Герджиков за вота в Турция: Научете езика, тогава ще гласувате

Когато си тръгна от "Дондуков", ще съм щастлив!
Обновена: 29 мар 2017 22:25 | 29 мар 2017 19:03, Анисия Иванова
267
Герджиков за вота в Турция: Научете езика, тогава ще гласувате
Снимка: БТА, архив

България успя да овладее намесата на Турция в парламентарните ни изборите. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков пред БНТ.

Според него изискването на ЦИК попълване собственоръчно на декларации на кирилица от изселниците ни там е бил прекрасен начин, за да стане ясно, че този, който иска да гласува, трябва да знае български език.

"Този, който гласува, знае ли за какво гласува, знае ли за кого гласува", отсече той.

По думите му това беше един прекрасен начин да се пресече "тази демагогия", че се ощетяват правата на български граждани в Турция, че не се допускат до урните. "Много моля, научете езика, тогава ще гласувате", отсече премиерът.

Според Герджиков директна заплаха за националната ни сигурност е нямало.

По отношение на заканата на лидера на ДОСТ Лютви Местан, че ще съди България в Страсбург за въведените изисквания за гласуване той заяви: "Нека Местан да съди България. Да си научи избирателите на български език и тогава да съди."

Той е убеден, че в случая няма нарушение на ничии граждански права. "Не са успели да гласуват и какво от това. Като се научат да си напишат името на български език, ще гласуват. По Конституция гражданите на България имат права и задължения. Негово задължение е да знае български език, защо не изпълнява задълженията си, а иска да изпълнява правата си", смята той.

Купуване на гласове - не можем да отсечем от корен, но показахме реална борба срещу това уродливо явлание, каза още той.

Добре е за България час по-скоро да има редовен кабинет, но не е реалистична формулата ГЕРБ, БСП и "Обединени патриоти“, каза още служебният премиер. "Това може би ще бъде реално в някакви следващи избори, но към днешна дата би било изключителна изненада за мен. Твърде много се противопоставиха двете партии – ГЕРБ и БСП“, добави той.

Относно това кой би бил реален вариант Герджиков поясни, че не са много, което се подразбира и от политическите сили, които са парламента. "Очаквах поне РБ да влезе. Най-вероятно ГЕРБ с "Обединени патриоти“, дали и Марешки ще се включи, не знам“, каза още той.

По думите му той е получил обвинения, че са кабинет и на БСП, и на ГЕРБ.

"Беше много важно да бъдем равно отдалечени от двата мастодонта. Обаждаха ми се да ми ходатайстват. Ако бях се поддал на всички ходатайства, щеше да бъде Содом и Гомор. Ходатайстваха ми за хора, които могат да са в политическия ми кабинет. Там, където прецених, че е добра кандидатурата, се съгласявах“, поясни той и добави, че няма уволнения под диктовка.

На въпрос да оцени позицията на министър-председател той каза: "Премиерът е най-трудната позиция в държавата, защото отвсякъде има бури и всичко е на неговата глава - образование, здравеопазване, скандали, икономика и т.н."

И в заключение призна: "Като си тръгна от Дондуков, ще съм щастлив!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
2
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
На тая държава и трябва друг генерал ! Пиночет !
161
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам доста свежи идеи във форума относно възможността за гласуване.Обаче сега ще видим дали тия в Парламента са наистина патриоти.Ако обсъдят и приемат промени в тази посока-ок!Ако обаче не го направят,ще се окаже че всичко е било само пара в свирката и единствено под натиск от ЕС,за да ударим Ердоган.И на следващите избори ДОСТ ще имат не 3,ами 7-8 процента.И тогава Герджиков и другите политици ще се окажат не герои,ами предатели!
160
11
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
За бедността и нищетата не е виновна Турция, а ДС и КГБ МАФИЯТА .ДПС ,БСП ,Патриотите са паравана на мафията!ДОСТ имаха смелостта да се изправят срещу тях и всички, които пречеха и плюеха по ДОСТ помогнаха на мафията.Шиши ще ни оправи ,да ни е честит новия хомот детоксикация ни го надяваха,за съжаление с този материал ,спасението не ни дебне от никъде!Продължаваме да потъваме в мизерия и нищета!!!!
159
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недостойни позиция на български политик.Изключвайки ромите, по българските села има възрастни хора с първо отделение. НАШИТЕ БАБИ И ДЯДОВЦИ. И тях ли да зачертаем. По страшни са недоучените.Взели тапия, а *** като гьон.
158
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като за начало да въведат изпит по български и история за кандидат-депутатите. След изборите - тестове за интелигентност на всеки две седмици. Ако откажат или пропуснат тест - мЕтла.
157
5
 
11
 
! Отговори
Гост преди 7 години
До Анонимен 193Нещо и аз не разбрах какво значи пък чист турчин. Смеска от всякакви народности, които със сила и меч са били поробвани, жените изнасилвани и са се раждали деца. Ето това са "чистите" турци. И"зроди.
156
2
 
12
 
! Отговори
Майор Граматиков преди 7 години
Който бърка пълния член и запетайките - в затвора за доограмотяване. Мажоритарният вот трябва да бъде органично допълнен с образователен ценз и здравно-осигурителен номер.
155
11
 
14
 
! Отговори
Итсу преди 7 години
Да беше отишъл и ти на границата да риташ старите хора герджикоглу
154
8
 
16
 
! Отговори
Ttt преди 7 години
Този не си е купил дипломата,направо му я подарили.Юрист,професор ,не знаещ основни закони,че и башбакан...ако и в България се попълваха декларации,изборната активност щеше да е 20%
153
2
 
26
 
! Отговори
Селянин с мотика преди 7 години
Не е само до езика, не е. Всеки, който не живее в България и не плаща данъци и осигуровки не трябва да има право да гласува и да определя положението в България. Управляващите са виновни, че допускат това. Виновен е и народа, който им дава да правят това. "Когато народът се страхува от правителството имаме ТИРАНИЯ! Когато правителството се страхува от народа имаме ДЕМОКРАЦИЯ!" - Томас Джеферсън
152
6
 
24
 
! Отговори
гертруда преди 7 години
Хосмане ДОСТа ще е като онзи Касим Дал ли е взел ли е.. А Герджиков е абсолютно прав за езика. Има страни в които ако не знаеш езика нямаш и тескере :)
151
9
 
15
 
! Отговори
Blabla преди 7 години
Ако на времето имаше лустрация,този другар с турско име сега щеше да пасе кравите
150
0
 
15
 
! Отговори
Герджо преди 7 години
"Браво на африканците, които са в нашето футболно първенство, за година се научават на нашият език."Ами да! Научават на чист майчин език да "мамосват" съдията.
149
30
 
18
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
НАЛИ БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА...И ЗАКОНА БЕШЕ НАД ВСИЧКО...А ВИЕ МАЙ БЯХТЕ ЮРИСТ НАЛИ ТАКА.....ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ...ВАНГА ГО Е КАЗАЛА 2017..НАЧАЛОТО И КРАЯ НА ИСТИНАТА..ГОДИНАТА НА ПРОВЯНАТА...НЕ СТАВА ДУМА ЗА БСП..... ..
148
27
 
21
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
КОГАТО БЕШЕ ЧАСТ ОТ ПРОКЛЕТАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ ЗАЩО НЕ ОТМЕНЕХТЕ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО....ЩОТО ТОГАВА ДЖОН АТАНАСОВ ЩЕШЕ ДА СТАНЕ АМЕРИКАНЕЦ ..А ДИЛМА РУСЕВ НЯМАШЕ ДА ДОЙДЕ В ГАБРОВО...ГАДНИ НАЦИОНАЛИСТИ..ТОВА ЩЕ ДОВЪРШИ ТАЗИ ДЪРЖАВА....КОМУНИЗМЪТ ТРЯБВА ДА У.МР.Е....
147
6
 
34
 
! Отговори
Читател преди 7 години
До АнонименКакъв чужд език, бе? Като ви е чужд, за какъв дявол се натискате да гласувате? Нямало го в конституцията...А как ще прочетете бюлетината? То това с клечките свърши. ***!
146
47
 
17
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
ЕЙ ГЕРДЖИКОВ С ДВА МЕСЕЦА СТАЖ ЩЕ СВЪРШИШ .А ДОСТ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ В БЪДЕЩЕТО...НЯМА ДОБЪР КОМУНИСТ ИМА САМО УМР.ЯЛ КОМУНИСТ.ЯЗЪК ТИ МИСЛЕХ.МЕ ЧЕ СИ ЛИЧНОСТ АМА И ТЕБ ТЕ НАПРАВИЛ ДОГАН НА ВРЕМЕТО ШЕФ НА ПАРЛАМЕНТА.ЖАЛ МИ Е ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВИЦА...
145
2
 
54
 
! Отговори
Владимир преди 7 години
Според мен когато някой не живее в България повече от 10 години. Не плаща данъци за страната, не работи тук, не живее тук, не е съпричастен към проблемите с които се сблъскват българите в България то той не трябва да има право да гласува. От къде на къде някой който живее в Америка от 20 години ще ми гласува на изборите и ще определя бъдещето на страна към която в голяма степен е станал индиферентен? Всички които живеят над 10 години извън страната би трябвало да нямат право да гласуват!
144
44
 
15
 
! Отговори
ДОПИТВАНЕ преди 7 години
От 10 и повече години живее в чужбина, има дом, деца че и внуци. Няма намерение да се връща в България. В този скучай трябва ли да се брои за български гражданин с право на глас? ДА + НЕ -
143
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато отидеш в Германия, длъжен ли си да знаеш немски? Ами в Турция? Правилно е това, да се знае официалният език. На който не му харесва, то да напусне! Браво на африканците, които са в нашето футболно първенство, за година се научават на нашият език.