Цачева: Кой е по-подходящ от мен? Аз съм една майка!

Не бих флиртувала със сетивата на хората, отсече тя
11 ное 2016 09:52, Петя Славова
205
Цачева: Кой е по-подходящ от мен? Аз съм една майка!
Снимка: архив, Булфото

"Грешката, за която говори Бойко Борисов, е, че не се е подвел по популизма. Грешка ли е, че е търсил най-подходящия човек? Кой от останалите ми колеги може да бъде по-добър и по-подходящ от мен?", попита кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

По думите ѝ резултатите на първия тур от президентските избори са такива, защото тя е била себе си и е говорила истини. "Никога не бих заложила да флиртувам със сетивата на хората", категорична беше Цачева.

Тя добави, че от ГЕРБ винаги са търсели най-подходящия човек за всеки пост, който вече има опит, "а не човека, който би се харесал най-много в едно мерене по някакъв критерий".

Още по темата

"В тази кампания аз съм била докрай толерантна. Дори бях критикувана от моя щаб защо не отвръщам на нападките. Как може да отвърнеш на нападките, в които има само личностно заяждане? Няма нищо, с което да съм изложила държавата, да съм я накърнила и тук, и извън България. Няма какво да се каже и разбирам безсилието им, освен да се хванеш за външността ми", допълни Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ заяви пред bTV, че ще остави без коментар нападките на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Цачева била партиен кандидат и слушала Бойко Борисов и ГЕРБ, като по този начин разделяла народа, а не го обединявала.

"Този коментар – това са хора лишени от всякакво чувство за хумор, от всякаква реалност, които са тръгнали към властта", смята Цачева.

"С кого ще управлявате, госпожо Нинова? С кого? С Пламен Орешарски отново? Как ще се случи тази работа?", обърна се към нея кандидатът на ГЕРБ.

"Аз бях първа на първия тур – с оглед на чисто партийните кандидати. Радев е от Инициативен комитет, подкрепен от БСП, Трайчо Трайков, който тогава беше потенциално възможен кандидат за балотаж, е от коалиция. Красимир Каракачанов също е от коалиция. Това имаше предвид нашият лидер", каза Цецка Цачева по повод обещанието на премиера Борисов, че след загуба на първи тур правителството ще подаде оставка.

"За да управляваш, трябва да имаш подкрепата на гражданите. На първи тур се мерят резултатите на чисто партийните кандидати", настоя Цачева.

"За втория тур вече се търси подкрепа на партньорите от мнозинството в парламента. Ако нямаме такава подкрепа на втори тур, управлението не е самоцел", каза още тя. Въпреки последните социологически проучвания, които дават голяма преднина на Румен Радев на втори тур, Цачева смята, че е възможно резултатите да бъдат обърнати.

"Как ще бъдем подредени в неделя – отново нещата са в ръцете на българските граждани", посочи тя.

Във финалното си послание към българските граждани преди балотажа в неделя, Цецка Цачева заяви, че е такава, каквато я познават от 2009 г.

"Не съм първа красавица, не съм първа младост. Аз съм една майка, една жена, такава каквато сме повечето български майки и жени. Имам експертиза, имам опит, характер, не се отказвам, мога да прощавам. Мога да бъда обединител, да преследвам стъпка по стъпка интересите на хората. Винаги се раздавам, защото така разбирам работата в интерес на гражданите", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
29
 
! Отговори
И НА ТАЯ ДЕДО И преди 7 години
бил затрит от комунистите. Хайде бе то целия ГЕРБ все репресирани / КОМУНИСТИ ДО ЕДИН, или деца на КОМУНИСТИ/ Направо ми се повръща от тая. Ми то на ТИКВАТА дедо му е отрепан от съседи, че закачал булките, докато били на фронта. Да не се окаже , че тука случая е КРИМИНАЛЕН. Тък сега ред сълзи, ред сополи - моля ви се ТЯ не знаела. Ми не е знаела, защото срамът от ДЕДО ПРЕСТЪПНИК е голям
32
1
 
35
 
! Отговори
Баси Държавата преди 7 години
До Да на Цецка Цачева !Човек,смени дилъра!Каот председател на НС е пълна дупка-Незнам как не са я били вече.И ти как имаш наглоста да призоваваш хората да гласуват за нея,като всички мнения тук са против нея.Тази няма нито визия,нито манталитет на държавник.Още един Плевньо и авторитета на държавата загива тотално.Пийни си хапчетата и не пиши глупости,че вашия режим в момента е не по малко престъпен.
31
47
 
2
 
! Отговори
Да на Цецка Цачева ! преди 7 години
Нека да подкрепим г-жа Цачева и да изберем майката на нацията, защото ако не го направим може да забравим за стабилитета. Ние всички свикнахме да живеем в стабилитет, да знаем че всичко утре ще е такак както е и днес и нищо няма да се промени с години. Ако не изберем г-жа Цачева може да забравим за стабилитета и да видим другата страна на приказката, без бюджет както каза г-н Горанов, без стабилитет, и в криза.
30
1
 
52
 
! Отговори
Искрено и лично! преди 7 години
Вчерашният дебат беше унижение за българския народ! Видях една плачеща комунистка на пенсионна възраст, която е изградила кариерата си като верен член на БКП, получила образование и кариера благодарение на БКП. Видях една объркана лелка, която се луташе между омраза, ревове, и партиен патос. Едни изкривени устнички, говорещи за нестабилна психика. Добре че Радев беше джентълмен. Цецка сведе дебата до махленско ниво. Да слага престилката - да готви и пере на внуците, да се кротне бе, не става!
29
0
 
34
 
! Отговори
МАМАТА преди 7 години
да си гледа внуците, а не да се прави на Президент
28
0
 
31
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Ми и моята мaйка е мaйка, но никой не я избира за президент, само защото е мaйка, налЕ?Така че ако тов нещо от снимката, се опитва да буди съжаление за да я изберат - прави си мечешка услуга и ефекта ще е точно обратен. Кажи какво можеш и какво ще направиш за България, квaзимодо, не ни казвай че си мaйка...
27
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много лигава кампания - майката, мокрите от сълзи кърпички, ох, сбъркахме, ама ни подкрепете, че без нас слънцето няма да изгрее. С тия послания ли искат да излъчат президент. Ако тоя плосък номер мине в България ще е егати държавата.
26
0
 
40
 
! Отговори
тя преди 7 години
Не ща да ме управляват нито майки , нито бащи! Искам начело на държавата да бъдат умни , честни , достойни хора , които да управляват авторитетно и прагматично!
25
1
 
29
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Възможно е да го правят нарочно, защото идва време за равносметка и ще излязат наяве всичките лъжи, с които ни мамеха.. Но едва ли, тия са просто поредните грабители, които се опитват да се измъкнат безнаказано. Така са се овъртяли в гoвна, че измъкване няма!
24
2
 
40
 
! Отговори
Прос Селендур преди 7 години
арогантна, проста и бездарна кариеристка като бащицата си Бойко....!!!
23
2
 
42
 
! Отговори
Баси Държавата преди 7 години
Този хомос травестикус вчера на дебатите ви скъса нервите.То не беше прекъсване,не беше заяждане,не беше спорене.Амаааа лельо къде тръгнала да спориш с генерала по военните въпроси?Кой офицер,гражданин или държавник на друга страна ще те вземе насериозно?Ти освен да водиш гей-парада в Берлин не ставаш за нищо.Падне ли ГРОБ се прибираш в Плевен и се надявам никога повече да не те видя-скумрия избушена.
22
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз майка си имам, така че ще подкрепя Радев.
21
51
 
4
 
! Отговори
Да на Цецка Цачева ! преди 7 години
Няма по-подходящ кандидат за президент от г-жа Цачева. Тя има нужното образование и опит, минала е през всички структури на властта и е дългогодишен председател на НС. Тя най-добре ще ни представлява пред света. Отделно, тя е репресирана от комунистическата власт, дядо ѝ дори е бил убит от престъпния режим.Нека да я подкпрепим в неделя и г-жа Цачева да е следващия наш президент. Успех.
20
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имала "експертиза" , за какво се отнасе? Може би е лекарска, за душевното й състояние!
19
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си имам майка-друга не ми трябва.........още повече ти.
18
1
 
28
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Цицке .. всеки друг избор щеше да спечели още на първи тур. Фандъкова, кмета на Бургас, моментална победа ... моментална. Даже симпатизанти на ГЕРБ не искаха държавата да бъде представлявана от теб. Колкото и да си подготвена нямаш осанка, вид, харизма.. А това е президента - лицето.
17
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само на мене ли това за майката ми е толкова опротивяло, че чак се изприщвам като го чуя?
16
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ха ха тази е по красива от колкото е умна
15
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Аз бях първа на първия тур с оглед на чисто партийните кандидатиТочно тук е бедата, че е чисто партийна кандидатка. МОЖЕ ДА ОБЕДИНЯВА САМО ГЕРБАРИТЕ, НО НЕ И НАРОДА.
14
3
 
44
 
! Отговори
Край преди 7 години
Не си никаква майка- майка е жена ми че ми роди три а тази си е жива Баба -кариеристка. ААА да фане тавана на пенсията и де си уреди старините и доде Човека.