Нов проект: Да падат сърп и чук, и петолъчки...

Държиш комунистически лозунг или символ – очаква те глоба
28 яну 2016 19:50,
454
Нов проект: Да падат сърп и чук, и петолъчки...
Снимка: Булфото

Символите и посланията на комунизма, останали от миналото, да се премахнат задължително от фасади, паметници и учебници. Това повелява изменение в Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен, внесено от депутати от ГЕРБ и РБ. Поправките предвиждат глоби до 2000 лева за лица и фирми, които не спазват новите изисквания. 

Внесените текстове предвиждат да се премахват от публични места символи, лозунги, фотоси, надписи, други знаци и предмети от времето на комунизма. Задължението е на всеки - от държавни органи, органите на местно самоуправлението, организации, физически или юридически лица, в чието владение се намират символите. 

Според проекта те могат да бъдат предоставени на Музея на комунистическото изкуство. Измененията предвиждат и забрана за поставяне тепърва на символи на комунизма на публични места. Забранява се и слагането на скулптури на дейци от времето - 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. 

Според проекта, ако заварени предмети или символи не могат да бъдат премахнати веднага, на тях трябва да бъде поставен надпис с текст: "Комунистическият режим в България 9.09.1944-10.11.1989 г. и дейността на БКП са обявени за престъпни със закон, приет от 38-то Народно събрание".

Вносителите Методи Андреев от ГЕРБ, Петър Славов от РБ и др. са записали в проекта и указания към просветното министерство, университети, училища, декани, преподаватели и учители, да приведат учебниците в съотвествие със закона и да възпитават децата обективно за стореното от комунистическия режим. 

Депутатите предлагат и всеки, който не е свалил комунистическите символи от фасадата си, да бъде глобяван 200 лева. Ако става въпрос за фирма, санкцията ще е 2000 лв. 

В мотивите си депутатите припомнят, че комунистическият режим у нас е обявен за престъпен преди 16 г., а все още в страната се намират негови останки под фрмата на безсмислени лозунги, скулптури, надписи и др., възхваляващи плестъпния режим.

Според вносителите това води до заблуждения на подсрастващото поколение и дори до абсурди - "деца да идеализират престъпната дейност на дейци от БКП, пряко отговорни за смъртта и страданията на десетки хора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A KATO PADNAT BALGARIA SHTE BADE NAI-BOGATATA DARGAVA V EVROPA.GLUPAZI.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега Веждито какво ще прави?Творбите са му главно от този период!
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, я да казват къде е рубиновата петолъчка от партийния дом??? Кой я открадна??? Веднага да я връщат на народа!
14
1
 
26
 
! Отговори
Седемцвета преди 8 години
Значи - Късаме отношенията с Китай! Затваряме китайските ресторанти и магазини, Илиянци и пр. Китайския премиер няма да може да вдига флага на държавата си, ако случайно дойде в България. Забраняваме китайските инвестиции.Късаме и отношенията с гл. Болоня-Италия. Той се управлява от 20 години от комунисти.Задължаваме всички да носят на ревера си знамето на гей-организациите - седемцветна дъга!
13
14
 
5
 
! Отговори
факт преди 8 години
БНТ и БНР са единствените мастодонти от соца,които не просто не бяха пипнати ,но им се позволи да сеят неокомунизъм чрез предаванията си в областта на религия, политика,култура ,икономика и спорт. ,
12
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В БНТ са най-червените ***.
11
1
 
25
 
! Отговори
само питам преди 8 години
А какво ще правим с плевела-комсомолското секретарче ,с члена на БКП-Тиквоний,с разни червени снахи и внучки които са в правителството или те не водят до заблуждение подрастващото поколение.
10
4
 
7
 
! Отговори
мда преди 8 години
В БНТ всички са комунисти ... В ГЕРБ,ДПС,Атака даже има все някой дето да не е червен ,но в БНТ са червени ***.
9
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всичко са виновни болшевишките агенти на Москва и комунистите! Ако си мислите, че не са комунисти много се лъжете, комунисти са и в червата са комунисти. България трябва да се изчисти от комунистите и от агентите на Кремъл, само тогава ще се оправи!
8
1
 
11
 
! Отговори
Gutz преди 8 години
- Гледай сега, тия *** как си мълчат...
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Психодесни
6
5
 
36
 
! Отговори
Китай? преди 8 години
Боже, тия хора Господ им е взел разсъдъка.С посланика на Китай какво ще правят? Ще му забранят да се движи с кола с флага на Китай ли? И китайското знаме ли ще инкриминират?А какво ще стане с Витрувианския човек на Леонардо да Винчи? И Леонардо ли ще е забранен, който направи петолъчката символ на ренесансовия човек?
5
4
 
30
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Тези умници, начело с политическия номад, който смени партията, мислят само глупости. Ефекта ще е нулев. Най-много някой да си изпати с глоба без да иска. Ако се приеме такава простотия, ще трябва в един списък и със снимки да покажат точно за како ще глобяват, защото реално всяко едно нещо и майтап дори в нета, ще може да ти донесе глобата.Умници!!!
4
6
 
41
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Хайде сега на тия двамата, молбите им за напускане до сутринта да са ми на бюрото, Абе вие други проблеми нямате ли си, ами сте взели да се занимавате с неща който точно сега са маловажни, и защо наричате този периьод "режим, сега какво е да не би да не е режим, и какво да сложат на тяхно място, хамерикански символи и пентаграма. Хайде, молбите и да Ви няма да не Ви изритвам.
3
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде да помислим малко , какъв символ е сърп и чук . Никакъв това са оръдия на труда от миналия век и никой млад човек не ги познава нито знае , че символизира работническо-селската власт . Просто трябва да изчезнат .
2
2
 
6
 
! Отговори
авто преди 8 години
А какво ще правят с БНТ -там са най -големите връзкари от червените.Няма един който да не е червен там .Така се влиза там ,чрез 100 проверки . Атака са дясна партия пред БНТ.
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На елхите само еврейски звезди и пирамиди! Най- големите болшевики внесли този закон, да не повярва човек!