Бригадир-ски залп по БСП: Да си кажем истината!

Да се живее в тайна е много тягостно, категоричен бе той
9 юни 2015 21:20,
34
Бригадир-ски залп по БСП: Да си кажем истината!
Снимка: архив, Булфото

Да си кажем истината, призова членът на Националния съвет на БСП Бриго Аспарухов, който миналата седмица създаде смут сред червените, като обяви, че са предлагани пари на Михаил Миков, за да не се кандидатира за лидер.

Последваха ответни реакции, които обвиниха в заговор и създаване на интриги сред социалистите, макар че имаше и такива, които признаха, че са знаели.

Пред  bTV Аспарухов обясни, че в БСП се е знаело за това, тъй като е било обявено от трибуната на 48-ия конгрес от тогавашния председател Сергей Станишев.

Още по темата

"Това предизвика сериозно смущение в мен. Думите му бяха много взривоопасни. Тогава като че ли от близо 800 души делегати не направи никому впечатление. Това е големият въпрос – как може такава новина да не направи впечатление никому. Изводът е, че ние, като част от българското общество, сме свикнали да слушаме за предлагане на пари. Не става въпрос за подкуп. Това е инвестиция в бъдещи услуги", заяви Аспарухов.

Той отрече това "припомняне" да е израз на неговите амбиции за власт: "Можете ли да си представите, че на тази възраст ще бъда впечатлен от амбиция за пост? Това не е моето амплоа. Няма нужда от светлината на прожекторите. Не ратувам за изяви или за интриги. Трябва да си кажем истината, за истината давност няма. Големият въпрос е защо се премълчава това... Не съм изразител на никаква заговорници. Това е в главите на хората, които имат тези навици от преди 20-25 години да виждат врага с партиен билет. Изразявам собствено мнение".

"Искам тази партия да дойде по-бързо в кондиция. А в кондиция се влиза, когато се кажат много истини. Този разговор започна, беше прекъснат. Започва да мирише на боклук, неприятна миризма. Иска ми се да не се смесват нещата между социализъм и капитализъм. Иска ми се автентичната идея. Очакваното от нас да го получи обществото – доверие, вяра, истина. Непрекъснато в тайна да се живее е много тягостно", добави Аспарухов.

На въпрос за бъдещето на Столетницата, той отговори: "Аз съм сигурен, че БСП е имало, има я и ще я има. БСП е един панелен блок, скърца, тресе се при земетресения, хората временно излизат от блока, после пак влизат. Въпросът е да се учим от грешките и да вадим поуки от тях".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До 24: Двама не могат да "разкостят" една партия, която има идейна база. Много се съмнявам, че ти някога си гласувал за БСП и си споделял социалистическите идеи. По-скоро просто си *** на бат' си Бойко. Да, Станишев нанесе големи поражения на БСП, а тая Моника не знам кой я е виждал. Време е БСП да се изчисти от тях.
25
0
 
4
 
! Отговори
Гогата преди 8 години
Ренегат (на латински: renegatus, от renego отричам се) е понятие, с което се обозначава човек, изменящ на своите убеждения и преминаващ в лагера на противника; изменник, отстъпник. Понякога понятието се използва за човек, който се отрича от принципите или убежденията си (като политическа идеология или национална идентификация), или който оставя една институция или група (семейство, армия, спортен клуб), за сметка на други, и тогава, в зависимост от формата, е равностойно на предател.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички от бсп със със циментирани глави.Те немогат никога дасе променят.Там винаги сте си живее не поправима зган.Тяе така закърмена.Те нямат бъдеще със дпс и атака.
23
7
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Съветниците на Филип Димитров американските граждани и агенти на ЦРУ Константин Мишев и Алекс Алексиев действително изнасяха оръжие за Македония , така че ти лъжеш. Те сътвориха много гадости за България и продължават.
22
5
 
11
 
! Отговори
off преди 8 години
Крайно време е блока да падне вече.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Факт: Моника ликвидира тази партия. Факт: Станишев я разкости, както фашистите не можаха. Реално, БСП умря. Аз съм потомствен комунист. Но вече нямам партия.
20
1
 
22
 
! Отговори
мале , мале,ха,хаа преди 8 години
...какво й е "социалното" на тая Партия БСП...?Това че отглежда охранени червени шопари за милионери и милиардери ,ли...??!!На *** -20 ...са все такива ,бе...ха,ха,хааааааа...направете справка, ако не вервате!!!
19
2
 
20
 
! Отговори
до бсп преди 8 години
тоя моментално да изчезне от погледа само заради факта ,че посочи тиквочев и ни го натресе ,айде изчезвай гад продажна
18
0
 
4
 
! Отговори
bg izmet преди 8 години
bivoli oxraneni mai ste gotovi za klane.izmamnici zachenati ot djavola
17
3
 
16
 
! Отговори
Така е Бриго... преди 8 години
Панелката ВИ скоро ще рухне , защото отдавна няма идеология и социална насоченост ---А САМО ПАРИ , ПАРИ ,....И ПАК ПАРИ!ТОВА ВИНАГИ Е БИЛО ---ОСНОВНАТА ДВИЖЕЩА СИЛА В ТАЗИ ПАРТИЯ !/...ЖАЛКО ОБАЧЕ, ЧЕ ГО РАЗБРАХ КЪСНО.../СТАНИШЕВ И МОНИКА МИ ОТВОРИХА ОЧИТЕ ЗА ВСИЧКО!!!БЛАГОДАРЯ ЗА ТОВА!!!
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5 Е и кво от това? Яд ли те е?
15
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички които сте против Бойко сте членове на един и същи червено-кафяв мафиотски блок с три различни имена - "БСП - Атака - ДПС"
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 13Виж сега, пич да ти кажа нещо на 6 очи:Не познавам член на атака или на герб, който да не питае , меко казано, топли чувства към Партията майка БКП!Ясен ли съм, или искаш превод?
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защото аз не съм бил член на БКП!.............значи си член на Атака тогава ... ОЩЕ ПО-ЗЛЕ !
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кой вкара Бойко в политиката, ... ама Бойко ви го вкара здраво на вас червените *** комунистически !--------------------------------------------------------- Сигурно в твоя червен го е вкарал,защото аз не съм бил член на БКП!
11
2
 
10
 
! Отговори
trfoPOST преди 8 години
БСП е един панелен блокМного ми харесва това сравнение на Бриго. Панелките са с ограничен експлоатационен срок.
10
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бригадире,КОЙ вкара Боко в политиката?..................Не знам кой вкара Бойко в политиката, ... ама Бойко ви го вкара здраво на вас червените *** комунистически !
9
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бригадире,КОЙ вкара Боко в политиката? Кой го предложи за главен секретар,а? Ти бе морук, който не е жаден за власт.Колко пари ти плати Борисов,това жалко милиционерче,пожарникарче от резерва с партийна книжка,а? Жалко същество седнало да оправя партията,в която членуваше за изтода.Аре.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С предишната си лъжа за оръжейна сделка с Македония свали първото правителство на СДС, в което пръст нямаше БКП. Сега какво цели!?!?
7
2
 
15
 
! Отговори
И преди лъга!!! преди 8 години
ген. Бригадир Аспарухов, кадрови служител на бившето Първо главно управление на ДС и впоследствие депутат от БСП и неуспял кандидат за кмет на София на Позитано 20, хвърля бомбата, че съветник на премиера Филип Димитров е участвал в оръжейна сделка с Македония. Това твърдение, за което по-късно Бриго Аспарухов се извинява лично на премиера за лъжата си. Има стенограма за това.