Радан реди ли, реди от САЩ... мнозинство, мераци, избори

Зове ГЕРБ да слязат от метлите, а своите да се готвят за нов вот
31 юли 2015 08:58,
117
Радан реди ли, реди от САЩ... мнозинство, мераци, избори
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев нахока от САЩ ГЕРБ, че реформаторското мнозинство се пропуква заради "партизанските" им страсти и "мераци за служебна победа".

Коментарът му е публикуван на фона на избора на Мая Манолова за омбудсман, на мястото на Константин Пенчев, който бе издигнат за втори мандат от реформаторите, но не получи нужната подкрепа от партията на премиера, за да се пребори за поста.

Още по темата

Ето каква написа Кънев във Facebook:

"Призовавам колегите от ГЕРБ да слязат от метлите и да си дадат сметка за необходимостта от много сериозен разговор за управленските приоритети и програмата на парламента. Ако искаме стабилна България, трябва да загърбим партизанските си страсти и мераци за служебна победа и да заздравим мнозинството, около важните реформи, които предстоят - Закона за съдебната власт, Закона за лечебните заведения, антикорупционния закон. Възможно е да се наложи предоговаряне на коалицията. Това не бива да ни плаши. Ако мнозинството ГЕРБ/ДПС/АБВ се запази и атаките срещу РБ продължат, трябва да сме готови за нови избори, на които да получим по-висок резултат, и то като единна и дисциплинирана политическа сила".

Радан Кънев оценява високо всички действия на Реформаторския блок, включително и гласуването им по спорните въпроси за референдума, иницииран от президента Росен Плевнелиев.

"РБ показа зъби и характер. Поздравявам колегите от ПГ и ги подкрепям. Задължаването на хората да гласуват не решава въпроса с доверието в политиците. Тоягата не помага. Резултатът от задължителното гласуване, каквото и да си мислят в ГЕРБ, щеше да бъде увеличаване на резултата на ДПС (най-ниската активност на последните избори е в Кърджали, най-високата - в София!) и на протестен вот, насочен към популистки и крайни формации. Мажоритарното гласуване (при напълно неясни правила) е опит на ГЕРБ да си осигури служебна победа и да управлява без партньори и коректив, без да има мнозинство от гласовете," пише лидерът на ДСБ.

Накрая на поста си Радан Кънев завършва със заключението, че може да се наложи предоговаряне на коалицията или нови избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
преди 8 години
Не разбрах само този клифук каква работа има в САЩ.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой у даде виза на тоя.тоя е толкова ***.
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кукла на на конци пардон на Костов.
57
0
 
5
 
! Отговори
Hajvanko преди 8 години
Теб и *** никой не ви бръсне за нищо - крайно време е да се попреземиш малко
56
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЙ се хвалеше с исторически компромс с ДПС.
55
0
 
8
 
! Отговори
wendeta преди 8 години
Gospodine vie si prerazgledaite programata na vashata partiq , zashtoto do kolkoto si spomnqm i vie bqhte ZA majuritarno i elektronno glasuvane! Mnog barzo mai zabravqte kakvo obeshtavahte. Da ne spomenavam i promenite v konstituciqta.....
54
7
 
17
 
! Отговори
a преди 8 години
На всички е ясно, че Цв. Бориславова и Вальо нафтата са собственици на ВЕИ - та и респ. печелят много от скъпия ток , който продават и който е около 25 пъти по - скъп от тока, произвеждан от АЕЦ . На всички е ясно, че Цв. Бориславова и Вальо нафтата са близки с Боко .Още ли не схванахте, че целта на протестите срещу повишението на цената на тока на практика е задкулисен сценарий на Боко и Доган да изкарат Реформаторския блок от властта ? Защо искат оставката на Иван Иванов , който е от ДСБ , а не ходят да скандират под прозорците на Цв. Бориславова и Вальо нафтата , които са близки с Боко и
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя се взе съвсем насериозно
52
9
 
15
 
! Отговори
a преди 8 години
Някой още съмнява ли с, че Боко, Гоце и Доган са в скрита задкулисна коалиция и че тримата са свързани със сик ? Някой още съмнява ли се, че Боко и сестра Галева са свързани с братя Галеви ?Сестра Галева освен, че е свързана с братя Галеви, разтвори чадър и над сутеньорите чрез поправката ' Ванко 1 ' .Боко, Доган и Сергейчо са свързани с Маргините от сик.Боко ,Доган и Сергейчо са свързани с Брендо.Доган и Гоце са покровители на Пешо сумиста от сик.Не се учудвайте, че Боко мълчи за амфетамините, хероина и кокаина ! А уж водил борба с престъпността ... Ха - ха !Боко, Гоце, Доган
51
1
 
18
 
! Отговори
трол преди 8 години
като се върне ще има да се извинява.
50
2
 
9
 
! Отговори
i6 преди 8 години
До АнонименИнтересно! "Всеки мислещ човек", който може "да бъде отказан предварително, да се отчая, да емигрира"(според един коментар) има право на глас тук или в чужбина. Защо ли не си упражнява правото? Или просто привържениците на Радан са си точно толкова, колкото показаха последните избори?
49
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дани ...всъщност ТИ НЕ РАЗБИРАШ ОТ ПОЛИТИКА...НЕ ТИ ХАРЕСВА РАДАН.АМА ТАКА СИ Е АКО БЕШЕ ЕДИН КРАСИВ ,ПО-ДРУГО Е...НАЛИ???сПОРЕД МЕН ХОРА КАТО ТЕБ Е НАЙ-ДОБРЕ ДА СИ ЧЕТАТ СПИСАНИЯТА С ХОРОСКОПИТЕ И ДА ОСТАВЯТ СЕРИОЗНИТЕ НЕЩА НА ТЕЗИ КОИТО РАЗБИРАТ...
48
2
 
12
 
! Отговори
?! преди 8 години
Хубаво е,че четем една ясна позиция на Радан Кънев. Но защо тя е по-различна, даже противоположна, на позицията му преди време? Кой кого е лъгал?
47
2
 
26
 
! Отговори
Дани преди 8 години
***, който дори не осъзнава интелектуалното си ниво. Покрай Костов са все такива тъпчовци, нахъсани и със странно светещи очички. Не са наркомани, сектанти са. Молят се до припадък на някакви извънземни и правят смахнати ритуали. По-страшно от *** сектант, който си вярва че има мисия няма
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Показват зъби и нокти,но са доста инертни.Определено не са хора на действието.Атанасов,РаданКънев.Москов показват малко живец,но като цяло са много зле.
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ще видиме Радан в болнични. Боби ще го нокаутира сто процента, след като говори зад гърбът му.
44
0
 
12
 
! Отговори
до 67 преди 8 години
Та те са най крадливите в момента......
43
2
 
24
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Не ни занимавайте с този Костов ***.
42
3
 
14
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Сус бе Радане, нали се съгласихте да следвате ГЕРБ, а сега се пънете?Верно се каза, че Корман Исмаилов е по-подходящ за лидер на РБ. Корман да вземе поне да ти налее акъл, че да не се излагате като кифладжии.
41
4
 
15
 
! Отговори
столичан преди 8 години
Време е партньорите на Радан в реформаторите да му влеят акъл. Най-добре е Корман да обясни на своя съпартиец Радан, че като са поели ангажимент да ни управляват заедно с ГЕРБ, то трябва да си спазват договорките. Грешка беше, че Радан води реформаторите, Корман би се справил много по-добре с тази задача.