Подкрепата на РБ за кабинета – за 6 месеца

Коалицията скърцала, но по-добре било в пилотската кабина
Обновена: 15 дек 2015 16:10 | 15 дек 2015 16:10,
26
Подкрепата на РБ за кабинета – за 6 месеца
Снимка: Булфото, архив

Подкрепата на Реформаторския блок за кабинета е под условие и за най-много шест месеца. Това стана ясно от думите на съпредседателя на парламентарната група на Блока Найден Зеленогорски. РБ настояват и за нова коалиционно споразумение с ГЕРБ.

Още по темата

"Всички знаем, че в известна степен е пропукано доверието между ГЕРБ и РБ.Освен това сме формулирали приоритети, по които смятаме, че в рамките на три и шест месеца трябва бързо да се реагира и бързо да се осъществят нужните реформи", каза Зеленогорски.

Той обясни, че РБ настоява за промени в законодателството в сферата на корупцията, здравеопазването, обраование, съдебна рефрма, електронно правителство и други. 

"Смятаме, че и голямата коалиция скърца, не функционира гладко и затова искаме да актуаизираме това коалиционно споразумение", каза още зам.-шефът на ДБГ. 

Зеленогорски обясни, че Блокът ще остане в управлението докато има гаранция за реформи.

"В известна степен това е подкрепа под условие за следващите шест месеца", каза още той. 

Съпредседателят на депутатите от РБ обясни, че е против предсрочни парламентарни избори сега, защото няма гаранция, че след тях десните ще влязат в парламента.  

"Аз съм гледал този филм няколко пъти и му знам края. Краят е, че нито една част от фрагментираната десница няма да е в НС и ГЕРБ ще има абсолютно мнозинство", каза Зеленогорски. 

Той беше категоричен, че нито обществото, нито избирателите на РБ искат това.

"В момента ние сме в пилотската кабина, има проблеми. И вместо да помогнем да приземим самолета, не ми се иска да сядаме при пасажерите", каза още Зеленогорски. 

Той обясни, че Радан Кънев остава съпредседател на групата на РБ до март, когато се очаква конгресът на ДСБ, който трябва да одобри решението за излизането на тъмносините от властта. 

Зеленогорски обясни и че има уверение от ДСБ, че те ще дават гласове по важните за блока теми в парламента, но по някои ще гласуват различно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Очаквано преди 8 години
"РБ" са такива продажници,че най-голямата yличница би могла да е жена на честта в сравнение с тях.Мнението им няма никаква тежест,а желанието им да са във властта е по-силно от всякакви принципи.За съжаление не са единствени...
19
1
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До *** разбирач.Не знам колко точно процента би взело ДСБ самостоятелно, но знам защо би взела много по-малко, отколкото заслужават - защото народът е много, ама много *** и е лесно манипулируем от медиите на мутро-олигархията, чиито представители са - БСП, ГЕРБ, ДПС, АБВ. Партията на Бареков, дето даже не и знам името са обикновени ***, който ги купи негови са, след като Цветан Василев го обраха и няма как да ги финансира.
18
1
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Единствено ДСБ остана зад предизборната си програма и я отстояват. РБ силно подценяват електората си, ако си мислят, че да играят фигуранти в управлението на ГЕРБ, ДПС и АБВ ще се преглътне !
17
4
 
0
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Явно тиквата е с много дебели нерви щом търпи пионките да му диктуват условия ха-ха.
16
3
 
1
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До 15. Що РБ нито веднъж не наруши нещо от споразумението, така ли?
15
3
 
1
 
! Отговори
saint cat преди 8 години
До sante_dog. Много жалко ми звучи това "единствено ДСБ биха могли да влязат в парламента..." С колко - с 11 депутати. И какво влияние ще имат, та да влияят сериозно на политиката. сам си отговаряш каква тъжна картинка са блокът.
14
2
 
3
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Всъщност от реформаторският блок единствено ДСБ биха могли да влязат в парламента ако РБ се разпадне.ДСБ - реалният наследник на синята идея и на бившето СДС. Радан горе долу става на фона на останалитеСДС- марионетки. Божо Лукарски е един клоун чиято единствена цел е да пътува с държавни пари до САЩ да види тъста си, защотот иначе не може да си го позволи.ДБГ- Кунева я видяхме като се опита да направи нещо предния път. Всички я припознават нато мадам Yes.Останалите - кой ги е чувал изобщо?
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герб нарушиха споразумението за съдебната реформа , тоест не си изпълниха обещанието . Азбучна истина е , че който е излъгал веднъж , очаквай да излъже и втори път !
12
6
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
"харизмата и интелекта на Радан Кънев" ?! хаха ! по-голяма смехория не бях чел скоро. Явно парадът София Прайд сънува мокри сънища при вида на своя верен събрат
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като минат тия 6 месеца или ще мълчат като риби или ще дадат подкрепа за още 6 месеца и така... Просто трябва да се лапат тия пари от заема, а ако не са на власт с Тиквата сами нямат шанс и го зная. Намърдаха хиляди техни протежета калинки във всевъзможни служби из цяла България и сега какво? Трябва да ги уволнят ли? Е няма да стане. Само с пари от "Америка за България" не става, трябва и от другаде да се ***
10
6
 
6
 
! Отговори
тъп разбирач преди 8 години
До 1 и 6. Ха-ха, гласували за Радан Кънев - а бе що ДСБ не се пробва самостоятелно на избори, да видим колко процента ще имат? Айде в канала.
9
2
 
7
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Ха, поставяли условия за 6 месечна подкрепа. Ами като излезете след това голям праз, ще се случи продължението на изречението "Аз съм гледал този филм ......."
8
6
 
5
 
! Отговори
Бай Киро преди 8 години
Не сте в пилотската кабина, а в товарното помещение. Само където си мислите, че всичко зависи от вас. Радан се е запътил към президентската власт, но десницата този път ще загуби, защото е много самоуверена без никакво покритие.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще дооглозгват кокала.
6
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия влязоха в парламента , защото хората гласуваха за Радан Кънев!!!
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предатели
4
3
 
15
 
! Отговори
БаСта преди 8 години
едни 16 млрд трябва да се усвоят...стабилно...в управлението
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този е типична *** - първо СДС после клекна на пръмовица!
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я им теглете сиктира на тези многознайковци!То бива дебелоочие,ама не бива
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да крепиш кабинета, при положение, че гласувалите за Реформаторите гласуваха най-вече заради Радан Кънев и въпреки неприязънта си към Кунева и Лукарски, това е предателство. Останалите от реформаторите са в Парламента заради харизмата и интелекта на Радан Кънев. Няма какво да се правят на много загрижени и отговорни в това да не искат да пуснат кокала - за тях никой не е гласучал и е почтено да последват ДСБ. Ама те си знаят, че повече власт няма да видят, няма кой да гласува за тях и да са в НС