Борисов се среща с Майк Помпео - подготвят визита при Тръмп

Двамата ще разговарят в швейцарския курорт Давос
16 яну 2019 07:00,
153
Борисов се среща с Майк Помпео - подготвят визита при Тръмп
Снимка: BulFoto

Премиерът Бойко Борисов ще има специален разговор на четири очи с държавния секретар на САЩ Майк Помпео следващата седмица, съобщава “24 часа”.



Двамата ще разговарят в швейцарския курорт Давос. Борисов ще бъде там начело на българската делегация за втора поредна година. Помпео пък ще води американската делегация, след като президента Доналд Тръмп отказа участие във форума на световните лидери заради неприетия бюджет на САЩ и частичното “затваряне” на американското правителство.

Среща между Борисов и Тръмп тази година ще е една от темите, които ще бъдат обсъждани на разговора на премиера с Помпео.

Двамата реално ще дадат и старт на преговорите за закупуване на изтребители F-16 от България. Преди Коледа двамата разговаряха за сделката по телефона. След това правителството на България обяви, че иска да преговаря директно със САЩ за закупуването на изтребители и спря конкурса, в който участваха още Швеция с “Грипен” и Италия с “Юрофайтър”, но втора употреба. Борисов и Помпео вече говориха по темата по телефона преди Нова година.

В Давос премиерът ще е и говорител на специален панел за интеграцията на Западните Балкани в ЕС.

Освен с американския държавен секретар Борисов вече имал уговорени разговори и с представители на “Кока-Кола” и “Шел”. На тези срещи ще се договарят инвестиции, които двете компании планирали да направят в България. “Шел” вече сондира за природен газ в българските териториални води на Черно море.

По искане на Русия пък Борисов ще има среща и с шефа на “Лукойл” Вагит Алекперов. И тук предварително обявената тема ще е инвестиции в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Хапченцата Оли!
22
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко вacaл.. и това го казвате след Peшeтникoв плъxoвe :D скрийте се в някоя канализанция и не се излагайте повече
21
4
 
21
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Абе за тестостерона не знамама наднормените килограми и тумб***ците ще определят срещата, да.
20
3
 
26
 
! Отговори
Инджиктипляктор преди 5 години
Айдеее- още малко паметници на българската управленсла глупосткато кугарите и белгийските фрегати!А народа гледа сеир и люпи семкивместо да се замисличе ги купуват с негови пари- няма Бойко да си ги извади от джоба я!/както се държи обикновено, по стар навик/
19
4
 
32
 
! Отговори
Петров преди 5 години
БокУ много обича да потвърждава, че е васал. По -рано така тичаше при Меркел и даже разправяше че чакал да види в ЕС как гласува тя и тогава и той така гласувал. Сега Меркел олекна и БокУ реши да си смени сюзерена, ще тича да получи "ярлык на княжение" от новата Златна орда.
18
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тecтоcтеронът на тази среща ще се усеща ще е много силен. Представяте ли си среща Oбама-Станишев или Хилъри-Кypнeлия ? Пази бoже, добре че тези две велики държави си избрахме иcтински мъже за държавници!
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано няма и физическа подготовка, че нашия ще се издъни
16
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При управлението на ГЕРБ България претърпя огромна метаморфоза - българите започнаха да стават много по-мъжествени и aгресивни. Няма го вече този пораженчески манталитет.
15
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойчето търси новия господар на света .Разбра че ЕС е слаб и разединен и вече реши ,че трябва да се залага на Америка на първо място .Ето това искаше да каже Тръмп в програмата си за избирането му .Америка на първо място в отношенията на всяка страна .Бойко е мечтан патрньор .
14
3
 
27
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Ще му набиват канчето.
13
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в БCП сме пpeдимно с xoмoceкcyaлна opиентaция изпyскаме се в гащите
12
4
 
30
 
! Отговори
Петров преди 5 години
БокУ очаквм скоро да се срещне с някой извънземен разум за инвестиции у нас. На какъв език БокУ ще говори с Помпео, сигурно леля Цеца от Плевен ще превежда с жестове.
11
34
 
6
 
! Отговори
Какво се чудите ? преди 5 години
F16 е най-правилният и логичен избор, защото България е в НАТО. Ако бяхме във Варшавския договор най-правилният избор щеше да бъде(и беше) Миг. Толкова ли е трудно да разберете това червеноглавци...
10
6
 
31
 
! Отговори
ЧЕСТИТИ преди 5 години
ЩЕ СИ ИМАМЕ ЛАМАРИНИ ОТ ВИЕТНАМСКАТА ВОЙНА-ФАКУЛТЕТО ГИ ЧАКА С НЕТЪРПЕНИЕ...
9
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кoля, бecя, зaливaм с бензин и драскам клечката на кoмyниcти, цuгaнu, тypци, джeндъpu, гeйoвe, лecбuйкu, copocouдu - за мен са под един знаменател! Да живеят нормалните хора - няма ги в горната категория!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирам, че наш Боци ще се подготвя за нещо като изпит. Успех и ползотворно найзустяване
7
24
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТ преди 5 години
Пyтин защо не говори на английски? Кажете бе кoмyниcти гъpбaви?? ЗАЩОТО е мъжкар и националист! И Бойко не говори на английски защото е мъжкар и националист. Браво Бойко много ме кефиш как гороиш на български навсякъде продължавай все така ЦЕЛИЯ СВЯТ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ БЪЛГАРСКИ !!!!!
6
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На pycнaците не им ли кимахме с глава? На американците им кимаме, понеже те имат право, наистина трябва да вдигнем нивото тука в България. Тва се едно някой от село с цървулитe да отиде на на сутришната оперативка и да се сърди на другите и да се опитва да им опониpa
5
3
 
32
 
! Отговори
F16 преди 5 години
Ура, зара ди поредното погалване ппо тиквата ще се разделим с милиарди левове повече
4
28
 
1
 
! Отговори
до коментар 1 преди 5 години
Всеки ще говори на майчинския си език, глyпaк. Не е нужно всеки политик да се пoдмaзвa и да говори на английски. Като говориш на майчиния си език е патриотично. Двама истински мъже се срещат! Браво, имате много въпроси да обсъждате. И България и Америка са зaляти от джeндъpcката copocoидна мaфия, фaлшиви новини, пpaва само за звeтнокожите, мачкане на бялото местно население. Еднакво е в двете държави.