ГЕРБ иска да управлява с ББЦ и ДПС, обвини Радан Кънев

Правителство между ГЕРБ, РФ и ПФ е напълно възможно, смята той
Обновена: 16 окт 2014 14:28 | 16 окт 2014 09:56, Камелия Цветанова
122
ГЕРБ иска да управлява с ББЦ и ДПС, обвини Радан Кънев
Снимка: БТА, архив

ГЕРБ прекъсна преговорите с Реформаторския блок, защото иска да работи с ББЦ и ДПС, смята лидерът на ДСБ, част от обединението, Радан Кънев.

Въпреки това той, както и Петър Москов, който вчера участва в консултациите, обяви, че се надява все пак преговорите на ГЕРБ с РФ да продължат.

Още по темата
Заявка за това даде и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, макар че след продължалите седем часа консултации вчера Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова обявиха, че Реформаторският блок не е надежден партньор и на този етап няма да продължат преговорите с тях.

„Желанието на ГЕРБ да работят с "България без цензура" е истинската причина за прекъсването на преговорите между формацията на Бойко Борисов и Реформаторския блок", коментира обаче тази сутрин Радан Кънев.

По думите му обединението има ясна платформа, която не допуска ББЦ във властта и откъсва депутата от ДПС  Делян Пеевски от лостовете на властта.

„Моето впечатление, че това е основен проблем на ГЕРБ. Желанието да работят с Пеевски и с Бареков е това, което ги е накарало да прекъснат преговорите“, настоя той.

Относно ББЦ Радан Кънев коментира, че това е политическа формация, която е продукт на това, което РБ иска да демонтира от българското общество.

„Да не говорим, че сега в настоящото Народно събрание една значителна част от него е пряко свързана със схемите на Христо Ковачки и с един модел на правене на избори, който всички ние и цяла Европа отхвърляме категорично като много опасен и порочен“, продължи с обвиненията той.

Кънев е убеден, че причините ББЦ да не бъде част от мнозинството са напълно очевидни за всички и особено за десните избиратели.

Според Петър Москов Реформаторският блок има платформа, с която се изолира ДПС от властта.

„Ние считаме, че този парламент трябва да работи по начин точно обратен на предишния“, настоя той по Нова телевизия.

И Радан Кънев, и Петър Москов увериха, че за тях е напълно възможно да има правителство с участието на ГЕРБ, РБ и ПФ.

„Ние казваме, че всички партии, които са били опозиция на кабинета "Орешарски", могат днес да работят заедно и допускаме Патриотичния фронт като партньор, защото те са били опозиция на Орешарски“, обяви Кънев.

Освен това той увери, че Реформаторският блок е най-стабилната формация в парламента, след като от ГЕРБ изразиха притеснения, че обединението не е надежден партньор, защото не е ясно колко депутати стоят зад него. 

„Ние ще направим нужния документ до ГЕРБ, ще разкажем цялата последователност и начин на взимане на решение в блока и ще отстраним тези основателни съмнения на ГЕРБ, като подхождаме конструктивно по този въпрос”, обеща пък Петър Москов.

Той допълни, че според него няма реален проблем пред постигането на общ политически модел, както и че РБ ще направи нужното, за да сведе притесненията на ГЕРБ до нула за това, че блокът не е надежден политически партньор.
 
Заключението на Радан Кънев е, че Реформаторският блок е направил достатъчно компромиси и е крайно време за компромиси и от страна на ГЕРБ.

„Явно е, че е ГЕРБ е най-голямата политическа сила и че основно върху неговата програма може да бъде градено бъдещо мнозинство. Около управленските приоритети ние имаме практически 100% покриване с два или три наистина дълбоко специфични детайла”, обяви и Петър Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Анна преди 9 години
Не е ли време да се научим всички да работим с факти и изтъкване доводи, а не да превръщаме нета в пиянска свада от кварталното кафене.Кое от това, което казва Радан не е вярно? Кой от Вас е чел програмата на РБ? Кой от Вас смята,че ДПС и ББЦ трябва да са във властта? Който има противоположно мнение, моля, да го мотивира и да подкрепи с факти, а не с псувни , празни приказки и с правене на интересни!
95
0
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 9 години
Радане....
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам усещането че и ГЕРБ и РБ искат нови избори, но да не е по тяхна вина :)
93
2
 
7
 
! Отговори
xzv преди 9 години
Радан Кънев е едно вмирисано и вонливо .... знаете какво! Тоя *** е един платен *** на Местан и куклата на Баче ви Иван
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Драган е най големият *** след Костов...
91
0
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
До АнонименТолкова си ***,че не можеш да им намериш програмата и да я прочетеш. А тя е много добра.
90
0
 
4
 
! Отговори
петър преди 9 години
РЕКЕТЬОРСТВОТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ДЕМОКРАЦИЯТА!Казал бил днес Петър Москов, че: "Ние сме дошли на днешните разговори с ясно желание за постигане на споразумение за съставяне на правителство." И допълнил: "По 90% от темите за конкретиката по спешните проблеми за решаване имаме сходство". И още: "От наша страна има всички основания за такова мнозинство", казал бил Москов. Навремето Иван Костов без такива 90% направо цопна в правителство с БСП - 1990-1991 г. Защо сега партии от едно европейско семейство, при 90% съвпадения, не могат да направят правителство? Май целта е цопването в обятията на БСП
89
1
 
3
 
! Отговори
факт преди 9 години
Един факт за който малко се пише. От страна на ДПС в консултациите участваше и Цонев,който преди месеци нарече Борисов мутра,основател на СИК и че мутрите трябва да се гонят от управлението на държавата. Борисов ,обаче , не смята че е провокация Цонев да бъде на разговорите. Но е провокация ,че Трайков участва от страна на РБ в разговорите,защото той го бил уволнил като министър. Борисов е оттеглил съдебния иск срещу Цонев за нанесена обида малко преди изборите.
88
4
 
4
 
! Отговори
И Топалов преди 9 години
Аман от *** рб е сбирщина не доказани политици смея се когато тоз радн си отвори устата
87
1
 
6
 
! Отговори
XXL преди 9 години
Участието на РБ в управлението е гаранция на началото на края на модела КОЙ. Прав е Методи Андреев, че мафията е силна и няма да се даде лесно. Назначаване на посланик в Катар, от страна на служебния кабинет по време на преговорите между РБ и ГЕРБ е ярка провокация и демонстрация на мощ от страна на олигархията и мафията в България!
86
2
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До Анонимен 98Че не можеш да пишеш се вижда, ама явно не можеш и да четеш, защото Програмата на Реформаторския Блок я има на сайта им от няколко месеца. Това е показателно за интелектуалното ниво на поддръжниците на ГЕРБ, които не могат да вдянат очевадната истина, че ГЕРБ,БСП и ДПС са все партии разклонения на БКП-ДС и финансовите им интереси и тези на мутро-олигархията, която стои зад тях са преплетени като свински черва и нямат нищо общо с благото на българския народ и държава!
85
3
 
7
 
! Отговори
nemam nervi преди 9 години
Борисов с план Б: Предлагам кабинет и който иска, да подкрепя --Нещо да кажете гербери ,Местан вече слага джезвето
84
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъпо изказване на Кънев, пир условие че много добре знае, че Реформаторите даже нямат ръководство, нито пък програма. Кой би искал да преговаря с такива нелегитимни елементи, хеле пък да прави коалиция?
83
3
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Партията на Бюреков-Пеевски-Доган беше създадена точно с тази идея, Уж да не е ДПС, уж да е патриотична, а всъщност да е подчинена на Доган. Обаче криви им излязоха сметките ГЕРБ+ББЦ не стигат за мнозинство и пак трябва ДПС да се покажат, че правителството е тяхно.Тиквата отдавна се е договорил с Доган, това свали правителството на Орешарски . ГЕРБ,БСП и ДПС са отделни фракции на комунистическата и ДС мутро олигархия, ББЦ е марионетка на Доган, финансирана с откраднатите от КТБ и Цветан Василев пари!
82
7
 
14
 
! Отговори
чо преди 9 години
Абсолютни глупости говори този Радан и децата ще му се смеят прав е Борисов с тия нищо не става.
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
харесвам си съпругът МИ ,но съм човек реалист не политик,как може бе как може собственото его на еди кой си да е над интересите на държавата и в крайна сметка нека управлява ,да го свалите винаги можете
80
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото да прави мутрата Борисов той си остава с 84 депутата а това е нищо , разбира се може да получи подкрепа от ДПС негласна но ясна , може и Бареков и ПФронт да му пристанат , но това няма да донесе мир в страната , а точно напротив , тоест Бокйко няма къде да ходи а ще трябва да се съобразява , този път няма собствено мнозинство в парламента с други думи ще има контрол върху него .Друго си е Одисей 1
79
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
накарайте го тоя яростен костовак да млъкне бе,ясно е че ако герберите не успеят служебното правителство може да си управлява докогато си иска ,а на едни нови избори резултатите ще са аналогични ,стига бе каква е тая зверска самовлюбеност и дори гласували за РБ се възмущават от тоя говорител на Костов
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vsichkite sa "obrazovani prostaci" kakto kaza dneska Kamen Donev.
77
2
 
8
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Кънев, спукана ти е работата! Командира никак няма да е доволен, че сте издухали шанса си да влезете във властта!