Борисов се хвали: Доходите скочиха! Дойде ли празник – 1 млн. българи се изнасят!

Има стабилност, ръст на икономиката, спад на безработицата, изброи още той
302
Борисов се хвали: Доходите скочиха! Дойде ли празник – 1 млн. българи се изнасят!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се похвали с ръст на икономиката и спад на безработицата при откриването на 73-тия международен панаир в Пловдив.

"40 държави, над 600 фирми с 30% повече площ има на тазгодишния технически панаир в Пловдив", отчете той и допълни, че е показател за икономическата, финансовата и политическата стабилност в страната.

Според него именно тя дава възможност на индустрията да се развива, ръстът на икономиката да гони 4%, безработицата да спадне на 5% и да има огромен фискален резерв, нулева инфлация и бюджетен излишък.

Според него, ако държавниците са умни, всичко ще се развива така, както трябва.

Борисов припомни още, че по данни на Евростат с 11% е нараснал ръстът на доходите от началото на годината.

"А и то си личи, особено като дойде празник, се вижда, че по 1 милион българи се изнасят да почиват навън. Виждате стотиците хиляди автомобили, където се движат", каза още премиерът.

Той отбеляза, че в държавата ни усилено се строи, като се започне от Пловдив до Варна и от Бургас до Русе.

"Огромни пари се дадоха за образование, включително и за Пловдив, за училища и детски градини. Пътят Пловдив – Асеновград се строи, локалите се изграждат, пробивът се движи също добре, по думите на кмета и на областния управител", добави още Бойко Борисов.

Въпреки че разгледа експонатите на панаира, премиерът не преряза лентичката при откриването на изложението, а остави това на министъра на икономиката Емил Караниколов, кмета на Пловдив Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
42
 
7
 
! Отговори
u4en преди 6 години
БРАВО на ГЕНЕРАЛА ! След 90г. БВП на БГ се е увеличил 3 пъти - ФАКТ ! Безработ. е под 6 % - ФАКТ ! СР. раб заплата в София е много над 1 000 лв. - ФАКТ ! Тази год. ходих 3 пъти на море.у нас и Гърция - ФАКТ ! Почти вс. месец ходим на пазар и кръчма в Сърбия - ФАКТ ! Сръпските митничари ни завиждат . като на европейци - ФАКТ ! За 5 г. карам 3 коли...стари .но 3. мога 1. но нова - ФАКТ ! Докато няма нова Дясна алтер. ще гласувам за ГЕРБ - ФАКТ ! С тези крадливи черв. бок---и Герб ще упр. до 3000 г
131
0
 
22
 
! Отговори
Тимчо преди 6 години
В Гърция естествено - бойкот на бг. мутрите. Какво толкова сложно има.
130
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно възможно е да има увеличение на доходите, но за не повече от 15-20% от населението (да кажем за професионалисти в чужди фирми, за собственици на бизнеси, за герберски бекове и далавераджии), докато останалите все по-безвъзвратно изпадат зад борда. Оформя се една огромна пропаст между хората с по-прилични доходи и работещите бедни. Двете групи почти не комуникират помежду си и ако питаш представители само от едната, ще ти кажат бяло, другите черно.
129
0
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ама тя България не е само София,Пловдив,Варна и Бургас!Бат Бойко да направи една статистика от другите градове колко хора се изнасят по празниците.Ще има ръст на икономиката ,когато и обикновените хора,работниците с минимална заплата отидат в Гърция,например да почиват.С 500лв заплата едва ли някой ще си и помисли за екскурзия в чужбина.
128
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Борисов се хвали: Доходите скочиха!"И цените също.
127
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
г-н Борисов, да вземете да се саморазправите със себе си
126
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скочиха на неговите хора. Това което гепи от държавните поръчки и ееропарите.
125
5
 
39
 
! Отговори
5772 преди 6 години
Борисов пак не е осведомен - българите ходят в Гърция, защото там им е по-евтино. Значи не са забогатели, а обедняват и затова се увеличава броят на пътуващите до Гърция.
124
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Негово височество, кат отвори сурат за пари, почва да се дави със слюнка.
123
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Борисов се хвали: Доходите скочиха!"И държавния дълг.
122
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 119. Бизнес къде в България? Ти сигурно си магьостник?! Щото и аз бях започнал бизнес и то много добър но ми завидяха и дойдоха бухалкажиите и стана мазало. Не им клекнах и моного се разяриха. Това се случи в краят на 90-те години. След една седмица като видяха че не съм от лесните минаха на друга тактика. Но аз не се оставих да ме правят на луд. Изтеглих си спестяванията а те не бяха никак малко и се изнесох в чужбина. Отворих си същият бизнес и днес съм милионер но не в БГ а в чужбина.
121
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работа няма, а ако има - несигурна. Още утре може да останете на улицата! Без доходи да си плащате сметките - ток, парно, вода, ипотека, заеми... Вече има отрицателни лихви. Няма печалби, производството се свива, хората остават без работа. Младите пак са добре, могат да намерят работа, но станеш ли над 35 вече никой не те наема, освен ако не си специалист. А след 40 години уволнят ли те, забрави да си намериш нова работа, остава ти само да ровиш в кофите с другите клошари.
120
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъкааааа, върнах се за 6 месеца, поработих малко...грешкааа голяма! Върнах се обратно в чужбина и повече не искам и да чуя за БГ работодатели и заплати!
119
0
 
29
 
! Отговори
Стига преди 6 години
Блажени са вериощите.....
118
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя май наистина живее в паралелно измерение и управлява клонинга на България.
117
2
 
26
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Този изключителен спец. по икономика пак се изцепи. Като току що завършил студент през 2002 заплатата ми беше 1300 лв. И ти като ел.техник. сега заплатата ми е 1000, ако и то на инж. Позиция, как и къде ги виждат тези увеличения ....,? И как не ги е срам да говорят
116
0
 
22
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Изнасят се, как няма да се изнасят като в чужбина е по-евтино!
115
1
 
18
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Сър Джон към иконома си Чарлс:--Какви са тия веселби в България,Чарлс?--Празник,Сър.И какво празнуват?---Три почивни Дни,Сър.И защо им е толкова Весело?-Три дни ще ядат и пият,Сър.--С какви Пари,Джон,нали Българите са бедни?--Със ЗАЕМИ,Сър!!!--Но,могат ли да си ги ПОЗВОЛЯТ,Джон?--НЕМОГАТ СЪР!!!--И защо толкова са РАДОСТНИ и ВЕСЕЛИ ,Джон?------Б Ъ Л Г А Р И , СЪР!!!???
114
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не всички сме навързани за Суджука.
113
1
 
21
 
! Отговори
ОКО преди 6 години
"Доходите скочиха! Дойде ли празник 1 млн. българи се изнасят!"Тази "логика" е със сигурност вярна единствено за ИЗПОЛЗВАЩИТЕ Я, щом не е сигурно дали е вярна за тези към които е насочена (базира се на фалшив аргумент съставен чрез заблудата Следствието определя предпоставката)!Следователно, от казаното по-горе, единствено следва да е вярно, че снимания ни лъже яко, защото ако ни лъжеше яко щеше да се усмихва!