В Турция трогнати от Борисов, България – съюзник, партньор

Турската преса в очакване на срещата на премиера с Меркел
27 авг 2016 12:20,
331
В Турция трогнати от Борисов, България – съюзник, партньор
Снимка: архив, Ройтерс

Всички централни турски вестници поместват на заглавните си страници статии във връзка с посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Истанбул и срещите с турския му колега Бинали Йълдъръм и с президента Реджеп Тайип Ердоган.

В статиите се акцентира върху продължаването на двустранното сътрудничество между Турция и България в борбата срещу нелегалната миграция "въпреки проблемите по изпълнението на споразумението от март с ЕС за визовата либерализация".

Още по темата
Проправителственият вестник "Сабах" помества на челно място снимка на Бойко Борисов и турския президент Ердоган под заглавие "Ердоган прие Борисов в кьошка Хубер".

"Джумхуриет" пише в заглавие: "Поразителни думи от българския премиер: Всяка седмица ви изпращаме съболезнования". Вестникът изтъква, че опитът за преврат от 15 юли и терористичните нападения в Турция пораждат тревога у съседна България.

Вестник "Миллиет" специално подчертава, че срещата на Бинали Йълдъръм с Бойко Борисов е продължила 1 час и половина и цитира изявлението на турския премиер на пресконференцията след разговора, че "България не е само съсед, а е съюзник, партньор на Турция. С моя скъп приятел Бойко Борисов всяка седмица разговаряме по телефона и обсъждаме проблемите между нашите две страни и в региона".

Вестник "Хюрриет" извежда в заглавие, че двамата премиери са обсъждали сътрудничеството между Турция и България по мигрантската криза.

Изданието подчертава изказаното от Бинали Йълдъръм мнение, че изпълнението на споразумението зависи от ангажиментите, поети от европейските държави, и изразената от турската страна готовност за продължаване на сътрудничеството с България по мигрантската криза.

Вестник "Йени Шафак" акцентира, че Бойко Борисов ще разговаря по-късно днес за мигрантската криза с Ангела Меркел и че се очаква да предаде исканията на турската страна по този въпрос.

"Хабертюрк" посочва, че в контекста на мигрантската криза двамата премиери са разговаряли за съвместни действия между Турция и България за спиране на мигрантския поток. Вестникът цитира специално думите на Борисов, че основният въпрос сега е докога Турция ще успява да спира този поток.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия и Турция са в много приятелски отношения и винаги са били.
99
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А бе всеки ден се убеждавам повече и повече, че няма такъв *** като българите!"А аз всеки ден се убеждавам, че турчинът си остава един примитивен ислямски олиго.френ.
98
7
 
12
 
! Отговори
за Посредника преди 7 години
Обикновено на посредника му го набутват и от двете страни.Лошото е, че Бойко набутва България, българите като посредник. А на мен никак не ми се иска да ми набутат един турски...
97
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе всеки ден се убеждавам повече и повече, че няма такъв *** като българите! С интелект на варен картоф, тръгнали акъл да раздават по форумите! Какво разбира балкаският дивак от държавно управление, когато за една седмица съсипаха държавата, построена от турците и подарена им от руснаците миналия вторник?!!Ай се сиктирдосайте, ако обичате значи!
96
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами и моето желание като българин е да имаме прекрасни отношения с всички съседи и не само с тях. времената са тежки, а на европа и дреме на швепса за нас. ясно е, че трябва да се спасяваме поединично.
95
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да се пените, за всяка държава и за всеки човек е най-важно да се има с комшиите си, с всичките. Знаете го. Знаете и че не граничим с Вишеградската четворка, мхммм...Тяхната на пъпа на Европа е къде-къде лесна!
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШопШебат твойта!
93
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 116Българския фраг си беше до Бойко
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всъщност точно ердоган и борисов са си ДОСТчета. не местан, или някой друг калпазан :)
91
1
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 96 преди 7 години
Не правиш разлика между обикновения български турчин - човек кротък, работлив и почтен и агентите на МИТ, които подготвиха атентатите. А че е имало турци, които лицемерно са се престрували, че са лоялни към България, спор няма! Знам достоверен случай с един кандидат-член на ЦК на БКП - другаря Халилов. Ако не бяха кампанийно преименувани, нямаше да има възродителен процес! На няколко пъти и преди 9.IX е имало тотални преименувания на населени места и топоними. Колко от тях останаха с-ов и -ев?
90
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган обиди България поставяйки турското знаме до Бойко за срещата им.
89
31
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
България и Турция трябва да имат добросъседски отношения, а подгъзниците на Кремъл мое си е батмайката.
88
5
 
13
 
! Отговори
AZ преди 7 години
"Бойко Борисов ще разговаря по-късно днес за мигрантската криза с Ангела Меркел и че се очаква да предаде исканията на турската страна по този въпрос."Тая дърта крава Меркел да не се прави на ощипана ханъма Забърка ги едни, а сега друг да й предава исканията на Турция. Да не е сляпа или глуха, та да не вижда на къде върви работата?
87
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз далеч не съм трогнат към дипломатичната обида, която Ердоган отправи към България. Не може да слагаш турското знаме от страната на български премиер предвид, че знаеш, че ще идва и че трябва да му осигуриш български флаг.
86
8
 
16
 
! Отговори
Биби преди 7 години
Като толкова ти се възхищават в Турция,бягай там,тъкмо ще ни освободиш от ежедневните си ***.о.т.и.и!То не беше слагачество,то не беше слугинаж.....И да те светна,ако НЕ си наясно- никой в Германия не те знае КОЙ си! Ако те изслушва мути или някой от управляващите различните провинции,то е заради протокола,по тази причина те изтърпяват и за снимка!Иначе си НИКОЙ,повярвай ми,живея в Германия и много добре зная това!...Нарцис.....
85
5
 
4
 
! Отговори
до101 преди 7 години
Ква ДС Кви Лагери бреНа тебе са ти са разлопали съчмитеМного лошо Потърси спешна медицинска помощДо де е времеДа не направиш някоя беля
84
4
 
9
 
! Отговори
Мунчо от Под игото преди 7 години
Знае Бойко как да ги гъделичка.
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази среща не е инициативата на Борисов, това е инициативата на ЕС. Борисов се прави на един независим лидер, в същност той е посланник на Меркел, който ще отчита пред Меркел веднага след визитата му в Турция. По-добре Тикво като посланник, отколкото независим политик.
82
10
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До АТАКИСТБе ти що не си е бешмайката?
81
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На турчин да имаш доверие, все едно даси имаш доверие на оная работа!