Слави за мажоритарния вот: Страховете на политолозите – необосновани!

Той коментира критиките и даде примери с Франция и Англия
Обновена: 6 ное 2016 13:10 | 6 ное 2016 13:03,
105
Слави за мажоритарния вот: Страховете на политолозите – необосновани!
Снимка: Булфото

Слави Трифонов също упражни правото си на глас на президентския вот и реферндума. Той пусна бюлетината си в столичното 36 СОУ "Максим Горки".

Водещият коментира въпросите на третото национално допитване, което бе инициирано от него и екипа му и най-вече критиките, които има към предложения изцяло мажоритарен вот.

Според Слави Трифонов притесненията са неоснователни и той даде пример с Франция и Англия.

"По отношение на двупартийната система - във Франция има 12 партии и 30 независими депутати. Там системата е мажоритарна в два тура. В Англия също е така и има осем партии", коментира Трифонов.

"Страховете на политолозите са необосновани. Според мен те са хора, които се изказват в услуга на някой друг, обикновено на политическата класа", каза още той.

А ето кои са и трите въпроса, на които България отговаря днес:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
9
 
34
 
! Отговори
niki преди 7 години
Еййй не разбирте пак. Няма значение кой е Слави- дали е чалгаджия, популист и др. Все пак задава правилните въпроси. Референдума не е "за Слави" , "на Слави" или Слави, Той е за народа. За да се покаже, че народа е по-висш от депутатите и парламента.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът , както и преди 10.11. Е в чл. 1 от Конституцията. В резултат на което въпросите , на Слави, са маловажни и малозначителни, и са в полза на партокрацията.
49
9
 
26
 
! Отговори
Референдум преди 7 години
Ако референдума беше добро за политиците, щеше лесно да се инициаира и да няма пречки. Но нещата са много съмнителни. Не искат да пуснат кокала. Но на "концерта" бяхме само млади хора, хора, които не искаме да живеем като нашите родители, които израснаха с думите "АМИ ТАКА ЩЕ, НЕ МОЖЕМ ДА ГО ПРОМЕНИМ". КРАЙ.
48
3
 
15
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
"1 лев ?!! За какво ! ЗА ТЪРТЕИТЕ, ЗА ПАРТИИТЕ КОИТО НИКНАТ КАТО ОТРОВНИ ГЪБИ И СЕ ПРЕВРЪЩАТ В КЪРЛЕЖИКОИТО СМУЧАТ КРЪВТА НА НАРОДА ?!!"-Именно! И 1 лв им е много, но все пак е по-добре от 11 лв (както е в момента).
47
4
 
8
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 7 години
ИСКАМ ДА ПИШАТ *** ЧАЛГАДЖИЯ ПРЕЦАКА КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ С ПРОФЕСОРСКИТЕ ДИПЛОМИ
46
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народът е недоволен от Парламента и Партиите , а Слави се захванал да пита как да бъдат избирани и каква ,субсидия , да получават. Защитава вредното, за народа, статукво !
45
0
 
2
 
! Отговори
колю-козо3ва преди 7 години
Крайно време е да се направи референдум за содомията. Писна ми да гоня тез кози из родопите и да се чувствам заклеймен!
44
20
 
3
 
! Отговори
чичо Луцифер преди 7 години
Тези избори ще са пример, как и за кого НЕ трябва да се гласува. За съжаление, българите за пореден път ще се самозакопаят и отново никой няма да им е виновен. Докато едно общество не може да поема отговорност за (без)действието си, не е в позицията да обвинява когото/каквото и да е за лошото си положение. Историята се повтаря - вече като фарс.
43
2
 
7
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 7 години
тъкмо като отпаднат субсидиите на партиите , като паднат , ще стане ясно спонсорското задкулисие и отде взимат ГЕРБ , БСП ,ДПС ,и другите корумпета кинтите ?
42
12
 
11
 
! Отговори
киро преди 7 години
Слави е поредния популист, като Бареков, които идват шумно и си заминават като мишлета по терлички. Българинът за пореден път доказва, че не може да разсъждава. Жалко!!
41
3
 
18
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 7 години
Некъв Чалгаджия на път да прецака корумпираната политика която окраде народа 27 години !ай стига бе ?ей това е готиното - как така се сети чалгаджията , а професорите на заплатки не ???ах ха ха ха ха ха ха ха
40
3
 
13
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 7 години
Политиците на заплата са се побъркале , как може чалгаджия на хонорар да си позволява да реформира корумпираната система в България и хранилката ще свърши ?
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който е инициирал референдум не е свършвал много добре! Справка - БСП, Плевнев и особено Ал. Стамболийски, организирал първия референдум през 1922 г. за съдене виновниците за нац. катастрофа. Е, какво стана? Не той, а виновниците осъдиха него и направо го разпарчетосаха буквално. Рязаха някои части от тялото му и ги поставиха в скута на брат му ,,да ги пази''. От стрес, същият се гътнал преди премиера.Днес ВМРО кастраторите са коалиция с БЗНС.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проект "Дудуков" номер 2
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пожарникаря с джиповете и с милиардите окрадени от народа !Инак Слави му е ВИНОВЕН !Аве ГЕРБАДЖИИИИИ НЕКАДЪРНИ - КОГАТ БОЙКО ДОКАРА ОБРАЗОВАНИЕТО НА СЛАВИ И СПРЕ ДА ВЗИМА ЗАПЛАТА ОТ ДЪРЖАВАТА , ДА ЗВЪННЕ НА ДЪЛГИЯ ЧАЛГАР !ОНИЯ ЩЕ МУ ОБЕСНИ КАК СЕ ПРАЙ БИЗНЕС
36
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетох коментарите и реших-няма да гласувам за референдума.Тази статия е платена,но мен не може да ме купи никой,само ако аз искам.
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си пия бирата и сега видях случайно по первый канал ,че имало избори в Бьлгария даже не знаех !
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя България на дъното - инак Слави е виновен !щото имал некво шоу в делник вечер !
33
3
 
12
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 7 години
само едно не ми става ясно - Слави къде в политиката се бута и кога ?че има хора по долу пишат че щял да става некъв ??????Абе мизерници ??????????
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам, против мажоритарни избори в ганчовски условия като нашите са именно хора образовани и които разбират нещата по добре от стадото хълцащо възторжено на Птичи мост на Слави - концерт.