ВМРО скочи: ДОСТ ни води към босненски сценарий

Партията не е евроатлантическа, а протурска, пишат войводите
Обновена: 10 апр 2016 16:28 | 10 апр 2016 16:06, Красимир Ангелов
85
ВМРО скочи: ДОСТ ни води към босненски сценарий
Снимка: БТА

Новата партия на Лютви Местан ДОСТ води България към босненски или македонски сценарий на религиозно и етнически разделено общество, се чете в позиция на ВМРО, разпространена до медиите по повод учредяването на партията на Лютви Местан.

Още по темата
"Партията не е евроатлантическа, а протурска. Не е демократична, а е османска, не е либерална, а проислямистка. ВМРО винаги е била срещу всякакви партии на етническа и верска основа у нас”, категорични са войводите.

По думите им неслучайно сред гостите на учредителния конгрес на новата партия на Лютви Местан е турският посланик Сюлейман Гьокче. Там е и заместник-председателката на Партията на справедливостта и развитието на Ердоган - Фатма Бетюн Сеянкайъ. Тя предаде поздрави от турския премиер Давутоглу, отбелязват от ВМРО.

Според хората на Каракачанов именно Ахмед Давутоглу е автор на “псевдонаучната доктрина на новия османизъм, която заедно с ислямизма се стреми към турско влияние в някогашните османски предели”.

"Местан заяви, че партията му е нова, либерална, откровено НАТО-вска и европейска и ще служи на българските граждани и избирателя. В същото време обаче в Турция режимът на Ердоган затваря медии, съди журналисти по специално законодателство, изнудва Европа заради имигрантската вълна и предизвиква все по-голямо негодувание по света с експанзионистичната си политика и топли връзки с Ислямска държава", пише още в позицията на войводите.

Според тях Местан явно се старае да получи максимална подкрепа, след като на конгреса има представители на изселнически организации, “които, както е известно, се финансират от министерството на външните работи на Република Турция”. “Те се използват от специалните служби на Турция като инструмент на турската външна политика за налагане на влияние на Балканите”, подчертават още от ВМРО, които са категорични, че новата партия ще бъде
зависима от външни сили.

В заключение от ВМРО призовават българските партии да потърсят път към турскоезичните български граждани. "В противен случай, една, две или няколко етнически партии трайно ще отделят тези хора от политическия процес в България", се чете в позицията на войводите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Лютви МестанВМРОДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
33
 
21
 
! Отговори
БГ преди 8 години
От руското ВМРО колко са се загрижили да не се разцепи електората на руското ДПС. Така е, руските партии се подкрепят.
32
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каква е тая македонска че и революционна партия, защо не е българска а македонска.революционна значи терористична
31
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вмро е промакедонска антибългарска бандитска партия. за това е била забранена през 1934 година.за убийства атентати търговия с наркотици оръжие отвличане на хора рекет. същите издънки са и сега с по фини средства
30
6
 
34
 
! Отговори
Трет преди 8 години
До 28 ***...С тези изказвания на къде си тръгнал? За такива като теб мерзвци и подстрекатели-набучване на кол. Ако не ти харесва в България- върви в Турция или на ***&йната си. Стига сте правили плолитика на гърба на българските турци. БЪЛГАРИЯ я има на тази територия от хиляди години и ще пребъде тук!
29
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩОМ "ДОСТ" Е ЕВРО -АТЛАНТИЧЕСКА И НАТОВСКА ПАРТИЯ, ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ , ЧЕ ЩЕ ИМА ПОДКРЕПАТА И НА САЩ И НА ЕС :)))) (ЩЕ Е ШАМАР ЗА РУСЯ)ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААААААААААААААААА
28
0
 
14
 
! Отговори
ИстинатА преди 8 години
Делиш ли се от управляващите,не чакай нищо от тях.Делиш ли се от твоите-също.Делиш ли хората-също.
27
3
 
7
 
! Отговори
Партизанин преди 8 години
До 16Какво сте изхранвали, не пиши глупости.
26
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До За ромитеЕРДОГАН МНОГО ОБИЧА РОМИТЕ, НАРИЧА ГИ БРАТЯТА РОМИ,И РОМИТЕ МНОГО ГО ОБИЧАТ, ЕРДОГАН ГЛАСИ ГР.ОДРИН ЗА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА РОМИТЕ,ТАМ ВЕЧЕ Е ОТКРИТ РОМСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До За ромитеЕРДОГАН МНОГО ОБИЧА РОМИТЕ, НАРИЧА ГИ БРАТЯТА РОМИ,И РОМИТЕ МНОГО ГО ОБИЧАТ, ЕРДОГАН ГЛАСИ ГР.ОДРИН ЗА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА РОМИТЕ,ТАМ ВЕЧЕ Е ОТКРИТ РОМСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР
24
6
 
13
 
! Отговори
АТАКА преди 8 години
На следващите избори подкрепяме най-руската партия - ДПС!
23
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е да се започне национално-освободително движение за освобождението на поробените турци в българия! Време е да се запее на турски "Боят настана, тупат сърца ни ...!"Иначе има опасност да изживеем втори "възродителен процес"! Да изживеем такова унижение, което няма друг народ по света да е изживял! Братя турци, мислете с главите си и не се поддавайте пропагандата и агитацията на българите, защото няма българин, който да не ни мисли злото!!
22
3
 
20
 
! Отговори
За ромите преди 8 години
За ромите не мисли,те и евреите много надигаха глави ама оня чичо с мустаците ги излекува
21
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВМРО означава Вътрешна Македонска Революционна Организация.Чудя се какво ли щяха да кажат, ако партията на Местан се наричаше Вътрешна Турска Революционна Организация?
20
6
 
33
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Колко време трябва да мине за да се разбере, че и ДПС и ДОСТ са антибългарски и антиконституционни партии, които във всяка нормална държава щяха да бъдат забранени и преследвани от закона.
19
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВМРО пък дори в името си има чужда държава.
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив, всяко цепене на ДПС е добра новина!
17
21
 
20
 
! Отговори
ист преди 8 години
Приветствам новата партия на Местан, и разпадането на ДПС.От една партия, каята рязпределя порциите, ще станат две джюжета, които ще чакат да им подхвърлят нещо от порциите.Патриотите които обявиха ДОСТ за протурска, защо до сега не се бориха срещу про руските бсп и атака.
16
9
 
17
 
! Отговори
Мяуу преди 8 години
Голяма работа ,че пускал козелът нова партия. И без това правоверните са разделени. Голяма работа. Аз и семейството ми сме зад Джамбазки. Точка. Ако искат още няколко протурски партии да направят. Още по-голямо разделение ще има. По този начин правите реклама на Вмро
15
25
 
17
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Ако се финансира от Русия няма проблем нали?Разкатахте ни фамилията с вашите руснаци.След 1944 изхарнихме половин милион руски войници останали в Бг. Наряди какво ли не..За благодарност решихте да ни сменяте имената.Ромите ще ви оправят.
14
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7.62мм и проблема с дост ,мост ,*** или какъвто е там този османски *** -е решен кардинално -другите страни имат служби за сигурност и когато някой застрашава страната и нейната цялост изобщо не се церемонят с него ,а нашите тука им седят диван чапраз и се правят на слепи до като един ден не им подпалят чергата ,ама дано тогава не е късно!!!