!Борете статуквото и мафията без значение дали се казва дпс,герб или бсп.С вас сме!Не ни предавайте!