Меркел притисна Борисов: Върнете си бежанците! Той пак отказа

До дни у нас идват лидерът на ЕНП и вътрешният министър на Германия
Обновена: 20 авг 2018 11:13 | 20 авг 2018 07:00,
238
Меркел притисна Борисов: Върнете си бежанците! Той пак отказа
Снимка: архив Reuters

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е поискала от премиера Бойко Борисов България да приеме обратно бежанци по примера на Гърция. Борисов обаче е отказал.

Канцлерът и българският министър-председател са провели тежкия телефонен разговор преди дни, информират запознати правителствени източници пред "Труд".

По време на разговора Меркел в прав текст поискала от Борисов България да приема отново бежанци.

Премиерът обаче отказал категорично с мотива, че страна ни има позиция за обратното, която е изразена многократно.

Още по темата

Борисов припомнил на Меркел и че не веднъж е настоявал ЕС да дава средства за организиране на hotspot-ове - горещи точки, с временни центрове в държавите, близки до района на конфликт.

Германия вече подписа споразумение с Гърция, според което ще връща кандидатите за убежище и южната ни съседка ще приема обратно мигрантите, влезли в ЕС от нейна територия.

Според действащите правила за миграцията на Европейския съюз молбата за убежище трябва да се разглежда от властите на страната, в която първо е влязъл бежанецът.

До дни предстои у нас да пристигнат европейски лидери, които да инспектират сигурността на границата ни, която е външна на ЕС. Очаква се в България да дойдат председателят на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер и експерти на федералния министър на вътрешните работи Ханс Зеехофер.

Именно Зеехофер и неговата партия Христоянсоциалният съюз като част от властта в Германия настоява Германия да търси начини да връща бежанците в страните, от които са влезли на територията на ЕС.

От Министерски съвет не коментират дали очакват нов натиск по време на визитите за приемане на бежанци в България.

Днес от управляващата коалиция у нас отново заявиха, че България има изготвена рамкова позиция по реформата за регламент Дъблин, като част от общата реформа на европейската система за убежище.

А на срещата на върха в Брюксел в края на юни премиерът Борисов предложи сключване на споразумения като договореността с Турция, и с Тунис и Йордания, където бягащите от война да бъдат подслонявани и подпомагани в изнесени центрове. Пак тогава българският министър-председател заяви, че ЕС трябва да приложи строга система за охрана на външните си граници и отчете нулев натиск по българските.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Каката"ги покани. Нейни санародници идваха по нашата граница и протестираха, че ги спираме. Сега не им харесва. Думата отговорност какво ли значи?
175
0
 
17
 
! Отговори
тъпи еврейски филми преди 5 години
Меркел е тъ па ю тубарка , и да ги върне пак си забегнант , това евреите са баси и *** племе , той дюнера българите зад граница не може прибра насила тя амсалати от близкия изток я засърбяло , поредния *** еврейски филм ........
174
22
 
1
 
! Отговори
Дядо ви преди 5 години
Не е виновна Меркел ами псевдо-демокрациите като Полша, Унгария и т.н. Когато се подготвяха войните - подкрепят ЕС. Като дойде големия мигрант до границата - аааа не щем. За войната си давате пас белким изкарате келепир , а като дойде сметката - не щем. "Кюфтета га ядете не ревете".Ами там хора умират...
173
2
 
20
 
! Отговори
Рошко шпендела преди 5 години
Кой ти каза,че ше дойде костов бе пирон?
172
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво,но ако падне Бойко идва Костов,изберете си сами кой да управлява!
171
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхливия плъх досега подскачаше като пуделче около Танте Меркел и се държеше за полата й, обаче когато видя че бабичката е пътник, започна да се прави на мъж.Борисов смешен и жалък си. Никой не ти вярва. Ти си пледател и продажник.Хитър селскси тарикат, който за три мандата открадна над 40 милиарда от българите.
170
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е към края си! Дай боже да е много скоро! Страните да си върнат контрола върху себе си и да спре тая откачена лелка да диригира цял един континент с абсурдни деструктивни политики! Италия, Австрия, Унгария и други се събудиха. Франция беше на косъм ако не бяха избрали това извратено мекотело. Не може да се търпи тази либерална идиотщина повече. Трият ни малко по малко с ГМО-та, заливат умишлено с бежанци, на които те самите разрушиха страните, и Брюксел като голямото око на пирамидата гледа
169
7
 
23
 
! Отговори
gele преди 5 години
абе кво се прави на интересен като нищо не зависи от него. като му наредат и само ще козирува.
168
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тепърва ще видим най-страшното: преселението на Северна Африка в Европа.Сушата и гладът ще ги ги принудят да бягат.
167
0
 
47
 
! Отговори
Циник преди 5 години
2014 почина проф.Шол-Латур...специалист по Ориента и Африка, той беше един от малкото , които смееха да говорят истината:"- Да приемеш Калкута...не означава - да спасиш Калкута...ти самия ставаш Калкута!"Заради честността му, и смелостта - слугинажните xиени в Германия - го обявиха за популист, и расист! Беше прав за всичко!Лека му пръст!
166
2
 
56
 
! Отговори
Ебазимамада преди 5 години
Преди 2 годинки кака Мери ги канеше на гурбет!Сега ги пресяха кадърните и работливи в Германия,а безполезните искат на нас да ги харизат..Мерсиииии кака Мери *** не ти щем тамазлъка!!!
165
5
 
47
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Върнат ли ни дори един чалмаар, Боко пада от власт. Че сме овце, овце сме, но за такова нещо все си мисля, че ще излезем на улицата в обем както при Орешарски. И гробаритее го знаят много добре. А баба Меркел ханъм да си ги гледа там с умиление. Те и да ги върнат ще избягат като дявол от тамян от нашите земи.
164
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 161"ТЕЛЕФОНЕН разговор - няма ни някой чул, ни някой потвърдил."---А-а, как няма ни чул, ни потвърдил, бе! А нашите медии? :)
163
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Меркел притисна Борисов: Върнете си бежанците! Той пак отказа."---ТОЙ ПАК ОТКАЗА. Ей, голям ербап тоя Боко, бе! Еркек! :)Ама, само по медиите. С'я като дойде "големия началник" от ЕНП-то, да видим какви ще ги разправя. И как ще го "отразяват" хуйналистите. :)
162
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли Текстове за крадене от интернет???хаха..................................
161
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се научи накрая да устисква и на началниците.
160
4
 
21
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
Ей голяма работа е тоя премиер значи умник работохолик патриот човек ....Ехо подлогаааа
159
6
 
30
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВА, ВСИЧКИ ТИ КАЗАХА ПРЕДИ ВРЕМЕ ЧЕ ПИШЕШ НА БЪЛГАРСКА СМЕТКА 60 000 МИГРАНТА. ТИ СЕ НАПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН ЗАТОВА СЕГА ВСИЧКИТЕ ГИ ВЗЕМАШ ЛИЧНО ПРИ ТЕБЕ В БАНКЯ
158
5
 
9
 
! Отговори
Циник до 163 преди 5 години
Пхахаха...аз ще ти ги пращам Андрешко Гледай - да им осигуриш 1050лв. издръжка, че Мурксул ги разглези.Цвейтър Форшлаг:Лек мих ам АршКво шъ каеш?
157
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Do самозвания Генерал Куроедов - щатският долар НЕ Е и НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ мерна единица във всички държави. Само за пример - при Бай Тошо баща ми вземаше Заплата към 120 долара по курс на черно (твърди се, че това бил реалният пазарен курс тогава) и купи два апартамента. Днес аз вземам десет пъти повече в долари по пазарен курс, но те стигат да тегля по една боя на тия апартаменти.