Радан реди ли, реди от САЩ... мнозинство, мераци, избори

Зове ГЕРБ да слязат от метлите, а своите да се готвят за нов вот
31 юли 2015 08:58,
117
Радан реди ли, реди от САЩ... мнозинство, мераци, избори
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев нахока от САЩ ГЕРБ, че реформаторското мнозинство се пропуква заради "партизанските" им страсти и "мераци за служебна победа".

Коментарът му е публикуван на фона на избора на Мая Манолова за омбудсман, на мястото на Константин Пенчев, който бе издигнат за втори мандат от реформаторите, но не получи нужната подкрепа от партията на премиера, за да се пребори за поста.

Още по темата

Ето каква написа Кънев във Facebook:

"Призовавам колегите от ГЕРБ да слязат от метлите и да си дадат сметка за необходимостта от много сериозен разговор за управленските приоритети и програмата на парламента. Ако искаме стабилна България, трябва да загърбим партизанските си страсти и мераци за служебна победа и да заздравим мнозинството, около важните реформи, които предстоят - Закона за съдебната власт, Закона за лечебните заведения, антикорупционния закон. Възможно е да се наложи предоговаряне на коалицията. Това не бива да ни плаши. Ако мнозинството ГЕРБ/ДПС/АБВ се запази и атаките срещу РБ продължат, трябва да сме готови за нови избори, на които да получим по-висок резултат, и то като единна и дисциплинирана политическа сила".

Радан Кънев оценява високо всички действия на Реформаторския блок, включително и гласуването им по спорните въпроси за референдума, иницииран от президента Росен Плевнелиев.

"РБ показа зъби и характер. Поздравявам колегите от ПГ и ги подкрепям. Задължаването на хората да гласуват не решава въпроса с доверието в политиците. Тоягата не помага. Резултатът от задължителното гласуване, каквото и да си мислят в ГЕРБ, щеше да бъде увеличаване на резултата на ДПС (най-ниската активност на последните избори е в Кърджали, най-високата - в София!) и на протестен вот, насочен към популистки и крайни формации. Мажоритарното гласуване (при напълно неясни правила) е опит на ГЕРБ да си осигури служебна победа и да управлява без партньори и коректив, без да има мнозинство от гласовете," пише лидерът на ДСБ.

Накрая на поста си Радан Кънев завършва със заключението, че може да се наложи предоговаряне на коалицията или нови избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
14
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
До до 19 24Не е така, драги! Най-голямата грешка не е на любимия ти Бойко, а на "мат'ряла", че избра същите, меко казано, *** и някои други за гарнитура, да си развяват байрака като управляващи...Каква е файдата от тоя шарен парламент? Творят глупост след глупост, а "суверенът" мълчи наг...н и чака да му влезе още по-дълбоко, даже и вазелина си носи в джоба, за всеки случай....
19
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета какви хора си осмислят деня, храчейки по форумите човек като Радан и ми става ясно защо нормалните бягат от политиката, Всъщност това е целта на управляващите - всеки мислещ човек да бъде отказан предварително, да се отчая, да емигрира... да няма глас тук. И като гледам успяха да го постигнат. Такива като Радан Кънев вече са малцинство и изборите, както и коментарите го доказват.
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно с какви пари този льохман е отишъл в САЩ? С лични средства или в командировка на гърба пак на простия народ? Такива въпроси защо не се задават на Радан, а го питат едно и също няколко месеца - дали имало напрежение в коалицията. Журналистите са много виновни в днешно време, защото са удобни на властта.
17
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само безобразно *** и ограничен може да гласува за Рамадан и оная с кривата уста.
16
3
 
14
 
! Отговори
до 35 от 28 преди 8 години
Скъпи анонимнико комуноид ще викаш на баща си дето му стои още партийната книжка на шкафа до снимката на Тато , аз в моето семейство до пра-дядо ми нямам нито един комунист.Нагло е защото когато се решават най-важните тема за бъдещето на страната някой хора които нямат никаква работа в САЩ не само , че се изнизват като пръдня в *** но и дават акъли от там.Вижте си вашата къщичка съберете си депутатите от плажа и ги накарайте да работят.За това са избрани.
15
5
 
20
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Събраха се тъпите охранители да ни управляват .... Единят пазач във Фантастико, другия охрана на Т. Живков, съдружник с Пашата, Маджо и компания...
14
2
 
14
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
US -army GO HOME
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредният ***,смятащо се за величие.
12
3
 
24
 
! Отговори
короин преди 8 години
Съдбата на България се решава в Парламента поне по конституция.Да даваш изявления от Лас Вегас е меко казано нагло.Ти нямаш работа в САЩ не си нито посланик нито външен министър , камо ли премиер.Твоята работа е да си гледаш депутатите в зала които са под 10 човека , та вие имате повече министри и зам. министри от колкото депутати в зала.
11
5
 
7
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Убеден съм , че нищо няма да каже . Най голямата грешка на Бойко е, че пусна тия недоносчета във властта.
10
1
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Извинете, да не сте от протестанска мрежа?.
9
2
 
18
 
! Отговори
Господ не е Българин преди 8 години
Когато Бойко тръгна да прави правителство,Доган мълчеше от сараите и гледаше сеир.Бойко впрегна трите каки да преговарят с останалите партии за подкрепа.То бяха пазарлъци,извиване на ръце,изнудване за постове.И кабинетът тръгна.Сега Бойко има мощната подкрепа на ДПС и такива *** като Радан костовистчето,Валери и Каракачанов псевдо патриотите не му трябват.Не му трябва Кунева и мазната филия Калфин.Коалиция БОСТАН вече официално е представена.От 25г никой не може без ДПС.Факт.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той дава изявления от САЩ. Несмее да говори директно пред Бойко шото той ще му посини окото веднага. Реформаторите винаги са били в мойте очи *** седерастка.
7
7
 
23
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Раданчо, защо мама троши пари за пътни и дневни до САШ. Същото щяха да ти напишат и в американското посолство.
6
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радане, умен човек си, странно е, че изобщо има такъв човек като теб в политиката, но една птичка пролет не прави. Няма избиратели, които да те направят премиер - качествените хора целенасочено бяха прогонени вън от Бг, за да се краде държавата манипулирани гласове на неграмотни хора. Доказателство за това как нямаме потенциал за политик като теб ще е броят минуси под коментара ми. Хубав ден на всички!
5
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** костовиски
4
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, ИЗБРАЛИ ГИ ЕДНА ШЕПА *** И СЕ ОПИТВАТ ДА ШАНТАЖИРАТ. МИ СПЕЧЕЛЕТЕ ИЗБОРИТЕ И УПРАВЛЯВАЙТЕ ПО-ДОБРЕ.
3
6
 
41
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Като отидат на инструктаж в САЩ и все едни големи усти отварят :)
2
6
 
41
 
! Отговори
ivo преди 8 години
и тоя е отишъл на инструктаж.
1
7
 
34
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Долен еврейн.Ние ги спасихме ВСВ, от демокрацията насам от тях само загуби и съсипване на държавата!!!