Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!

Партии с леви идеи критикуват буржоазните правителства в ЕС
2 дек 2016 17:12,
374
Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!
Снимка: архив Reuters

Комунисти от 30 комунистически партии в държави от Европейския съюз и Европа се застъпиха за българския комунизъм, чийто режим бе обявен за престъпен.

Наскоро парламентът прие законодателни промени, с които забрани символите и лозунгите на комунизма. Поправките предвиждат наказания за всеки, който ги използва на публично място.

Десетките комунистически партии от Европа излязоха със специално писмо, в което осъдиха антикомунистическия закон и обявиха солидарност с българските комунисти.

Още по темата
Европейските комунисти призоваха за незабавно оттегляне на текстовете и спиране на преследването на комунистите в България, на тяхната дейност, идеология и символи.

"Тази нова анти-комунистическа офанзива е интегрирана в целите на ЕС и на буржоазните правителства", пишат европейските комунисти. Те смятат, че европейските управници искат да подменят и пренапишат историята като преследват комунистическите партии и комунистите, криминализират тяхната активност и забраняват комунистическата идеология.

"Усилията са насочени към съзнанието на младите хора, което систематично се облъчва с антикомунизъм, с клевети срещу държави, в които е изграден социализъм, както и с оправдаване на нацистко-фашистките престъпления", се казва още в писмото на комунистическите партии.

Според тях колкото повече се увеличава анти-народната и анти-работническата офанзива на европейските правителства, толкова повече те прибягват до груб антикомунизъм.

Подкрепата за българските комунисти идва от събратята им във Великобритания, Австрия, Хърватска, Дания, Франция, Ирландия, Италия, Норвегия, Испания, Турция, Литва, Латвия, Малта, Швеция, Словакия, Унгария, Молдова, Македония, Гърция, Беларус, Украйна, Русия.

Те са обединени в "Инициатива", чиято цел е да изучава и развива въпросите на европейската политика и да координира общи действия.

Централата се намира в Атина и в момента се координира от парламентарно представената Комунистическа партия на Гърция (KKE).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема е точно в това, че комунистическите престъпления от периода 1945-1989 останаха неразследвани, а лидерите на БКП останаха непреследвани и ненаказани от закона. П.с. Представям си, какви изтрещялки представляват членовете на комунистическите партии от западните държави, да не говорим, че членовете на всичките едва ли наброяват повече от 300 души за всичките западни държави. Тук на Запад думата "комунизъм" е срамна дума и е равна на " проказа". Всички на Запад ненавиждат комунизъма.
223
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 7 години
За каква България говорите като за една година намаляваме с ПЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЧОВЕКА -един град
222
3
 
22
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Не знам за Комунизма, но тоя изродски капитализъм в който живеем е абсурден просто. Ако можехме да живеем в Социализъм(такъв какъвто е по идеология) хорта в България щяха да бъдат много по-щастливи и спокойни. Просто нямаме достатъчно умни, честни и всеотдайни политици коитио да направят тази държава социалистическа по правилния начин. За топва пък си имаме идеално корумпирани, прости и продажни политици, които перфектно се вписват в капитализма и неговите "ценности"!
221
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 273БРАВО!
220
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова и мн свестни се махнаха и предстои да се махнат от тази държава, защото нЕма смисъл.
219
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая рода, където е окупирала държавният орган, за нищо не става.
218
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манталитет, култура, начин на мислене, егоистични действия, които ощетяват цялата страна, това пречи на България да е добре, а не че е демокрация, че се следват евроатлантическите ценности, които въобще не се следват, просто мн от хората тук не струват, особено онези на държавна работа :D
217
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКомунизма в България - всички имаха работа и никой нямаше пари. С изключение на убийците изверги-комунисти на върха Евроатлантизма в България - 15% нямат работа и мизерстват, останалите работят като животни и мизерстват а 5% се къпят в разкош и пари които и за 10 живота не могат да похарчат.
216
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е какво равенство е имало по времето на комунизма, когато държавата е имала агенти навсякъде, докато е вършела брутални престъпления с/у доста хора и какви ли не задкулисни игри, прикриване на истини и най-нагла манипулация и дезинформация, и каква свобода, когато ако се отклониш от общоприетото от партията, което трябва да се следва, получаваш наказание, било е една напълно безсмислена и водена от болни мозъци изолирана от света система? Затова след 100 години на зпад ще летят с автомобилите си
215
1
 
9
 
! Отговори
47903 преди 7 години
А антифашистите от целия свят са потресени, че в България ликвидират паметници на антифашисти, преименуват улици с имена на български антифашисти. ама не смеят да преименуват ул. "Майор Томпсън4, али, защото великобритания тачи паметта своите антифашисти и брани честта им навсякъде по света, дори в нашата страна. Мекерета е имало още под турска робство, има ги днес.
214
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западът не го гледайте! Никога няма да сме като Запада, те са грабили векове целия свят. Те са добре, защото всички други са зле. Западът е най-бруталната империя, ограбила света. Ние не сме като тях и никога няма да бъдем. На нас са ни отредили роля да ни грабят и да ни ползват за евтина работна ръка!
213
0
 
5
 
! Отговори
WC преди 7 години
TOZI NOV PODIVIAL OT ALCHNOST SVIAT SHTE NI IZTREBI>SAMO CHE SAS TEHNATA SOPA PO TEHNITE GLAVI.TOVA E IZHODA KOITO OCELEE.
212
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунизмът е най-великата идея на света. Обща собственост на цялото имущество. Пълно равенство и свобода между хората. Няма по-велика идея от комунизма. Капитализмът започна да гние и скоро ще умре.
211
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 262Че то и при демокрацията и капитализма е същото, само където се получава добре като на запад, само ако не се краде и се злоупотебява толкова :D
210
0
 
1
 
! Отговори
ГП преди 7 години
До Сър ПичукИ най- дълбоко в земята да сложат тебе.
209
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунизма в България - всички имаха работа и никой нямаше пари. С изключение на убийците изверги-комунисти на върха
208
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКомунизъм никога не е имало, нито безплатно образование. Преди 89та година всички работеха и принадената стойност която произвеждатах, тоест това което оставаше след като получат заплата не се прибираше от капиталиста а от държавата. И тези пари на работниците държавата разпределяше за образование, здравеопазване, реинвестиция в индустрията. Здравеопазването и образованието се плащаха от всички и тогава бяха едни от най-добрите в света.
207
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета коментарите и недоумявам - от една страна всички плюят комунизма, а от друга всички искат да живеят по комунистически - безплатно образование, безплатно здравеопазване, гарантиран доход независимо от приноса и т.н. социални придобивки. Господа, какво искате всъщност?
206
0
 
3
 
! Отговори
вввввввввввв преди 7 години
дали ... а за какво избягахме от бг
205
2
 
5
 
! Отговори
Че преди 7 години
До ANONIMENNAHITE KOMUNISTI SE PREKRASTIHA NA SOCIALISTI---Приказки от 1001 нощ, за родени след 2000 година... Наште т.н. "социалисти" - са баш капиталистите!