Радан реди ли, реди от САЩ... мнозинство, мераци, избори

Зове ГЕРБ да слязат от метлите, а своите да се готвят за нов вот
31 юли 2015 08:58,
117
Радан реди ли, реди от САЩ... мнозинство, мераци, избори
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев нахока от САЩ ГЕРБ, че реформаторското мнозинство се пропуква заради "партизанските" им страсти и "мераци за служебна победа".

Коментарът му е публикуван на фона на избора на Мая Манолова за омбудсман, на мястото на Константин Пенчев, който бе издигнат за втори мандат от реформаторите, но не получи нужната подкрепа от партията на премиера, за да се пребори за поста.

Още по темата

Ето каква написа Кънев във Facebook:

"Призовавам колегите от ГЕРБ да слязат от метлите и да си дадат сметка за необходимостта от много сериозен разговор за управленските приоритети и програмата на парламента. Ако искаме стабилна България, трябва да загърбим партизанските си страсти и мераци за служебна победа и да заздравим мнозинството, около важните реформи, които предстоят - Закона за съдебната власт, Закона за лечебните заведения, антикорупционния закон. Възможно е да се наложи предоговаряне на коалицията. Това не бива да ни плаши. Ако мнозинството ГЕРБ/ДПС/АБВ се запази и атаките срещу РБ продължат, трябва да сме готови за нови избори, на които да получим по-висок резултат, и то като единна и дисциплинирана политическа сила".

Радан Кънев оценява високо всички действия на Реформаторския блок, включително и гласуването им по спорните въпроси за референдума, иницииран от президента Росен Плевнелиев.

"РБ показа зъби и характер. Поздравявам колегите от ПГ и ги подкрепям. Задължаването на хората да гласуват не решава въпроса с доверието в политиците. Тоягата не помага. Резултатът от задължителното гласуване, каквото и да си мислят в ГЕРБ, щеше да бъде увеличаване на резултата на ДПС (най-ниската активност на последните избори е в Кърджали, най-високата - в София!) и на протестен вот, насочен към популистки и крайни формации. Мажоритарното гласуване (при напълно неясни правила) е опит на ГЕРБ да си осигури служебна победа и да управлява без партньори и коректив, без да има мнозинство от гласовете," пише лидерът на ДСБ.

Накрая на поста си Радан Кънев завършва със заключението, че може да се наложи предоговаряне на коалицията или нови избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четейки коментарите тук, направо ми става жал, че живея в тази държава. Не, няма и след 100 години да се оправим. А призивът ми към м'триала е "МИСЛЕТЕ, КОГАТО ГЛАСУВАТЕ!". Чалга култура и *** народ!
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До GERB))))) ще има я -като ги има кауните като тебе нема да се учудя ако има и 60% - не ми е проблема тиквуня, ами тиквите като тебе щото с тях живея...
38
25
 
15
 
! Отговори
GERB преди 8 години
Този е ***, бита карта. Бойко показа, че е единственият политик, който РЕАЛНО РАБОТИ за хората и ГРАДИ. Факти са това, другите само гледат да влязат в парламента за готина заплата. На следващи избори ГЕРБ ще има мнозинство с 30 % от гласовете, поне !
37
14
 
12
 
! Отговори
ист преди 8 години
След грандиозният скандал с Пеевски и Костинбродската завера, избирането на Оная Манолова за омбусман счупи всички рекорди . За съжаление и ГЕРБ взе активно участие.Но това не е края. Очаквайте Доган за министър председател, а бат Сали министър на парите.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Главлит до 63А, бе смотльо те са синоним
35
27
 
6
 
! Отговори
Главлит до 63 преди 8 години
Предлагам да изкореним корупцията иначе няма да се оправим още 100 години. За това ще гласувам за РБ.
34
3
 
10
 
! Отговори
до до 49 преди 8 години
Точно такива като тези, които описваш И онези, които СИ ПРИСВОИХА гражданското общество ЗА ПАРИ не отразяват общественото мнение! Монетата винаги има две страни, и стига с това 'кой не скача е червен', че вече се изтъркахте! Узурпатори на идеали и философии и специалисти по нищоговорене и нищонеправене!
33
0
 
4
 
! Отговори
ооииее преди 8 години
само за лична кореспонденция хаха postimg.org/image/rgo8ny7wz/
32
7
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 8 години
Прав си, но нямай съмнение, че тези, който храчат по форумите и са дежурни още от 7 сутринта са платени и не отразяват общественото мнение
31
2
 
19
 
! Отговори
до Главлит надзор преди 8 години
Значи предлагаш да заменим руската агентура с американска ли? Няма ли най- накрая някой да поиска и БЪЛГАРСКА агентура да ни управлява? Продажник до продажника, мила моя майно льо!
30
2
 
13
 
! Отговори
зяпнал преди 8 години
Тоя па, безхаберник, кой беше?
29
8
 
5
 
! Отговори
do 53 преди 8 години
Именно тясната пътека е трудната и е за малцина, макар и истинна, докато широкият път е масовият и пагубният. Не само в Библията е така, в живота е същото. Добрите обикновено са плюти и неразбрани. Народът си иска чалгата и биг брадъра, както е тъпите шеги и популизми на управляващите. Затова Радан Кънев няма шанс в държава като нашата, съставена от хора в дистанционно на телевизора в ръцете.
28
3
 
20
 
! Отговори
д-р преди 8 години
Като гледам пациента на снимката, той или взема прекалено много хапчета, или взема прекалено малко хапчета!
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За последните 10 дни вашето правителство показа липса на възможност или желание да се бори със статуквото. По желание на ДПС беше орязана съдебната реформа. Орязани бяха въпросите за референдума. Избрахте най неспособния за позицията омбудсман! Толкова много провали за единица време си е чисто фиаско! Оставка, привърженици на статуквото!!!
26
20
 
5
 
! Отговори
Главлит надзор преди 8 години
Браво Радане, продължавай в същия дух. Задкулисието и руската агентура в България няма да бъде преборена лесно, но процесът е необратим!
25
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пък акъл взел да дава .Я марш от България политическа ***
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само се чудя защо този головодник го търпят още на хонорар в ЦРУ, УДБА и Моссад.
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахааааааааа, Рамаданчо тръгнал да плаши с нови избори! Момченце, на коя планета живееш ти? Не проумяваш, че ако не се бяхте подложили на Борисов, сега щяхте да сте при тези, които спонсорирате, т.е. при протестиращите и извън парламента! И стига с тези бутафорни реформи, дето ги готвите само за пред Брюксел, нищо не правите и само плашите гаргите!
22
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 49Хубаво е, че Радан Къневците сте малцинство! Така се полага на индивиди, пропити от омраза срещу инакомислието. Щом не е тяхното - значи не е "реформаторско". Щом не е тяхно - значи е "комунистическо". Еми по-големи комунисти от тия дори ГЕРБ не могат да покажат! С 23-*** депутати тръгнали да управляват... Да си седнат на д-тата, че са твърде зелени и неопитни, за да правят реформи.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде товарете белият роял на белия автобус и към морето.....