Недемократично управление не може да роди реформи

Дясното е близо до национал-популизма, упрекна Местан
3 май 2015 18:37,
109
Недемократично управление не може да роди реформи
Снимка: ДПС

Най-уродливата изява на тежката ерозия на демократичните ценности е предложението на ПФ използването на майчин език в предизборна кампания да се наказва със затвор от 3 до 6 години. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан в село Ябланово, където се проведе митинг под надслов "Заедно срещу омразата”.

Събитието беше организирано от ДПС като част от традиционните майски събития, свързани с отбелязването на съпротивата срещу "Възродителния процес”.

“За съжаление партньорите на ПФ в управляващата коалиция - ГЕРБ и Рефоматорски блок мълчат и така се превръщат в мълчаливи съучастници, а дясното все повече се приближава към национал-популизма и това е най-опасното явление в съвременната българска политика", заяви Местан.

По думите на Местан България има тежки проблеми, свързани със състоянието на икономиката, заетостта, социалния статус на гражданите на страната, както и с покриване ангажиментите към НАТО. "ДПС е готова с градивни позиции да участва в решаването на тези проблеми, но преди тях стои един най-важен проблем. Изживяваме тежка криза на толерантността”, подчерта Местан.

Лидерът на ДПС бе категоричен още, че има разколебаване на демократичния модел. Според него няма как недемократично управление да роди демократични реформи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
7
 
! Отговори
Сноудън преди 9 години
Тайният съюзник на Бойко пак взе думата и насажда умраза. Тази умраза доведе до убийствата на деца от турците в Буново.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България трябва да има само две партии
13
4
 
8
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Другаря Зидаров, като бивш служител на Държавна Сигурност, определно разбира добре, че за държавна измяна наказанието е само едно....Алла.... прибери си вересията!
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срамота е най-големият националист-турчин да обвинява другите за национализъм! ДПС откакто е създадена има една цел- унищожаването на България!
11
9
 
9
 
! Отговори
дрънкане на глупости преди 9 години
МЕСТАН Е ПРАВ!ОТ СДС-ари-ченгесари , бивши и настоящи комунисти и руски дупедавци ----НЕ ЧАКАЙ РЕФОРМИ!ЗА ТЯХ---"СОЦ-***" Е РАЯ НА СВЕТА.....!САМО В "СОЦ-***" -----ТАЯ *** МОЖЕ ДА ПРАВИ ПАРИ И ДА ДЕРИБЕЙСТВА!ПРИ ЕДНА ДЕМОКРАЦИЯ ОТ "ЗАПАДЕН ТИП".....Тия ще търкат наровете в панделата...!ЗАТОВА ---НА ТЕХ ,РЕФОРМИ НЕ ИМ ТРЕБВАТ....само си дрънкат глупости!
10
7
 
12
 
! Отговори
Глупав мъж преди 9 години
Абсолютна глупост,защо от другите етнически групи на се противят не се събират да се агитират на езика на който си говорат в къщи ,защото са интелигентни ,защото спазват правилата и законите и не чухме да опонират на решение което е добро за обществото когато трябва да се спазва закона.Има закон ,трябва да се спазва какъве не е важна той е приет и трябва да се спазва в полза на всички е за да не се разделя обществото пък и е уважение към държавата.Това е демократичното да се спазва закона.Точка
9
7
 
14
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Местан е бивш доностник на Държавна Сигурност и сегашен предател.
8
9
 
7
 
! Отговори
българин преди 9 години
няма как недемократично управление да роди демократични реформи. На следващия избор ще гласувам за Местан
7
7
 
16
 
! Отговори
Сиси преди 9 години
Местан ага,чудя се как не спомена и за създаване на етническо напрежение?Много ви бива в това от ДПС.А,що се отнася за икономическия проблем,в тая работа сте много намесени и вие от ДПС. Доста помогнахте да стигнем до дъното.МАНИПУЛАТОРИ НА ***,които ви гласуват.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местанн яхна в'ълната.Идват избори!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A kolko demokratichno beche tahnoto kato baha vav vlastta DPS.ne che tova na Gerb e takova...vsichki sa maskari...nali
4
3
 
7
 
! Отговори
ЕДИН СЪВЕТ: преди 9 години
ОТ СДС-ари , БИВШИ и НАСТОЯЩИ КОМУНИСТИ И РУСКИ ДУПЕДАВЦИ ----НЕ ЧАКАЙТЕ РЕФОРМИ!ТОВА Е ---КАТО ДА ЧАКАШ ПИСМО ОТ ТАТО!
3
3
 
2
 
! Отговори
АНТИ ТРОЛ преди 9 години
ДПС АТАКА заедно победа да живе е комунизъмъ и Путин
2
5
 
13
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
А, герб е зараза
1
2
 
18
 
! Отговори
явкa преди 9 години
Говорехa, че ще трябвa дa почaкaме 20 години зa дa си отиде едно поколение комунисти нa БСП!Днес, трябвa дa почaкaме още 20 години зa дa си отиде едно поколение комунисти кa ГЕРБ!Aх, Ботев, aх, брaтко клети със сърце нaкъсaно и кървaво, пaтрон опянен от любов, тоз нaрод някъде по пътя изгуби силaтa си!!