Четирима депутати хвърлиха имунитети, само Сидеров го държи

Ако лидерът на "Атака" не го даде, НС трябва да реши
Обновена: 14 ное 2014 14:05 | 14 ное 2014 09:46,
57
Четирима депутати хвърлиха имунитети, само Сидеров го държи
Архив: Булфото

Четирима от петимата депутати, на които главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите, се отказаха от тях. Това стана ясно от думите на шефката на Народното събрание Цецка Цачева в началото на днешното заседание на парламента.

От депутатската защита се отказаха доброволно Цветан Цветанов, Георги Свиленски, Димитър Димитров, Илия Илиев. Единствено лидерът на „Атака“ Волен Сидеров до този момент не се отказал от имунитета си. Ако не го направи, пленарната зала с гласуване ще трябва да реши дали да му го отнеме, или не.

Цацаров поиска депутатските имунитети в сряда. Тогава главният прокурор настоя и за имунитета на Сергей Станишев от европарламента.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, падане на депутатската защита за Цветанов бе поискано, защото срещу него се водят три наказателни производства от общ характер за престъпления по служба, в качеството му на министър на вътрешните работи.

Срещу Сергей Станишев се води дело за загуба на документи, съдържащи класифицирана информация. По този повод главният прокурор е изпратил писмо до председателя на Европейския парламент с искане за снемане на имунитета на народния представител, се посочва в съобщението.

Имунитетът на Волен Сидеров е поискан заради внесен обвинителен акт за хулиганските му действия. В началото на миналата година той влезе в конфликт с френското аташе в самолета за Варна, а на летището удари полицай от охраната.

Депутатът Георги Свиленски от БСП е обвиняем за умишлено причинени значителни стопански щети.

Имунитетът на Илия Илиев от ДПС е поискан за водено срещу него досъдебно производство за данъчни престъпления, а Димитър Димитров от БСП е обвиняем за противозаконно повреждане на ипотекирано имущество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
11
 
! Отговори
BG преди 9 години
А бе, атакистите - каква стана пак бе ?! Нали се борихте против "турцизацията", сега пак сте в опозиция заедно с комунагите и ... турците от ДПС :)))))))))АТАКА + ДПС = ВЕЧНА ДРУЖБА !!!Е... православните русофили - първи дружки с *** :))))))))
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СИДЕРОВ И ОСТАНАЛИТЕ ДЕПУТАТИ НА АТАКА ОЩЕ В 42 НАРОДНО СЪБРАНИЕ ДОБРОВОЛНО СЕ ОТКАЗАХА ОТ ИМУНИТЕТА СИ ,АМА ТОГАВА ТАЗИ МЕДИЯ НЕ ПОМНЯ ДА ПОМЕСТИ ТАЗИ НОВИНА
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До хладен умVOLEN RAZBIRA SE ZASHTO PITASH...TUP LI SI?
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен, няма доброволно да даваш имунитет! Подиграват се с нашия вот.
23
8
 
6
 
! Отговори
хладен ум преди 9 години
Вижте кой за какво е обвинен. Всички са се облагодетелствали от власта,а Волен се е скарал с някаква френска к.. а ,и удорил полицай,на който в медицинското му пише "зачервено под окото,реска с дължина 4 милиметра. Е Волен ли е престъпника от всички останали
22
6
 
2
 
! Отговори
citizen преди 9 години
Анонимнико, кои сте Вие, "БУДНИТЕ И НОРМАЛНИТЕ"?Тези които ходят на митинги за по парче пица ли?
21
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бялата Златка да се подложи на тест за наркотици и психотест!
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КрайУЖАСНО СИ ПРАВ! ОВЦЕТЕ ОБАЧЕ ОЩЕ СПЯТ ДЪЛБОК СЪН И ТЪПО И УПОРИТО ОТКАЗВАТ ДА СЕ СЪБУДЯТ! ПРЕХОДА ЩЕ Е ВЕЧЕН ИЛИ ДОКАТО ПРОСТО ЕДИН ДЕН БЪЛГАРИЯ НЕ ИЗЧЕЗНЕ!ЗАСЛУЖАВАТ СИ СЪДБАТА, НО Е ЖАЛКО, ЧЕ ПОКРАЙ ТЯХ СЕ МЪЧИМ И НИЕ БУДНИТЕ И НОРМАЛНИТЕ!
19
7
 
23
 
! Отговори
до номер 8 преди 9 години
До АнонименСидеров не е престъпник!Той е ***!
18
2
 
19
 
! Отговори
Х преди 9 години
А така, Волене ,нищо няма да даваш,само ще вземаш.
17
4
 
19
 
! Отговори
Хах преди 9 години
Как ще го дава сам, Боленчо е МЪЖ! Без бой не го дава! А и какво ще прави без имунитет, как ще се репчи по улиците, ами ако някой вземе че му посегне, или недай си Боже му завре пистолета отзад?!
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горкият Волен. Не можа да се порадва на депутатски имунитет. А пък се очертава и за последно да бъде депутат. Трагедия...
15
6
 
9
 
! Отговори
Край преди 9 години
Братя българи от писанията ви виждам че още дълги години ще ви управляват /стрижат, доят, дерат, берат/ вождовете на "политическите" партии. Вие така и не разбрахте, че това са мафиотски групировки в които няма нищо идеално -идеи, убедени в каузата членове и т.н.Партиите заедно с платените от тях социолози и медии ви играят на демокрация и вие гласувате но НИКОГА НИЩО НЕ ИЗБИРАТЕ . Изход от това има но Братя българи той трябва да се осъзнае и ЗАСЛУЖИ на площада. До тогава - "преход".
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле, колко едноклетъчни има тука!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станчо и Джуджеагата ще си правят моабет на едно друго място.
12
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще държи ами, на претъпници имунитет не се хвърля!!!! Само така Волене!!!
11
5
 
20
 
! Отговори
В. Сидеров преди 9 години
Нищо не давам. Сега ми трябва силен имунитет, защото настъпва грипния сезон. После може, но друг път.
10
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Извини се бе !!! Волене. Сега като не ползват златния ти пръст, дали изкарваш парички още поне със златния си г*з при господин Местен? *** пълен.
9
10
 
16
 
! Отговори
край преди 9 години
Няма проблеми да си дадеш имунитета като твойте са на власт - прах в очите. ДПС и БСП пък се правят на люта опозиция - разбира се никой не смята да барапна Доган и Моника ония кинти нито да ги вкарва в затвора Пеевски също. БРАТЯ БЪЛГАРИ ОБЯСНЯВАМ - ТИЯ ВСИЧКИТЕ ЗАЕДНО СА СРЕЩУ НАС и се карат само за нашите пари.
8
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидеров е престъпник.