Без Реформаторите не може да се състави кабинет!

Юлий Павлов: Европа няма да погледне с добро на ПФ в управлението
103
Без Реформаторите не може да се състави кабинет!
Преговорите РБ - ГЕРБ завършиха без резултат. Снимка: БТА

Управление не може да се състави без Реформаторския блок, смята Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг.

Според социолога, ако се гледат програмите, пречка за договорка между РБ и ГЕРБ няма, но от Блока трябва да престанат да поставят цял куп условия.

Още по темата
Поставянето на толкова много условия от партньор, който е четири пъти по-малък, също поставя определени пречки, коментира той.

Павлов заяви, че има резерви по отношение на бъдещ съюз между ГЕРБ и Патриотичния фронт, след като вчера стана ясно, че двете формации са постигнали съгласие за подписване на общо споразумение.

В програмата на Патриотичния фронт има доста смущаващи моменти, като премахването на ромските гета. Не е ясно как Европа ще погледне на една определено националистическа формация в управлението, смята Павлов.

Той изтъкна, че отношението на Брюксел е било доста негативно към предишния кабинет заради парламентарната подкрепа на „Атака“, а какво остава за директно участие на националисти в правителство.

Павлов заяви още, че не знае защо АБВ са изключени от партиите, подкрепящи предишното управление. През цялата минала година те бяха част от БСП и подкрепяха това управление. Чисто аритметически, ако не е РБ, а друга политическа сила, нито една от по-малките сама не стига, трябват две от тях. Така че най-естествено остава Реформаторският блок, но там също има доста проблеми в отношенията с Патриотичния фронт, допълни той.

По думите му представителите на ДСБ се държат по доста арогантен начин, като се има предвид колко депутати имат.

Реформаторският блок представлява проблем и заради това, че партиите, които са в него, нямат виждания като един политически субект. В Патриотичния фронт това го има и затова преговорите стартираха по-лесно, но са далеч от финализиране. А с Реформаторския блок на практика ще трябва да започнат отново, подчерта той.

Юлий Павлов изключи възможността да се стигне до споразумение с "България без цензура".

Макар да остава евродепутат, Николай Бареков все пак е лидер на коалицията. Такова съгласие е по-неестествено, отколкото между ГЕРБ и БСП например, смята анализаторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
3
 
! Отговори
metal преди 9 години
До националсоциалистабе ти не можеш да пишеш на български език, драскай си простотиите вкъщи по стените и не се изхождай в нета...
68
4
 
2
 
! Отговори
kuro преди 9 години
Da go nacukam na Pavlov na Evropa na lainianite Sorosoidi i na geyovete i pazitelite na orkite nareceni romi Helzinski komitet. Tuk e Bulgaria.
67
2
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Пък ЕС да си гледат работата! ПФ за момента имат съвсем разумни позиции, в Западна Европа се вихрят къде, къде по-опасни за европейските ценности политици.
66
4
 
7
 
! Отговори
666 преди 9 години
ЗАРАДИ КОСТОВ СДС ДАДЕ ФИРА.РЕФОРМАТОРИТЕ СА НАРЕД ЗАРАДИ ИЗЦЕПКИТЕ НА КЪНЕВ.
65
3
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Естествено, че може! Пред очите ми е даже:Борисов извисен поредния премиер на *** на Доган,а отпред като параван чинно свели глава стоят ББЦ, ПФ, АБВ в очакване на огризки, прикривайкизащо Борисов се е оцъклил като професор Вучков в момент на запек.
64
5
 
8
 
! Отговори
Поправка преди 9 години
Никой в ЕС, нито никъде не е казал, че Патриотите са националисти. Патриот е едно, националист е друго. Медии, политически трупове като БСП, ДПС и РБ и драскачи по форуми, които си изяждат *** от яд, че ще се състави правителство без тях, измислиха това.Изяжте си и ушите от яд, вие сте лъжци и клеветници.Ще има правителтво на ГЕРБ и Патриотите български, без ДПС, без руските национал-фашисти от Атака, без жалките корупционисти от РБ и БСП.
63
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
87,не приятелю.Този пич е най добрият ученик на хитреца Живков.Нека сега всички да се изпокарат.И след това идват като лавина КТБ , актоализацията на Бюджета, студената и без газ зима,Идва и недоволството на хората,всички партий отиват на кино и се появява тойСПАСИТЕЛЯ......Стар трик на тариката....
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ББ трябва да е примиер ?! Интелигенте ли е? Образован ли е? Некорумпиран ли е? Честен ли е? Скромен ли е? Отговорен ли е? Самокритичен ли е? Не - не е! Защо тогова?! Удобен е!
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джихадистите скро ще се развихрят и у нас, а тия един месец водят преговори и прават договори! Бог да пази България!
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами от ЕС се страхуват от рб, защото те бяха главните организатори на протестите..И ако не влязат във властта, ще има пак разни *** като Генов да скачат по площада, този път срещу Герб.
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Погледнато реално, реформаторите не са четири пъти по малки от Герб, а двадесет, защото са сбирщина от 5 партии. А условията ги диктува само една от тези партии.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може, може!
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак почваме със слугинските физиономий. На Брюксел дали щяло да им хареса. Като не им хареса, да си вземат * там и да си ги интегрират. С удоволствие ще им ги пратим. С по една панделка на всеки един. Подарък от България. Гледайте си ги и си ги развъждайте при вас
56
3
 
16
 
! Отговори
Батман преди 9 години
Абе стига с това европа нямала да погледне с добро око.. ние за държавата си ли ще мисли или какво ще каже Европа ако направим това или онова?
55
4
 
24
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Стига с това навеждане и *** на ... подметки, за да не пиша друго!Европа нямала да хареса това, САЩ - онова, Русия - трето, Китай-четвърто.Питате ли какво ще харесат българите и кое е добре за България, а не за Европа?!Лакеи!
54
3
 
15
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Абе мишоци какво ме интересува, че Европа няма да погледне с добро на ПФ в управлението,абе тези където ги избираме да крадат, нямали малко поне държавност и поглед за националните -Български интереси.
53
3
 
8
 
! Отговори
до 71 преди 9 години
А може би Борисов има общ език с Каракачанов, В. Симеонов, Местан--защото е един от тях--все пак агенти са...писали са доноси, опропастили са не един живот...аркадаши са все пак....
52
2
 
19
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Стига с тая европа бе, нямала да погледне с добро око на ПФ, а как гледаше с добро око на ДПС в управлението. Това са долни инсинуации и интриги на разни платени социолози, Европа няма да се намеси в това кой да влезе в управлението. В няколко страни от ЕС националистически партии са в управлението, такава има и в европарламента. Защо там Европа-та не гледа с лошо око, а!! Стига сте си бърсали ла..та с тази Европа
51
4
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
До Стига гаднярито и златния пръст бе един но крепеше ДПС на власт година и половина , и ако не беше Местан изборите щяха да са след 3 години.Колкото и да го плюете Местан , той реши да има промяна , а не Рамадан или Пехливан.Не знам дали кафето с Борисов или от ЕС са му помогнали за решението , но ако не беше той , още щяхме да е караме на протести и контрапротести
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега е момента Бойко да направи правителство сам и ако работи за народа то той ще го подкрепя безусловно не му трябва нито Радан , нито Местан. Нито бай* но се съмнявам че на Бойко му стиска