Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!

Партии с леви идеи критикуват буржоазните правителства в ЕС
2 дек 2016 17:12,
374
Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!
Снимка: архив Reuters

Комунисти от 30 комунистически партии в държави от Европейския съюз и Европа се застъпиха за българския комунизъм, чийто режим бе обявен за престъпен.

Наскоро парламентът прие законодателни промени, с които забрани символите и лозунгите на комунизма. Поправките предвиждат наказания за всеки, който ги използва на публично място.

Десетките комунистически партии от Европа излязоха със специално писмо, в което осъдиха антикомунистическия закон и обявиха солидарност с българските комунисти.

Още по темата
Европейските комунисти призоваха за незабавно оттегляне на текстовете и спиране на преследването на комунистите в България, на тяхната дейност, идеология и символи.

"Тази нова анти-комунистическа офанзива е интегрирана в целите на ЕС и на буржоазните правителства", пишат европейските комунисти. Те смятат, че европейските управници искат да подменят и пренапишат историята като преследват комунистическите партии и комунистите, криминализират тяхната активност и забраняват комунистическата идеология.

"Усилията са насочени към съзнанието на младите хора, което систематично се облъчва с антикомунизъм, с клевети срещу държави, в които е изграден социализъм, както и с оправдаване на нацистко-фашистките престъпления", се казва още в писмото на комунистическите партии.

Според тях колкото повече се увеличава анти-народната и анти-работническата офанзива на европейските правителства, толкова повече те прибягват до груб антикомунизъм.

Подкрепата за българските комунисти идва от събратята им във Великобритания, Австрия, Хърватска, Дания, Франция, Ирландия, Италия, Норвегия, Испания, Турция, Литва, Латвия, Малта, Швеция, Словакия, Унгария, Молдова, Македония, Гърция, Беларус, Украйна, Русия.

Те са обединени в "Инициатива", чиято цел е да изучава и развива въпросите на европейската политика и да координира общи действия.

Централата се намира в Атина и в момента се координира от парламентарно представената Комунистическа партия на Гърция (KKE).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
14
 
! Отговори
Че преди 7 години
Капитализма просто не може да продължи да съществува в сегашният му неолиберално-олигархичен вид. Не може да съществува е в вида, в който иска да го върне бай Дончо - експерта по фалити.Друг, трети път и нужен, при който всички участници във формирането на добавената стойност, участват в нейното разпределение. то това е комунизъма, т.е. комуната!
203
2
 
4
 
! Отговори
vvvvvvvvvv преди 7 години
уж често чета новините ... от кога сте забранили .. комунизма в бг ..... чуж че скоро някакъв ляв гербаджия искше да направи това .. но ..прието ли е
202
4
 
5
 
! Отговори
До 236 преди 7 години
Над 75 г., пич.Тези, които днес са на 56 г., бяха на 28 г. през 1989 г. Те не искат социализъм, можеш да бъдеш сигурен в това!
201
0
 
5
 
! Отговори
ANONIMEN преди 7 години
NAHITE KOMUNISTI SE PREKRASTIHA NA SOCIALISTI
200
0
 
1
 
! Отговори
Че преди 7 години
До РазвитиеДобре!
199
2
 
6
 
! Отговори
бъдеще време преди 7 години
вярно, и това го имаше, честен труд "вноска за кола" от раждане на отрочето, изплащането на сватбата му... а защо другарите днес не си купуват Лади, ами изневеряват на идеологията със западни возила
198
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оказа се 4е комунизма = ислямизма , който не вярва го убиват .
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
алоооо
196
0
 
6
 
! Отговори
Развитие преди 7 години
Как разбирам развитието - качествено образование, некорумпирана система, внедряване на нови технологии, които ще направят живота ни по-здравословен и лесен, спиране на кражбите и злоупотребите, инвестиции в смислени неща, които ще допринесат населението да е по-активно и продуктивно, като инфраструктура, не само в 3 града, инвестиране в модернизация, но не за нещо безсмислено, като пръстов отпечатък в болниците :D Тва е мега тъпо :D Поумняване, помъдряване, култура, манталитет, такива неща.
195
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спасибо за инициативата , но най-добре ще е да се съберат и вкупом в Северна Корея , там е оригинала .
194
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност спасяват не комунизма, а демокрацията в България. Комунизма едва ли има нужда от спасение. Това е минало време и е добре да се познава и да се помни, а хората които помнят като нещо добро не трябва да бъдат преследвани.
193
3
 
10
 
! Отговори
Сър Пичук преди 7 години
Всички куманисти - под земята!
192
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се ли оправите като хора, няма и да се оправите като държава, говоря най-вече за хората на държавна работа!
191
0
 
9
 
! Отговори
КПСС преди 7 години
Браво, Другари! Искаме си комунизЪма! Имахме всичко (което ни даваха, понякога и след 10 години), правехме всичко (което ни кажеха, по някога и неща, които не бяха за казване), всички бяхме равни (някои и по-равни, ползващи се от балгата на капитализЪма), всичко се правеше за човека и всички знаеха КОЙ? е човека, партията ни водеше (видяхме до къде ни доведе, но защо ли не искаме да го признаем). Демокрацията не е за нас, но защо който има възможност бяга на запад при нея???
190
1
 
2
 
! Отговори
Че преди 7 години
До Анонимен 236Повечето млади предпочитат отворено общество с ориентация към развитието.---хайде сега да дефинираш какво е "развитие", как го виждаш и разбираш ти?
189
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младите хора сме хора на света, не сме някакви ограничени в съзнанието комунисти затворени в една малка държава, с начин на мислене от миналият век.
188
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социализмът е едно недоносче ... Да , благодарение на хората , чийто девиз беше - Нашето , наше - чуждото общо .
187
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунизъм искат само хора над 55. Повечето млади предпочитат отворено общество с ориентация към развитието.
186
1
 
11
 
! Отговори
Ние не щем комунизъм преди 7 години
Но някой от чужбина искал да го спасява!А бе дай да им купим хапчета на тези хора, бе! Може пък да нямат пари да идат на лекар и да си купят лекарства. Докторите от Четвърти километър ще кажат какви точно медикаменти да пратим на "спасителите".Не се шегувам. Докато ние се потриваме и не изпълняваме хуманния си дълг - да осигурим лечение на нуждаещите се, някой друг ще вземе да им подари танкове, та да се чудим после какво да правим!Нали преди 72 г. ни "спасиха" от фашизъм, дето го е нямало!
185
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднъж като се спрат обществените поръчки в стил 500 000 лв за 2 принтера, нещата ще тръгнат нагоре, но честно казано тази страна не и остава мн време!