ЕС да демонстрира сила, единство и прагматизъм след Brexit-а

Позицията на кабинета: Не бива да се допуска период на несигурност
46
ЕС да демонстрира сила, единство и прагматизъм след Brexit-а
Снимка: БТА, архив

България уважава волята на британските граждани, но ще акцентира върху необходимостта ЕС да демонстрира сила, единство и прагматизъм и да вземе навременни и адекватни решения за последващи действия. Това е позицията на страната ни, одобрена от правителството, за участие в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе днес и утре в Брюксел.

Още по темата

Основна точка за дискусия по време на заседанието ще бъде резултатът от референдума в Обединеното Кралство за членство в ЕС, който се проведе на 23 юни. България ще бъде представлявана на Съвета от премиера Бойко Борисов.

Позицията ни е и че не бива да се допуска период на несигурност, който може да има сериозни политически и икономически последствия.

Заседанието на Европейския съвет ще бъде посветено още на въпроси, свързани с миграцията, работните места, растежа и инвестициите, външните отношения.

България ще изрази загриженост, че въпреки предварително обявеното за 1 юни 2016 г. влизане в сила на
Споразумението за реадмисия ЕС - Турция по отношение граждани на трети страни, Турция отказва приемането на такива лица, влезли от нейна територия на територията на България.

Страната ни ще подкрепи предложението на Европейската комисия относно установяването на нова рамка за партньорство с трети държави за по-добро управление на миграцията и осъществяването на сътрудничество под формата на специално адаптирани пактове.

В рамките на дискусията в частта външни отношения държавните и правителствени ръководители ще бъдат запознати с новата Европейска глобална стратегия за външна политика и сигурност и ще обсъдят отношенията между ЕС и НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДерзай дерзай токво корумпираната ви империя се разпада .За Русия ли говориш? От нея по-корумпирана империя няма.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ами..,Един народ,който не се поучи от фаталните си грешки във времето и ги повтаря на всички избори,съзнателно загива.Не го правете! Нека съхраним страната и народа си! Нека съхрани живота на децата и внуците си,нека не бъдем слепи чуждопоклонници,приели чужд "морал" и чужда воля!! Нека ни има силни,със собствена икономика и сами да решаваме живота и целите си!Отново да съградим България!Ами, вместо празни лозунги, кажи конкретно как да постигнем поне едно нещо от това което си написал
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дерзай дерзай токво корумпираната ви империя се разпада .
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БалтонаОт милиционери няма как да се подбере свесно - там всичко е кофти мит'рял
25
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
dobre kakav e toq saiuz kadeto ima gospodstva6ti darjavi i drugi pod4ineni ,kade e ravnopravieto pitam
24
1
 
5
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Ако Боко не беше се заградил с толкова загубени министри, положението можеше и да е поносимо, но в неговия кабинет няма един свестен, осбенно по най-важните министерства. Явно не е в състояние да подбере подходящи хора за тази работа, затова най-добре е да си ходи.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До цецо"Кой му обръща внимание на банкянския вожд. Само троши народни пари"---За това, че САМО ТРОШИ НАРОДНИ ПАРИ, трябва такова внимание да му се обърне, че след това да не става нужда да му се обръща внимание! (Поради липса на обекта на внимание).
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз карам руска кола, не понасям западните ***!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
vie i vashiqt sait ste nai golemite maistori na federoski na komunistite
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
bravo dnes.bg lqgate i stavate s boiko
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не минат комисарите в този съюз на пряко избиране както евродепутатите,а не спвуснати с парашути незнайно откъде,кой,как и без абсолютно никаква отговорност за решенията си очаквайте...............поредният,следващ EXIT!!А ние в този ЕС??Ние сме като музикантите от "Титаник"!!Свирня до последно и без нито един спасил се!!Викат било героизъм това,да свириш докото спасяват дамите и господата от първа класа!!Не е-будалък е!!!
18
0
 
8
 
! Отговори
НЕГАРАТ с ОЛД СПАЙС преди 7 години
камеран *** она каза нема да барзаме искаме да си договорим тарговииката да е както сега ама да не сме в ЕС ама все едно да сме си в ЕС само 4е без да даваме ПАРИ
17
2
 
16
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 7 години
селска мутра, тарикат, *** човек, ***. няма какво да се добави. карикатура отвсякъде. приятен ден.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснали пощенски марки на ББ и ЕС. Никой не могъл да ги залепи. Половината пл.ели не където трябва, останалите лижели не където трябва.
15
1
 
15
 
! Отговори
Изначално сбъркано преди 7 години
ЕС да демонстрира сила, единство и прагматизъм - ХА ХА ХА!!!Със един гей -парад ли :):)
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хи-хи-хи....така се започна и прословутата "перестройка" на СССР. Една република излезе..."товае добре, оставащите демонстрират сила и единство".....Пълен смях! ТОВА Е НАЧАЛОТО НА РАЗВАЛА, ВБИЙТЕ СИ ГО В тъпите глави! Това беше ясно, още при нашето влизане! Ние сме критерий - където влезем, всичко са разваля......ПРОВЕРЕНО И ДОКАЗАНО С ГОДИНИТЕ!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По този повод нов кредит ще се взема ли, или? Някакво собствено производство ще се развива ли, освен строежа на магистрали? Да се наведем, да се ослушаме, пък тогава да решим какво да правим....
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 15 еврогейатлантикПич би ли ми посочил една руска банка на територията на България за да мога да си изтегля някое кредитче ? Смисълът на България е в търговия взаимно изгодна с другите държави в т.ч. Русия. ОТ руските санкции губим стотици милиони всяка година, за да може твоя запад да продава *** си на руския пазар.
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ви ли прави впечатление , че всички еврогей ориентирани политици в Европа са правени под калъп в Пентагона вероятно. То бива да са се продали на САЩ , а *** чак пък толкова? Ще робуваме на САЩ да ни вкарват тяхните ГМО отрови, ще правим санкции на Русия пак по заповед на краварите, ще смятаме фашистите от Бандера Украйна за добри защото от САЩ така ни нареждат да мислим. Ще ликвидираме границите на Европа за да могат същите тези кравари да си правят тук каквото искат.САМО АТАКА И МАЙНАТА НА ЕС
10
6
 
17
 
! Отговори
цецо преди 7 години
Кой му обръща внимание на банкянския вожд. Само троши народни пари.