ГЕРБ единни в декларация: Не на коалиция с БСП днес и в бъдеще!

"Не опитомяваме опозицията, държавници сме"
Обновена: 26 ное 2017 16:49 | 26 ное 2017 16:48, Анисия Иванова
59
ГЕРБ единни в декларация: Не на коалиция с БСП днес и в бъдеще!

С 1079 гласа "за“ и 1 "въздържал се“ ГЕРБ прие декларация, че не желае да се коалира с БСП не само днес, но и в бъдеще, каза пред журналисти Димитър Главчев, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Решението бе взето на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на партията.

Ето и част от декларацията на ГЕРБ, приета на четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на партията, цитирана от "Фокус":

"Политическата ни декларация днес е отговор на непрестанните през последните месеци груби спекулациии на опозицията на тема "Коалиционни намерения на ГЕРБ към БСП”.

На последния конгрес на БСП председателят на партията обяви, че опозицията е отказала на премиера Борисов „да бъде нахранена с постове и да бъде опитомена. Ние гледаме на говоренето за коалиция между ГЕРБ и БСП преди всичко като на търсене на повод за вътрешнопартийно разчистване на сметки в БСП. За да се справи с политическото недоволство и с напрежението сред съпартийците си, председателят на БСП предизвиква извънредни и революционни ситуации.

В началото на работата на сегашния парламент предложихме председателското място в Народното събрание на БСП, но не с идеята да "опитомяваме" опозицията, а защото имаме държавнически подход и националноотговорно поведение във връзка с предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

Ръководството на БСП твърди, че в БСП има хора, които влизат в колаборация с ГЕРБ. Подобни подозрения са абсолютно неверни, правят невъзможен политическия диалог между управляващи и опозиция, както и минират усилията ни за успешно и безпроблемно провеждане на българското председателство.

Председателството на България на Съвета на ЕС е национална кауза и е нова база за обединение на българското общество – от ГЕРБ не искаме да пропуснем този шанс.

Очевидно БСП работят председателството да се провали при управлението на ГЕРБ, та дори и на цената на загуба на национален престиж и на важни за хората политики.

Ние от ГЕРБ неведнъж сме заявявали, че никога не са били водени разговори за съвместно управление с БСП. Подобна коалиция е невъзможна.

От трибуната на върховния ни политически форум днес заявяваме категорично, че не желаем да се коалираме с БСП не само днес, но и в бъдеще, защото:

• имаме непреодолими различия във визиите си за развитието на България;
• имаме различни представи за политически морал и ценности;
• ние сме модерната европейска партия у нас, чийто глас се чува в Европа.

Ние осъзнаваме колко голяма е отговорността ни да отстояваме идеала за свободна, демократична и европейска България. Защото ГЕРБ е българската политическа партия, която гарантира реално участие на страната ни във формирането на европейския дневен ред. Ние предлагаме активно българско председателство на ЕС, както и ангажиране на институциите на ЕС с подкрепа на устойчиви политики в интерес на България."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жалка работаоня с 80% де.бил.че.та излезна правнормални хора немогат да търпят управление от шайка дето конгреса и е като нескоросана партийна конференция на БКПабе то те половината са бивши членове на БКП останалите кандидат членовепълна трагедия да казваш че не приемаш коалиция с - коато никой не ти е предлагалабе уникални *** - ама и злобни и алчни
25
6
 
11
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Коалиция не но конкуренция да,в смисъл ГЕРБ граби толкова колкото и БСП...но ГЕРБ са поставени в къде по сложна ситуация ако при мандатите на СДС имаше опции за преватизация,при мандатите на БСП телекомуникати и тецове то за ГЕРБ е къде по зор да ,,усвои ,,подаянията от Брюксел но пък кой ли ти мери има ли смола в асфалта...
24
5
 
27
 
! Отговори
Работещ преди 6 години
Какви държавници са тия? Всички гербери се обогатяват на гърба ни. Имат си много суджуци, апартаменти, служби, послушници. Ще бъдат изгонени.
23
9
 
12
 
! Отговори
Скулптор преди 6 години
Ако има някаква фигура в природата,която не може да бъде определена като форма,това е българският комуноид !
22
3
 
28
 
! Отговори
Аааууу, преди 6 години
Големи яйцааа. Започвам да си разплитам пуловера......Защо ли не веждам БСП да се натиска за коалиция с ГРОБ?Не виждам опашка пред великата мут..рен...ска мутрировка....
21
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредното активно медийно мероприятие на Тикво-Суджуците.Ама той българинът заслужва именно такива да го управляват.При това доживот.
20
4
 
19
 
! Отговори
R преди 6 години
Обслужващия персонал на БКП не иска да се коалира с бившите си началници...
19
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее БКП- майката на ГЕРБ и БСП!
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ не си дава сметка какъв капан си поставя като малолетна партия. Ами ако след 2-3г. се наложи да се коалира с БСП- какво ще каже тогава? Тя и Меркел се заканваше,че с някои партии няма да прави правителство, но последните избори я заставиха за това. Някои хора казват- никога не казвай никога. Декралацията на ГЕРБ показва,че те се самозабравиха, защото смятат,че днешното положение ще продължава вечно.
17
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бате Бойко и държавник, голям смях, а той птосто си е един к...радлив м....ошеник
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бб: искаме да си крадем сами, ама онези на Корнелиябмного ни се месят, нищо докато Цацата е наш нито един от моите няма да влезе в затвора
15
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава комунистическа гнус отдавна не сме виждали у нас!!! Потрисам се от това подлизурство, фалш, демагогия, измама, култ към личността. Ейййй, герберасти, не сме 1917 а 2017. Колкото и да не ви се иска, комунистическата ви жилка се вижда отвсякъде.
14
7
 
26
 
! Отговори
десен избирател преди 6 години
ГЕРБ са по големи комунисти и от БКП.Аз ще гласувам за БСП, защото са поне са социалдемократи и никога вече за седдерасти
13
2
 
23
 
! Отговори
Конгресът на Дървото преди 6 години
Държавен Главаот ГЕРБ е Дървена Глаа
12
4
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
суджук до суджука моя мила маиньо льо
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха ха та някой вярва ли на тази глупост?!Бойчето се молеше за такава коалиция и Гергов и Миков го потвърдиха а той не веднъж е казвал че в името на стбилността" трябва да взимаме пример от Меркел да правим голяма коалиция.Сега отново лъже всички защото той никога не се съобразява с някакви си членове блюдилизци. Целта е да се заблудят десните и антикомунистическите избиратели които държат Бойчето на власт. Но и те вече разбират че ги лъже и използв и не е никакъв десен а е олигарх и измамни
10
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9:Ай,честито,Иво!Той наистина е държавник,и то най-добрия от 89г. насам.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ГЕРБ единни в декларация: Не на коалиция с БСП днес и в бъдеще!"---Е, де! Е, де! Никога не казвай "никога вече" (Never say never again)! От едно котило сте!
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гробарите са по-големи смешници и от БКП някога. То бива пародии, но такава не сме гледало отдавна. Така е, производно на БКП са, как да избягат от себе си. Колко ще издържат тези които са влезли в партията по "убеждение" не знам, но изчезне ли Вожда, изчезва и електората. И къде ще се влее после, където ще им подхвърлят жълти стинки.
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БЕ ДНЕС.БГ САМО ЗА ТЕЗИ *** ЛИ ЩЕ ЧЕТЕМ, НЯМА ЛИ НЕЩО ИНТЕРЕСНО?