Герджиков за вота в Турция: Научете езика, тогава ще гласувате

Когато си тръгна от "Дондуков", ще съм щастлив!
Обновена: 29 мар 2017 22:25 | 29 мар 2017 19:03, Анисия Иванова
267
Герджиков за вота в Турция: Научете езика, тогава ще гласувате
Снимка: БТА, архив

България успя да овладее намесата на Турция в парламентарните ни изборите. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков пред БНТ.

Според него изискването на ЦИК попълване собственоръчно на декларации на кирилица от изселниците ни там е бил прекрасен начин, за да стане ясно, че този, който иска да гласува, трябва да знае български език.

"Този, който гласува, знае ли за какво гласува, знае ли за кого гласува", отсече той.

По думите му това беше един прекрасен начин да се пресече "тази демагогия", че се ощетяват правата на български граждани в Турция, че не се допускат до урните. "Много моля, научете езика, тогава ще гласувате", отсече премиерът.

Според Герджиков директна заплаха за националната ни сигурност е нямало.

По отношение на заканата на лидера на ДОСТ Лютви Местан, че ще съди България в Страсбург за въведените изисквания за гласуване той заяви: "Нека Местан да съди България. Да си научи избирателите на български език и тогава да съди."

Той е убеден, че в случая няма нарушение на ничии граждански права. "Не са успели да гласуват и какво от това. Като се научат да си напишат името на български език, ще гласуват. По Конституция гражданите на България имат права и задължения. Негово задължение е да знае български език, защо не изпълнява задълженията си, а иска да изпълнява правата си", смята той.

Купуване на гласове - не можем да отсечем от корен, но показахме реална борба срещу това уродливо явлание, каза още той.

Добре е за България час по-скоро да има редовен кабинет, но не е реалистична формулата ГЕРБ, БСП и "Обединени патриоти“, каза още служебният премиер. "Това може би ще бъде реално в някакви следващи избори, но към днешна дата би било изключителна изненада за мен. Твърде много се противопоставиха двете партии – ГЕРБ и БСП“, добави той.

Относно това кой би бил реален вариант Герджиков поясни, че не са много, което се подразбира и от политическите сили, които са парламента. "Очаквах поне РБ да влезе. Най-вероятно ГЕРБ с "Обединени патриоти“, дали и Марешки ще се включи, не знам“, каза още той.

По думите му той е получил обвинения, че са кабинет и на БСП, и на ГЕРБ.

"Беше много важно да бъдем равно отдалечени от двата мастодонта. Обаждаха ми се да ми ходатайстват. Ако бях се поддал на всички ходатайства, щеше да бъде Содом и Гомор. Ходатайстваха ми за хора, които могат да са в политическия ми кабинет. Там, където прецених, че е добра кандидатурата, се съгласявах“, поясни той и добави, че няма уволнения под диктовка.

На въпрос да оцени позицията на министър-председател той каза: "Премиерът е най-трудната позиция в държавата, защото отвсякъде има бури и всичко е на неговата глава - образование, здравеопазване, скандали, икономика и т.н."

И в заключение призна: "Като си тръгна от Дондуков, ще съм щастлив!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
7
 
53
 
! Отговори
Владимир преди 7 години
Изключително добър отговор на Герджиков! Не знаят да пишат и да говорят на български ще ми гласуват на изборите в България!? Щом живеете и работите в Турция и не знаете езика нямате право да гласувате! Защо вие които не живеете в тази страна ще решавате кой ще управлява страната!? Толкова сте нахални и нагли егати подлите фесове!! Български не знаели ще ми гласуват на български избори. Коя вие родината Турция или България???? Турция нали? Турци смееее... като сте турци си гласувайте в анадола!
141
7
 
5
 
! Отговори
До некаф луд преди 7 години
Ердо е по луд... Голям кеф е когато почне той да се смее и гаври... Просто не ви показват всичко...
140
7
 
8
 
! Отговори
До до 173 преди 7 години
В Турция кюрдския се учи в училищата имат и канали на кюрдски. Не всеки кюрд е от пкк. Нищо не знаете... А за арменците хич да не говорим...
139
5
 
15
 
! Отговори
д0 173 преди 7 години
А Турция не се ли гаври със своите малцинства? Защо ПКК воюва с Турция? Разрешен ли е кюрдският език в Турция? Арменците? И в крайна сметка защо не погледнете през онези времена какво се е случвало с малцинствата в други държави. Например през 1964 полицията във Франция е пребила до смърт и изхвърлила в реката около 200 мароканци протестиращи, ...списъкът е безкраен. А комунистите репресираха всички, не само вас. Стига сте хленчили, сега ще имате възможността да живеете демократично при Ердоган
138
3
 
5
 
! Отговори
бойко преди 7 години
До Чужбина С.Д.Научи се да пишеш!
137
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усещат се някакви настроения във форума срещу работещите и живеещи в чужбина българи.Това са пълни глупости,не си плащали данъци в България,да не можели да гласуват,да им се отнемело гражданството.Първо,това е тъпо и недемократично.Второ точно с парите изпращани от тези хора се издържа половината българско население.Но смятам че трябва да знаеш писмен български,за да можеш да гласуваш-да се въведе такъв закон.И средно образование
136
6
 
12
 
! Отговори
Чужбина С.Д. преди 7 години
Браво , горд съм че има хора който имат желязна ръка. Но също така съм и разочарован от това че 2 пъти свалихме едни болни *** и 3 пъти пак овцете ги избраха , срам ме от вас , помислете за бъдещето си ако не то за ващо , поне за идните покуления. Какво направи бай Ви Бойко за вас освен да ви *** в задниците и да разпродава Майка България , кажете ми какво направи за вас ? Магистрали ли , ами хващайте пътя към Турция заедно с него и с другите дупедавци и не се връщайте. Големите политолози дет все знаете "Бойко направи магистрали , Бойко направи Арена Армеец , Бойко това , Бойко онова. Ам
135
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Данъка на къщата ми в България си го плащам...Дойдох да гласувам, проветрихме къщата и се върнах.Другия път ще взема с мен и бутната жена...и се почва да се идва по навреме лиготии!Колегите, които не отидоха да гласуват нито в Турция нито в България много съжаляват!!!
134
7
 
3
 
! Отговори
Кумчо преди 7 години
По конституция това пишело, онова се тълкувало...... Но е и записано, че партии на етноси, религии....да няма.......Абе кой ли ти спазв БГ-конституцията?
133
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срам ме е че съм живял в тази държава и че имам нещо общо с българите.
132
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
рябва да е както в другите държави. Живееш тук, плащаш данъци тук - имаш право на мнение.Това е простичко е. Нямам нищо против тези които са в ингилизия, жермани или турция, но там да си стоят :)....Простичко е наистина. Просто спазваш закона.
131
4
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До АнонименТрябва да е както в другите държави. Живееш тук, плащаш данъци тук - имаш право на мнение.Това е простичко е. Нямам нищо против тези които са в ингилизия, жермани или турция, но там да си стоят :)
130
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция гласуваха малко над 30 000 души при имащи право на глас над 300 000. С автобусите да са дошли не повече няколко хиляди.Тези хора няма да забравят гаврата извършена спрямо тях. Няма да я забравят и тези които не отидоха до урните. Другият път няма да е така.
129
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никъде няма изискване да знаеш български,за да си български гражданин.Ако имаше добре,но няма.И защо тогава и в Бг. не се попълват декларации?Редно е така.Иначе остава съмнението че всичко се прави под диктовката на Европа,заради конфликта й с Ердоган,за да бъде ударен той.Докато Европа се сваляше с Ердоган и щеше да му маха визите,нямаше декларации за гласуване.Протекторат сме-пак се видя.Що не питате Герджиков за парното,а?Изпълни заповедта на Меркел за декларациите,а не от патриотизъм.Наивниц
128
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да знаете в Турция колко хора не отидоха да гласуват господин Герджиков...аз дойдох с личната си кола...в момента, след случката с тази жена бутната от обидинените мъжловци, тези, които не отидаха да гласуват СЪЖАЛЯВАТ И ТО МНОГО...ТОВА НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ ГОСПОДИН ГЕРДЖИКОВ, ДРУГИЯ ПЪТ ПОЧВАМЕ ДА ИДВАМЕ АКО ТРЯБВА 2 СЕДМИЦИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ...АНЛАДЪН МЪ!!!
127
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно глупава и недалновидна реакция както на Герджиков така и на останалите политици. Първо имаме грубо потъпкване на конституцията и демократичните принципи и последващо затваряне на очите. От това силата на ДОСТ расте и печели симпатиите на нормалният свят. Аз лично следващият път ще гласувам за ДОСТ.
126
5
 
8
 
! Отговори
бълхаробичащ преди 7 години
Срам за професията юрист!
125
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Евро-Атлант. Ами прави са турците. Това че се страхуваме от тях е наш проблем. Няма как да имаме региони със 80% турско население, 400 000 изселници в Турция с Бг паспорти, да плюем по ДПС -като небългари и да не искаме да гласуват за ДОСТ -другите небългари но с лидер Ердоган. Или трябва да поддържаме български представител на турците или такъв ще бъде създаден от Турция.
124
4
 
8
 
! Отговори
До Евро-атлант преди 7 години
Винаги се чудех колега защо мистър *** не е успял в нищо...та това е било заради това, че е много мързелив и все някой му е виновен, все трябва някой да му свърши работа и т.н...Относно турците..."НЕ Е ВАЖНО ДА ТЕ ОБИЧАТ, ВАЖНО Е ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ТЕБ!" (турска народна поговорка)
123
6
 
5
 
! Отговори
До 153 преди 7 години
НЕ, ЕРДО Е МНОГО ПО УМЕН! ЕРДО, АКО РЕШИ ДА СЕ ГАВРИ...ЩЕ ИМ ИЗПРАТИ ХОРА, КОИТО ИСКАТ В ЕС, КОИТО ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА НАУЧАТ ЕС ЕЗИК...ТОГАВА МИЛИТЕ ПАЛЯЧOВЦИ ЩЕ ТЪРСЯТ ***, КОЯТО ГОВОРЕШЕ РАЗВАЛЕНО БЪЛГАРСКИЯ АМА ЙОООК:-):-):-)