Без милост! Депутатите ни готови да кажат ΌΧΙ на Гърция

Борисов не дава и цент на закъсалия го съсед
Обновена: 16 юли 2015 14:02 | 16 юли 2015 10:33,
238
Без милост! Депутатите ни готови да кажат ΌΧΙ на Гърция
Снимка: Reuters

Парламентът е готов официално да изрази несъгласие с искането на Европа България да даде пари за спасяването на Гърция. 

Вчера Европейската комисия потвърди, че ще поиска от България и останалите страни извън еврозоната да участват в спасяването на Гърция чрез гаранция за спешен заем от близо 13 милиарда евро.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов реагира и обяви, че България не е съгласна с това искане.

"Премиерът и финансовият министър изразиха вече позиция. Ако се наложи, и парламенгът ще я подкрепи", каза днес в Народното събрание шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. 

Депутатката от ГЕРБ коментира и критиките към новия управител на БНБ заради решението му да запази двама от досегашните подуправители - Димитър Костов и Калин Христов. Вчера РБ обявиха, че няма да подкрепят Костов, защото е бил зам.-министър в кабинета на Жан Виденов. 

Днес Стоянова обаче припомни, че той е бил и в кабинета на Иван Костов.

"Същото беше и за Димитър Радев, но той е бил зам.-министър в шест правителства с различни цветове. Така е и с Митко Костов. За мен е некоректно отново да се поставят етикети, вадейки се само един факт, защото всеки човек преди всичко е професионал и това е причината да е бил зам.-министър в правителство и на Костов, и на Жан Виденов", каза Стоянова.

Тя обясни и че не трябва да се прехвърля вината на един от подуправителите, който не си е вършил работата, върху другите.

Менда Стоянова похвали Калин Христов за стабилността на валутния борд и увеличаване на валутните резерви по време на страшната финансова криза.

Шефката на бюджетната комисия подкрепи и призива на премиера министрите, които искат пари, да подават оставки. Стоянова припомни, че в държавния бюджет беше заложено намаляване на разходите във всички бюджетни организации с 10%.

"Целта беше чрез натиска на бюджета и лева всички министерства да направят съответната реформа, да оптимизират разходите за администрация. Едни министри го правят, други министри не го правят", каза депутатката. Тя прогнозира, че тези, които не правят реформи, вероятно ще поискат пари в края на годината, защото няма да имат за заплати.

"Това им каза вчера Борисов - няма да давам пари, ако вие поискате пари за заплати накрая, ще си депозирате оставката, защото не сте си свършили работа", разясни Стоянова.

Тя обясни, че един от министрите, които не правят реформа, е военният. Отличници пък били министрите на икономиката и земеделието. Стоянова не коментира въпроса за заплатите в БНБ и прогнозира, че новият управител ще предложи промени в закона за централната банка наесен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
224-ти,до 1968 год. се извършенинад 1300 ядрени опта в атмосферата,от СССР,САЩ,Франция и всекиедин от тях е стотици пъти по-мощенот този в Чернобил!Така че забрави този случай!А за това че досега,включително и в момента бг управниците лъжатнай-безочливо суверена си,си прав,но ние си ги избираме или им давамевъзможност да фалшифицират резултатите!
173
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 222Бля-бля, шашавата партия БСП единствена излезе с официална позиция да помогнем, но се усетиха, че си вкарват предизборен автогол и са се присъединили към останалите. Комунистическите медии бързо-бързо го покриха! :DНе ми говори за началници, защото по-голям началник от Кремъл никога не сме имали. По време на Чернобилската авария заповядаха на нашите комунисти да мълчат и изтровиха Българския народ за поколения напред. Бум на новородени с малформации онкоболни!***!
172
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Стаматсвали си ушанката бе, не ти ли е горещо с нея?
171
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бля-бля!Като разпоредат "началниците"на Тиквуний,друга песен ще пеятутре "родните" на дУпедати!Предатели,предатели......................предатели!Жалко за нас глупаците,жалко!
170
5
 
2
 
! Отговори
непукист преди 8 години
С риск да спечеля доста критика защо да не се помогне ,НО при определени условия .Винету да поиска първо опрощаване и на нашите дългове ,а пък след това ще видим кой кум ,кой сват и кой на булката брат.
169
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бойко, защо не помогнеш на гръцките олигарси, както обслужваш българските олигарси? Пак двоен стандарт!
168
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вучков, как е като слугува на гробарите и те изритаха, ааа, добре ли е Вучков, харесва ли ти реформата дето взе на хората правата и сега се разписваш за орязаната ти от самия теб длъжност. Е дано така и Бойко да се радва на колелото на живота! Бог е велик! Гербери и реформатори, каквото правите и мислите на българския народ, а и на гръцкия, това да ви стигне, внуците ви да са топ просяци.
167
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По аналогия от Уикилийкс е напълно ясно кой им е наредил да кажат Охи. Както и на българския народ непрекъснато казват Охи. Трябват пари за подводници, самолети, Кугърчета... Да живее франк-масонската територия.
166
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеален повод за политиците да повъзвърнат загубеният рейтинг.Има начини да се угоди на Брюксел и да се представи пред хората другояче.Примери колко щеш.
165
21
 
21
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
България вън от ЕС и НАТО и заедно с Россия!
164
4
 
8
 
! Отговори
жо преди 8 години
то като чета коментарите сме *** тупаците, все недоволни, мърморещи и подчертано негативни. и за хубаво и за лошо все една и съща *** реакция - смърдене. Андрешковци са превзели нета :)
163
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е тая Менда Стоянова и защо тя реди постове, маси, привелигии и пари? Някаква дърта никаквица алчна за власт и пари. Докога ще избирате *** и отвратителни, неуважаеми гласоподаватели?
162
5
 
22
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
между другото, ако не сме просто едни ***, и от ЕК гласуват с 2/3 за заема и ни притиснат и ние да даваме, просто трябва да излезем да мятаме малко камъни и коктейли *** пред гръцкото посолство.вземайте примери от атина вчера. тогава и ЕС ще разбере, че имаме право на различен глас.
161
16
 
22
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
"ОХI"-то на Б.Б. ще трае докато не позвънят от американското посолство да спуснат правилната линия!
160
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дано този път Борисов удържи на думата си , а и ако промени политиката си към ЕС и САЩ може би ще видим светлина в тунела
159
3
 
28
 
! Отговори
петър стоянчев преди 8 години
ако боико този път им каже охи на европа изащити народа си ще се чуствам толкова горд все едно сме спечелели свтовното по фудбол но изведнъж се стреснах и се събудих и разбрах че това всичкото е било сън остана ми само да се прозея бодряшки ида се запътя към ***
158
0
 
47
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
аз мисля вместо ОХИ, направо да им кажем едно ФАКЮ на гърците и точка.
157
12
 
13
 
! Отговори
тцтцтцт преди 8 години
До "Хейтър"?Как смееш да казваш , че не са ни дали пари за магистралите ???Кой си ти , кой съм аз , че да оспорваме думите на ВОЖДА - СЛЪНЦЕ / БОЙКО ПРЕМЪДРИ /Нима не знаеш , че дори слънцето не изгрява сутрин без благоволението на Борисов ??? ти си взел за едни магистрали да се тръшкаш Ако Бойко каже че Земята се върти около Луната , а Слънцето около Земята - значи е така.Прекалено сме прости да се сравняваме с осанката , интелекта , ума на ген- лейтенат , д-р Бойко Борисов
156
0
 
0
 
! Отговори
Ен преди 8 години
До Един Българинп.п. Милиарда :)
155
0
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Дори и "Шменти Капели" да откаже, Драги може да напечата 100 милиона евра и по този начин да обезцени еврото. Както сме вързани към него ще платим и без да искаме ... Дано да има някакви европейски правила, които да го забраняват, но много се съмнявам да не ги заобиколят.