Къде го има? С "Порше" на протест за 8 лв. по-скъпа винетка!

Борисов: Такава социална държава като България няма друга!
30 ное 2015 15:44,
519
Къде го има? С "Порше" на протест за 8 лв. по-скъпа винетка!
Снимка: БТА

Такава социална държава като България няма друга – навсякъде всичко се плаща и дотира от държавата. Този извод направи премиерът Бойко Борисов по време на конференция за предизвикателствата пред местната власт по време на новия програмен период. Министър-председателят се възмути, че у нас се правят протести за 8 лв. увеличение на винетките.

Борисов даде пример с Китай, където да се движиш по магистрала 100 км струвало около 10 лева в български пари.

"Това е все едно за 80 лева да отидеш до Бургас и да се върнеш, а тук за осем лева увеличение на винетка се правят протести", каза той, цитиран от БТА и допълни: "С "Порше"-та на протест, само да запали "Поршето" е изхарчил 12 лева, а за осем лева протестират".

Още по темата

Според премиера само в България има неплатени магистрали. "И те ще са безплатни, но поне да си платят и винетка за тази нова услуга", настоява той и допълва, че, когато създаваш удобство, то се плаща.

Пред кметовете премиерът обясни, че държавата продължава да държи скъпи градове – с ниска безработица и огромни дотации от централния бюджет - "за да става все по-луксозно и да привличаме от по-малките населени места в големите центрове". Борисов попита къде в Европа има такава ситуация - като искаш да живееш във Виена, там таксите са едни, като искаш да живееш на село - други.

"Когато искаш да си на жълтите павета, не може таксата да ти е същата като в някое село", каза още премиерът и допълни: "Не е популярно, но другото е още по-абсурдно - да дотираме метрото всяка година с 20 милиона, за да се возят хората евтино".

Бойко Борисов припомни предложението на управляващите общините да вдигнат с 2% местните данаци, но всички и най-вече РБ се възпротивили.

"Имате дългове, но не искате вие да си ги съберете в населените места, а искате като дойдете при мен, да ви ги извадя", каза той. Борисов каза още на кметовете: "Не искате да си съберете парите от таксите, защото искате да сте готини, добри, но и ние искаме да изглеждаме така". Борисов призова кметовете да престанат с популизма.

Той обясни и че държавата има огромни задължения да плаща за новите предизвикателства - "и отбраната, и службите за сигурност, самолети нови трябва да купуваме, да ремонтираме стари", каза Борисов.

Той предупреди кметовете и че ЕС ще реже лоши проекти, за да осигури пари за сигурността. Затова премиерът призова новоизбраните кметове да бъдат много внимателни при изпълнението и проследяването на проектите, финансирани с европейски средства.

"Пари на Европа й трябват, а няма от къде да се взимат. Затова ще се режат лоши проекти. Всеки отговаря пред всички. Всеки ден си следете проектите. Една-две общини да направят беля, тя ще се отрази на всички", предупреди още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
1
 
10
 
! Отговори
До 426 преди 8 години
Спокойно, пич! Ние знаем, че наш Цар Тиква има добро сърце и ще ни прости за това, че караме по магистралите "му", за които той "плаща":))))
257
1
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
СЛЕД КАТО ЗА МУТРАГЕНА 8 ЛВ. СА НИЩО ДА ПЛАТИ ВИНЕТКИТЕ .ОТ ДЖОБА СИ, ВМЕСТО ДА СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН. ПРОСТАШКО Е ДА СИ ГЕРБАДЖИЯ!
256
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протести..глупости..правите неща, от които ще се срамувате скоро, сами ще се покаете като си дадете сметка, че Бойко ви построи магистрали, виадукти, тунели, мостове, градинки, спортна зала и не спира да строи за вас, плаща, вие ползвате без пари, какво повече искате от това? Май бързо забравихте за *** и техния режим
255
0
 
24
 
! Отговори
Мутра преди 8 години
Къде го има ?Цял свят разбра, че БОКО е ТЪПАМУТРА - ДОБРЕ ГО ПРЕТРЪШКАХА КИТАЙЦИТЕ НА ЛЕТИЩЕТОПОДОЗРИТЕЛНА МУТРА!!!!!!!!!!!САМО в МУТРАЛГИЯ има МАТРИЯЛ ГЛРАСУВАШ ЗА МУТРАТА.
254
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демек, вие си циврете аз ше си крадем и ше ви цицам колкото искам ***!
253
1
 
6
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 8 години
До 419 ..Парите са от фондовете ,ако не си бил скоро в БГ ...
252
27
 
0
 
! Отговори
до 417 преди 8 години
услугата е че Бойко построи път като слънце, вие се возите кефите се и накрая не си и плащате дори. Бойко строи, а вие искате да ползвате всичко направено от него без дори да платитите и винетка. А питате ли го него какво му е като плаща за магистралите? Значи той може да плаща а вие не..?
251
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тока ако не се вдигне цената му в скоро време няма да го има.
250
0
 
2
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 8 години
До 413 -и каква е услугата ? Не ти схващам мисълта нещо .Много абстрактно мислиш
249
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунаягите ще протестират за това че не стига че им е построен път като слънце, не стига хче ползват този път без такса както е в нормалните държава а и не искат и винетка дза плащат, комунизмът ви е увредил тотално..
248
0
 
31
 
! Отговори
ТИКВАТА преди 8 години
ТОШКАТА НАВРЕМЕТО ИЗГЛЕЖДАШЕ КАТО АЙНЩАЙН В СРАВНЕНИЕ С ТОЗИ .
247
0
 
17
 
! Отговори
Тиквун преди 8 години
До АнонименОт догодина ще ви вдигна и тока!Имате 3D телевизори за по 1000-2000 лева а за ток сте нямали.Айдеее ,,,20-30 % увеличение няма да го усетите.
246
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само червените ***-комунсти не могат да проуметя, че като се ползва дадена услуга съответно се и заплаща. Това е нормалното.
245
1
 
1
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 8 години
Да видим сега кой не си купува винетка ....и не знае да изважда,а може само да събира :)
244
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде хрантутници, не сттига че не чакате вече по 30 години за кола а и винетките не щете да си плащате, комунистичската мисъл бавно умира за жалост
243
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ли остриганият " овчият народ" трябва да пълни хазната от данъци, такси, винетки, глоби и пр. пари които с лека ръка правителството харчи, отделно огромните заеми които взе и ще вземе. Министрите и управляващите ги вземат народа плаща.? Болшенството караме втора употреба коли, носим втора употреба или в най добрият случай китайски дрехи, ядем " дупетата" на Европа и сега винетка от 97 лв. Не става ли много господа. Ами за храна, ток, гориво, деца, лекарства и пр.
242
0
 
13
 
! Отговори
1234 преди 8 години
До SandoЕй сега ако ни светнеш и по въпроса как в Швейцария винетката е 72 лева ..е и аз искам пътищата да са като там а цената 72лв,а тук 97 лева и пътищата няма да ги коментирам...
241
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бОРИСОВ е прав, по-социална държава от България няма, всичко ви се плаща и ви е на готово, поне 90% живеете на гърба на държавата и чакате на нейните ръце всичко, но Бойко не е слънце, че да огрее на всъкъде и да ви хрантути цял живот.
240
0
 
10
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 8 години
Нали за това говорим де !?!За тези с Поршетата и за тези като като нас с Голфу ....Шо не го направите да се плаща с бензина ? Колкото повече кара ,толкова повече да плаща ? Щото ще са 0,02 % ,а не да вземате и последния грош и да говорите и манипулирате от телевизора.
239
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да има и винетки за шофиране и в големите градове София,Пловдив,Бургас,Варна.Който иска да си кара колата да си плаща и да кара който не иска да плаща да се качва на градския транспорт или да си купи велосипед.