Джамбазки в прав текст: Синодът носи историческа отговорност!

Когато има политически интерес, църковните канони се променят
25 ное 2017 11:48, Александър Попов
152
Джамбазки в прав текст: Синодът носи историческа отговорност!
Снимка: Булфото, архив

Светият синод е изправен пред огромна историческа отговорност, като тук не става дума за спазване на едни или други канони. Това заяви евродепутатът от "Обединени патриоти" Ангел Джамбазки в ефира на bTV във връзка с искането на македонската църква да стане "дъщеря" на българската.

Още по темата

"Историята е показала, че когато политическият интерес налага, каноните се променят", смята той. По думите му става дума за епархии, които са били в диоцеза на Българската православна църква, но са били окупирани от сръбската през 1912 г.

В понеделник ще има мълчаливо бдение пред Светия Синод.

"Призоваваме уважаемите членове на Светия Синод за много мъдрост и внимание към думите. Убеден съм, че в техните дебели книги ще се намери начин", заяви Джамбазки.

Националистът посочи, че се е изказал в европарламента по темата с арестуваните български медици в Сърбия.

"Това е политическа наглост и провокация, те следват същата политика, която вече им донесе една доживотна присъда на Ратко Младич. На Балканите най-войнстващо в момента е православието на сърбите и в негово име се вършат военни престъпления", смята Джамбазки.

По думите му българите в Западните покрайнини са оставени без лекари, като това на практика е етническо прочистване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявам се на българския народ,че се подлъгах да гласувам за тези мошенници и лъжци нарекли се обединени(патриоти) и така допринесох тези *** да се докопат до парламент и власт.Ако знаех ,че нашите избранници още след изборите веднага ще се надупят на продажната анти българска мутра Бб никога,ама никога нямаше да гласувам за тях.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кво стане бе нали минималната щеше да бъде 800 , хе хе ще бъде ама нали знаете кога .
24
4
 
10
 
! Отговори
Александър преди 6 години
Ангел Джамбазки би трябвало да изхвърчи от българската политика още на следващите избори! Много глупави и първични изказвания! *** човек седнал на стола на властта.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По думите му българите в Западните покрайнини са оставени без лекари..Не ставаше ли въпрос за Северо-западните покрайнини?
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОПИТОМЕНИТЕ (ПАТРИОТИ) СЕДНАЛИ ДА РАБОТЯТ ЗА ИНТЕРЕСА НА НЯКАКВА СИ МАКЕДОНСКА ПАТРИАРШИЯ,АМА ЗА ЗЛОБОДНЕВНИТЕ ТЕМИ НА БЪЛГАРИЯ НИКАКВИ ГИ НЯМА.ЗАЩО СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПАТРИОТАРЧЕТА НЕ СЕ ОБАДИХА ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ НА ПРИМЕРНО С РЪСТА НА ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕ КОИТО САМО ЗА СЕДМИЦА СКОЧИХА ДВОЙНА ,МИНАЛАТА СЕДМИЦА ХЛЯБА КОЙТО КУПУВАХМЕ БЕШЕ 80 ст.,СЕГА Е 1,46,ЯЙЦАТА ОПАКОВКА ОТ 6 БРОЯ БЕШЕ С ЦЕНА 1,39лв,А СЕГА СА 2,58 лв .ПРИЗРАКА НА ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА ЗАПОЧВА ДА БРОДИ ИЗ БЪЛГАРИЯ ,КЪДЕ СТЕ (ПАТРИОТИ)
21
2
 
10
 
! Отговори
Патриот е! преди 6 години
Резолюции внесени от Джамбазки, Брюксел, ЕП- Резолюция относно Мианмар, по-специално положението на общността рохингия;- Резолюция относно Бахрейн;- Резолюция относно положението на лицата, страдащи от албинизъм в Африка, по-специално в Малави;- Резолюция относно решението на Япония да възобнови китолова през сезон 2015/2016 г.- Резолюция относно масовите убийства в Източно Конго Както виждате, все животрептящи въпроси.
20
4
 
11
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Добре, де, Джамбазки - ти как си представяш лекари от Турция, без да предупредят българските власти, да влязат на територията на България и да вземат да преглеждат, и да лекуват турци?! - Ти как би реагирал на такова деяние?
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само Западните покрайнини са оставени без лекари. И във вътрешността на Родината е същото дередже. И аптеки няма. То и поминък няма за младите - иска се копане и паша на ***, сервитьорки и компаньонки вече бол.
18
3
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 14Винаги политиката е водила църквата.През цялото си съществуване църквата е била инструмент за постигане на политически цели.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С някакви измислени проблеми започнаха да се занимават политиците ни, а това хич не е добре! Погледнете реалността в родната ***, демографската катастрофа, мизерията, битовата престъпност, корупцията по върховете, защо по тези въпроси - ни вопъл, ни стон?!
16
4
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Също църквата да признае еднополовите бракове е сега вече попчетата ще им се стъжни живота ще трябва да работят. Hай-после ще мога да си сключа църковен брАк със моя приятел от Мароко. САЩ и ЕС са най-великите държави.
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито ме интересува "държавата" Македония, нито религията! Интересува ме икономиката и благосъстоянието на хората. Също ме интересуват престъпните ни политици и жалките им опити да доят вече умряла крава.
14
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СС на БПЦ се състои от агенти на ДС - филиал на КГБ. Русия винаги е работила в посока отслабване, разединение и конфликти между балканските народи. Така лесно провежда имперската си политика в региона. Мога да се обзаложа, че в СС вече си чешат дебелите тумбаци и мислят как да оправдаят пред незомбираната от болшевизъм част на българското общество, отказа от приемането на МПЦ.
13
7
 
16
 
! Отговори
123 преди 6 години
По никакъв начин не трябва да се смесва политиката с църквата , резултатът е плачевен / справка западните християни /
12
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И понеже Ратко Младич беше несправедливо осъден от същия корупмиран съд трябва да клекнем като пудели и да си променяме каноните заради третополовите и техните лакеи.
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ни заблуждават разни псевдопатриоти,да не би БПЦ ,да е оторизирна от останалите 13 Православни църкви ,да решат проблема с автокефалията на МПЦ-Охридска архепископия,която се води към диоцеза на Сръбската църква.Македонците искат някой да им признае църквата ,а не да са част от БПЦ.Ако искат ,да са независими от сърбите и ни смятат за Църква-майка ,нека епархийте им ,се влеят в БПЦ без ,да искат независима църква!
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамбазки е ***, а в Серебреница са дайствали дори членове на Ал Кайда Джамбазки открито защитава тероризма и исляма и ИД.
9
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИТЕ ВЯРВАТ ПОВЕЧЕ НА ЦЪРКВАТА ОТКОЛКОТО НА МНОЗИНСТВОТО ПОЛИТИЦИ.
8
7
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Заради призива Църквата да промени канона заради политически интерес трябва Джамбазки да бъде отлъчен от Църквата, а също и да бъде изгонен от Европейския парламент.
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамбаз, политика политика всичко не е пари и политиканство! Ожени се сьздай семейство кате се прибираш в кьщата си след работа да има кой да те посрештне с усмифка на вратата!