Какво ще изскочи от досиетата на военните разузнавачи?

Андреев вижда помпозност, а Райдовски заплаха за сигурността
29 май 2015 09:00,
37
Какво ще изскочи от досиетата на военните разузнавачи?
Снимка: архив, Булфото

Не одобрявам това, което направи министърът на  отбраната, не беше нужна тази помпозност, обяви пред bTV Методи Андреев, депутат от ГЕРБ, по повод акцията на военния министър Николай Ненчев по разсекретяването на досиетата на служба "Военна информация".

В сряда Ненчев оповести на брифинг, че е издал заповед военното разузнаване да предаде последните 33 хил. архивни единици на Комисията за досиетата.

Още по темата

"Не зная за кои дела става дума, ако са на чужди разузнавачи, това е престъпление и засяга бъдещето на националната сигурност", обяви Красимир Райдовски, бивш разузнавач на Първо главно управление.

Методи Андреев напомни какво е цялото има на Комисията за досиетата - Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. По думите му това означава, че се разкриват досиетата само на български граждани и то заемащи и заемали публични длъжности.

Депутатът от ГЕРБ попита кой е пострадал, откакто комисията работи – 2006 г. и призова агентите на ДС да излязат в пенсия и да си гледат внуците.

Райдовски контрира, че на принципа, на който са подбирани агентите на ДС, са подбирали и членовете на БКП, а именно такива хора са формирали после ядрото на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
до калвача преди 8 години
Абсолютно право имаш. 100% истина е това
22
1
 
3
 
! Отговори
Офицер от резерва преди 8 години
Разкриването на ВОЕННИТЕ досиета е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.Тези хора са били наши агенти в Турция и Гърция, откъдето са ни предавали сведения за армиите на Турция и Гърция, и плановете на НАТО срещу Варшавския договор.И сега да ги хвърлим на турските кучета да им глозгат кокалите???И после кой ще работи за нас в Гърция и ОСОБЕНО в Турция???Башибозука у нас е в Парламента, а ние един човек да нямаме в Турция, така ли???Такова нещо може да иска само ВРАГ на България!
21
1
 
3
 
! Отговори
калвача преди 8 години
Слаб народ слаба държава.Няма друг народ който да си е местил държавата на талкова места по света. Не си е струвало толкова много хора да е ставали курбан за този народ. Продажен народ без национална гордост.С когото и да сме били съюзник, след това винаги сме го предавали. Предавали сме и хората които са се жертвали за нас.Примери колкото щеш.
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Трябва да си луд да си свалиш гащите пред врага ...---------------Пред кой враг? Врагът е Фашистка ***, те тези "разузнавачи" са си техни къртици. Отработени междувпрочем, като използвани презервативи.
19
1
 
5
 
! Отговори
До ястреб преди 8 години
Ти си тук 24/7. Или си безработен *** БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, или си платен ***. По-вероятно е второто. Въпроса е че пропаганда като твоята нямадая бъде. Всяко търпение си има граници. Дори и българското. А мине ли се границата при българина става мн лошо за такива като теб. Лек ден и поздравления че владееш българския така добре. Научили сме те на нещо..
18
3
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Управляват ни не само луди но и същества пикаещи клекнали, вечно наведени със свлечени до коленете панталони, в бойна готовност за "маневри на НАТО в задният им двор".
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога тия *** ще размахват някакви древни досиета от преди хиляда години, които вече не интересуват никой!?А след време ще се вадят едни други досиета - на *** продали България на Сорос!
16
4
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Има ли друга държава, която разсекретява досиетата на военното си разузнаване ?!Подчертавам - не на доносниците, а на военното разузнаване !!!Трябва да си луд да си свалиш гащите пред врага ...Очевидно нас ни управляват луди !
15
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пътят е на изборите - НФ
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е като се назначават парвенюта и въобще неподготвени хора - държава няма да има!Кой е пострадал ли?!? Щеше да е пострадала държавата - разбира се ако я имаше, защото това е ясен сигнал за всеки, който би искал да помогне за интересите на България, че рано или късно ще бъде предаден и изтипосан във вестниците. И това на фона на събитията вМакедония.Такива *** като това плиткоумно министърче са за съд и затвор!Пълно нещастие!
13
2
 
11
 
! Отговори
со-ва преди 8 години
Щом държавата зацикли, управниците се захващат за досиетата. Стига бе тези номера сме ги гледали стотици пъти през този 25 годишен преход.
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредния удар върху вече убитата държава. Всичко вече продадоха откраднаха,приватизираха итн. Това сега го правят по заповед я от Европа я от Америка. 25 год българските политици работят за чужди интереси и против страната си. Очаквайте скоро онова олигофренче президента да подари и тракийското злато на някой шеф на НАТО или на "братският" американски народ. Това е нещо отвратително, такова масово подмазване. Срам и позор. България изчезва
11
7
 
16
 
! Отговори
бяла лястовица преди 8 години
До Ястреб ВеликиДори името,което си избрал е злобно,но избиващо комплекси.Защо не предложиш смяна и на името ДС? Повече от 25 години затриват службите,каквито има всяка държава по света.А новите спокойно можете да наречете СА - служби на Америка.Продажници!!!
10
3
 
16
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Министъра е изключително вреден и това прецедент засягащ живота на много хора работили за България за разлика от него който явно няма други работодатели освен чуждите посолства!
9
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представяте ли си САЩ или Русия да си разсекретят разузнавачите? Да ви кажа всеки ден ставаме свидетели на абсурди, по-големи ит предишните.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От това ще се възползват най-вече турците. Много хора ще изгорят, но има и възмездие за предателите.
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Национален предател. България винаги е страдала от предатели . Колко сребърника ще получи г-н Ненчев. Срам и позор.
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЛУСТРАЦИЯ
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не зная за кои дела става дума..." - казал Райдовски.Иначе е на всяко агентурно гърне мерудия, помпи напрежение с уж компетентни мнения.
4
3
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
АКО ГИ ОТВОРЯТ АБВ ДСБ ГЕРБ ДПС БСП НФСБ----ЩЕ ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА ПРИКЛЮЧАТ С ПОЛИТИКАТА-----ТАМ 90 ПРОЦЕНТА СА БИВШИ АГЕНТИ---НЕМА ДА СТАНЕ ----САМО ГИ ПЛАШАТ ПРЕДИЗБОРНО ДА СЛУШКАТ ЧЕЕЕЕ ----ТО НАЦИЯТЯ СЕ ГУБИ КАКВА НАЦ СИГУРНОСТ ----ТЯХНАТА СИГУРНОСТ Е В РЬЦЕТЕ НА 4 ЧОВЕКА