Къде го има? С "Порше" на протест за 8 лв. по-скъпа винетка!

Борисов: Такава социална държава като България няма друга!
30 ное 2015 15:44,
519
Къде го има? С "Порше" на протест за 8 лв. по-скъпа винетка!
Снимка: БТА

Такава социална държава като България няма друга – навсякъде всичко се плаща и дотира от държавата. Този извод направи премиерът Бойко Борисов по време на конференция за предизвикателствата пред местната власт по време на новия програмен период. Министър-председателят се възмути, че у нас се правят протести за 8 лв. увеличение на винетките.

Борисов даде пример с Китай, където да се движиш по магистрала 100 км струвало около 10 лева в български пари.

"Това е все едно за 80 лева да отидеш до Бургас и да се върнеш, а тук за осем лева увеличение на винетка се правят протести", каза той, цитиран от БТА и допълни: "С "Порше"-та на протест, само да запали "Поршето" е изхарчил 12 лева, а за осем лева протестират".

Още по темата

Според премиера само в България има неплатени магистрали. "И те ще са безплатни, но поне да си платят и винетка за тази нова услуга", настоява той и допълва, че, когато създаваш удобство, то се плаща.

Пред кметовете премиерът обясни, че държавата продължава да държи скъпи градове – с ниска безработица и огромни дотации от централния бюджет - "за да става все по-луксозно и да привличаме от по-малките населени места в големите центрове". Борисов попита къде в Европа има такава ситуация - като искаш да живееш във Виена, там таксите са едни, като искаш да живееш на село - други.

"Когато искаш да си на жълтите павета, не може таксата да ти е същата като в някое село", каза още премиерът и допълни: "Не е популярно, но другото е още по-абсурдно - да дотираме метрото всяка година с 20 милиона, за да се возят хората евтино".

Бойко Борисов припомни предложението на управляващите общините да вдигнат с 2% местните данаци, но всички и най-вече РБ се възпротивили.

"Имате дългове, но не искате вие да си ги съберете в населените места, а искате като дойдете при мен, да ви ги извадя", каза той. Борисов каза още на кметовете: "Не искате да си съберете парите от таксите, защото искате да сте готини, добри, но и ние искаме да изглеждаме така". Борисов призова кметовете да престанат с популизма.

Той обясни и че държавата има огромни задължения да плаща за новите предизвикателства - "и отбраната, и службите за сигурност, самолети нови трябва да купуваме, да ремонтираме стари", каза Борисов.

Той предупреди кметовете и че ЕС ще реже лоши проекти, за да осигури пари за сигурността. Затова премиерът призова новоизбраните кметове да бъдат много внимателни при изпълнението и проследяването на проектите, финансирани с европейски средства.

"Пари на Европа й трябват, а няма от къде да се взимат. Затова ще се режат лоши проекти. Всеки отговаря пред всички. Всеки ден си следете проектите. Една-две общини да направят беля, тя ще се отрази на всички", предупреди още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
2
 
20
 
! Отговори
бивш гербераст преди 8 години
Я сега г-н Тиква, като си се отворил толкова на вълна Китай, кажи как качествено и бързо ги разстрелват в Китай за корупция. "Ало, Ваньо....." и след една седмица ще видиш господ като китайски войник с калашник зад гърба си.
277
2
 
32
 
! Отговори
**** преди 8 години
Тази примитивна тиква за пореден път показа, че безкрайно *** и непросветен. Винетката е повишена с 50 %, или с 30 лева, за какви 8 лева говори. Този Винету говори глупости - безплатни магистрали, а данъците, а акцизите от горивото, ами заемите в милиарди, които нашите деца следва да връщат. Проклятие за тиквата! Само за инфо - в Германия - няма винетки, а в Румъния, Чехия, Австрия също не се плаща на км, а с винетки.
276
1
 
16
 
! Отговори
HACKER$ преди 8 години
Българити сме като тампоните.Живеем на едно от най-хубавите места на земята, но в ужасен период.......
275
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 8 години
...napomniash mi za zaglavieto na edin izvesten roman na F.Dostoevski....
274
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз видях поршето....обаче видях и москвич дванайстак ...зеленЗа него нищо не каза
273
1
 
8
 
! Отговори
Бял камък преди 8 години
.. сянка да ви пази фосили такива! Винаги е имало корупционно или политически мотивирани търтеи, загубени в материалното чантаджии и какви ли не още, които искат да живеят в охолство и лапат пари без да са работили никога. Вдигнаха си заплатите тайно а на нас данъците.Генетични отпадъци ... И вашето величие ще свърши! СКОРО!
272
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румънците успяха и сега се радват на по ниски данъци и по високи доходи
271
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една жена не може да завърти край себе си....държава тръгнал да въртиКолко станаха милиардите че им изгубих бройката
270
1
 
5
 
! Отговори
Lev ban преди 8 години
Tova e teror na bg pravitelstvo sreshtu bg narod. Ste im izleze soleno.
269
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли кой да му каже че проблема не е в осемте лева, проблема е в големите кражби и липсата на справедливост. Протеста е против кражбите. Мисля че винетките са само повод.
268
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До нечовек - "Да ама Бойко ,на Поршето като му изтърве амортиьора колко струва, в тия дупки..."Така е нечовек! Нас с Поршетата никой не ни жали. В чудо сме се дянали.
267
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво боко кажи им го на червените *** и мачкай
266
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тежко ни и горко с тоя неандерталец. Май разбира от дума само като летят павета по него. Изчакаха изборите да минат и герберастията се развихри с пълна пара. Да ви е честито, на овцете паметта наистина е много къса.
265
1
 
4
 
! Отговори
Pensil преди 8 години
65% ot bg central darjavna administracia sakrastavame. Darjavnata administravia da plasta sama ot sobstvenia si djob transporta si i prevoza si. I parite ste stigat za vsichko. Nova godina - nov kasmet!:-) Diado Koleda vi nosi magistralni taksi ot 2016 godina:-):-):-):-)Vinetkite ostavat v bg istoria i v pesterata Ledenika:-):-):-):-):-)
264
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ПРЕМИЕР НА СЕЛО БЪЛГАРИЯ. СРАМ МЕ Е ОТ ТОЗИ ЧОВЕК.
263
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен426 Ами нали Тиквата е *** ?И не построени ,,хиляди опери и театри ,, градинки и ремонтирани детски градини от Живково време ще ни спасят от безработицата ,не милиардите взети ,КОЙ знае за какво, а жива работеща икономика ,заводи и селско стопанство .Икономика, а не градинки ,,начугурлени,, с бетон и асфалт.Работеща икономика. Другото е пепел в очите и кражби,,кражби .
262
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А къде го има откровен бандит да е примиер на държава ????
261
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
човек който го мързи да се обръсне, който може да се прави на строг само пред по-слабите и мълчаливи българи а се видя как стои като мишка в Китай, как го третират като контрабандист и какъв е всъщност , какво може да очакваме? Дори и тези с каруците трябва да протестират Борисов защото малкия данък който и те плащат за регистрация пак е окраден от теб ! Надявам се нещо да се случи и да се смени властта че това вече не се трае , има господ да знаете !
260
0
 
25
 
! Отговори
Управляващите преди 8 години
през зимата ми се струва, че пак ще имат проблеми с протестиращите.
259
1
 
15
 
! Отговори
Плащач преди 8 години
БОЙКО ПЛАЩААМА НАРОДА ВРЪЩА ХАРЧОВЕТЕ направени от ГОЛЯМОГЪ...ТА МУТРА