Гърците взеха нещата в своите ръце, радва се БСП

Не на скепулативния еврокапитал, призова Янаки Стоилов
8 юли 2015 12:04,
62
Гърците взеха нещата в своите ръце, радва се БСП
Снимка: архив, Булфото

С референдума - мнозинството от гръцките граждани взеха съдбата на своята страна в собствените си ръце, обяви в коментар на резултатите от допитването в южната ни съседка соцдепутатът Янаки Стоилов.

В декларация от името на БСП той обясни, че гърците са имали силата да се противопоставят на налаганата неолиберална  политика, "на интересите на големите финансови институции, които чрез поредица от кредити изтощаваха икономиката на страната". 

"Нуждаем се от ЕС, който да не бъде просто съюз на големите корпорации и на финансовия спекулативен капитал, а Европа, в която хората имат доверие в институциите", каза Янаки Стоилов.

Според него гърците на гласували, подложени на неимоверен натиск и масови манипулации от страна на социолози и медии.

Стоилов разкритикува и някои от българските медии, които отразявали събитията с надпис "Трагедията в Гърция". 

Социалистът обясни, че партията му очаква гръцките и европейски институции да търсят адекватно решение. "Знаем, че сметките трябва да се плащат, но това трябва да е по възможностите на хората", каза Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
БачоКико преди 8 години
Значи, според умниците от БСПА, да взема един голям кредит, да си купя апартамент и виличка, и некое джипче....пак ще го обслужвам според възможностите. Си.
33
1
 
6
 
! Отговори
ннн преди 8 години
ОК, комунистите са против капитала, нормално, но защо не са против като го получават?Да не бяха ги взимали тези заеми :)
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тези, които помнят 1990 - Стоилов, любовница на лилов!
31
2
 
2
 
! Отговори
ужас преди 8 години
Ама тия *** все едно една майка ги е раждала. Само бащата не знам кой - Ленин ли, Сталин ли, или и двамата са се изреждали?!
30
3
 
9
 
! Отговори
този път ще си плати преди 8 години
Ей тва от комунидите по- нагли и безочливи няма!!! Яде, краде, ***, и после обвинява, реве и лъже на поразия!
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде и тоя с неговите спекулации. Бойко като каже че е против нов кредит за Гърция значи е финансова институция ли или е терорист
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахахахаха........Янакиииииии..........,защо така *** ,бясна ???Но ..... човек с коефицент на интелигентност едноцифрено число-нищо не може да го спре !!!
27
2
 
5
 
! Отговори
Боже, боже преди 8 години
кой дава мнения за неолиберализма - представител на партията, която ограби държавата и създаде това което наричат "бизнес" в България с помощта на куфарчета народни пари, която продължава да смуче от народа. Че то това си е тяхна политика - на комунистите де - моето си е мое, чуждото и то си е мое. Можем да крадем и да лапаме, но когато дойде време да се плаща - става неморално да си искаш парите.Най-големите приятели на ДПС и сие, кръвопийци и олигарски, създатели на бандитизма в страната, отяв
26
1
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Ами, след като са взели съдбата си в ръце, защо Ципрас днес е подал молба за пари от Европа?! Аре, баста!
25
4
 
6
 
! Отговори
Garibaldi преди 8 години
Ставащото в Гърция е отмъщението на Путин към ЕС за наложените от тях санкции към Русия. Следващите са българите,които ще отхвърлят колониалното робство в страната ни.
24
0
 
1
 
! Отговори
Умри простак преди 8 години
До съвременникПречупен ***. Щом имат пари да ти плащат значи не се нуждаят от помощи. Генерал Вазив само ги оправя.
23
1
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
На тия червени нечестивци все чужденците са им гайле и първа грижа- ние все сме им последен приоритет! Комунагата все за гръкоанадолски мънговци и за други темподобници се грижи- на него България му е никаква!
22
2
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Какво е това име Я-Н-А-К-И?Не беше ли гръцко,така са кръщавали децата си гъркоманите и български предатели преди Възраждането.Този да не би да е грък, значи по традиция- българомразец.После комунист/социалист от БСП-значи по убеждение интернационален продажник и ***, значи двойно заинтересуван зложелател и потомствен провокатор,защитаващ чуждите/ на съседите интереси в България.Какво да го коментираме по-нататък?Всичко е ясно.Само не е ясно на какъв език ще пеят заедно Интернационала?
21
2
 
6
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
По предпоследни данни комунистите са фалирали България не 3,а 6 пъти: през 1945 г.,в 1948 г.,в 1961г.,в 1991 г.,в 1996г. и в 2014 г. с КТБ. Мисля че има и седмо фалиране,което съм пропуснал.
20
1
 
3
 
! Отговори
Ц. преди 8 години
Ще видим изявленията им другата седмица .
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С такива изказвания от страна на представители на БСП продължават да отблъскват хората от тях и да дълбаят надолу! На следващите избори БСП. Ще има рекордно нисък брой избиратели!Др.Стоилов, сметките трябва да се плащат!
18
3
 
14
 
! Отговори
мразя комунета преди 8 години
янаки ,просто *** от едно тесто сте с комунето ципрас ,ЛЪЖЕТЕ И ОБЕЩАВАТЕ ДОКАТО НАИВНИЦИТЕ ВИ СЛОЖАТ НА ВЛАСТ И ПОСЛЕ СЕ *** КАЧЕСТВЕНО!!!!!!!!!!! ОТ КЪДЕТО МИНЕ КОМУНИСТ, ТРЕВА НЕ НИКНЕ И ДЪРЖАВАТА ОТИВА КЪМ ФАЛИТ. ПРИМЕРИ: БЪЛГАРИЯ 3ПЪТИ,ИСПАНИЯ,ФРАНЦИЯ,ПОРТУГАЛИЯ,ГЪРЦИЯ.
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея юнаци, както винаги не са в час!
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди години Луканов обяви мораториум върху плащането на външния дълг, видяхме какви бяха резултатите.Ципрас не плати на МВФ 1,5 млрд. евро, а на 20 юли няма да плати и 3,5 млрд. евро към ЕЦБ.Затова и ЕС увърта преговорите, Ципрас да стане новия Виденов и гръцкия народ да го свали от власт. След това да дойдат на власт удобни на кредиторите подлизурковци.
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жан Виденов се опита, спретнаха му майдан. Намат нужда от самостоятелно мислещи, а от послушковци. На нас ни е нужен двуличник, който истински да милее за държавните дела.