Луксозни автобуси, обяд, екскурзия – 130 000 лв. за един ден на депутатите

Парламентът готви културна програма за тържественото заседание в Търново
61
Луксозни автобуси, обяд, екскурзия – 130 000 лв. за един ден на депутатите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 130 000 лева ще струва на данъкоплатците тържественото извънредно заседание на парламента във Велико Търново на 16 април.

Законотворците се местят за ден в старата столица на България по повод 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Още по темата
За целта обаче те имат нужда от фирма, която да се нагърби с организацията и техническото обезпечаване на провеждането на тържественото заседание и администрацията на НС пусна обществена поръчка, за да я наеме.

Освен 240 народни представители във Велико Търново ще се стекат и доста гости – дипломати, магистрати, висши военни, така че очакванията са броят на участниците и наблюдателите на тържеството заседание да набъбне до 500.

Фирмата, която ще бъде наета, трябва да осигури обяд и коктейл за всички тях. Мястото трябвало да е подходящо заведение близо до музея "Възраждане и Учредително събрание", а менюто да включва топли и студени ястия.

Друго изискване към фирмата е да осигури екскурзоводи, които да покажат забележителностите на Велико Търново на депутатите и гостите.

Тържественото заседание ще се проведе в музея "Възраждане и Учредително събрание", като ще започне с възстановка на събитията от 16 април 1879 г. под формата на културна програма.

За целта трябва да бъде осигурена и озвучителната и видео техника за провеждане на заседанието и техническото обезпечаване да е съобразено с обстоятелство, че то ще бъде предавано пряко по БНТ.

Планирано е тържественото заседание да продължи три часа.

Освен това фирмата трябва да е наясно с мерките за охрана и служителите й не бива да пречат на гардовете от НСО да си вършат работата.

Депутатите и гостите им за тържественото заседание ще бъдат превозени до Велико Търново с автобуси, но не какви да е, ами климатизирани, луксозни, 20-местни и точно 20 на брой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Киро преди 5 години
Сега е момента.Всички ще са там...
50
0
 
3
 
! Отговори
смирен депутат преди 5 години
Българина с 560лв минимална заплата-433 лв няма да усети тия разходи за депутатите.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ви приседне.
48
1
 
17
 
! Отговори
Коли нямат ли си? преди 5 години
Че за автобуси да се измислят пари? При това 130 000 лв за автобусните билети и закуските? Излиза, че за всеки депутат за един ден екскурзийка до В. Търново ще се дадат по 541 лв.? Нещо не се връзва... Ама народа, нали е много интелигентен и свръх потентен, си блее ей така... Няма за болници, няма за училища, няма за нищо. Но за депутатски дирник 541 лв. просто ей така, за един ден. Какво ще ядат ми е интересно? И кой автобусен билет + какъв обяд струва отиване и връщане до В.Т. 541 лв?
47
0
 
17
 
! Отговори
Куку преди 5 години
Тия пари 130 000лева могат да осигурят на 130 майки с завършено средно образованое по 1000 лева за родено дете. И да има някакъв смисал в начинанието. Не 240 некадърници *** път да видят ядат и пият
46
3
 
12
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
А депутатите - лапачи от БСП, които и на работа не ходят ще пътуват ли до Велико Търново за да лапат кюфтаци???? Май че да,..... да им преседне дано!
45
1
 
8
 
! Отговори
Александра преди 5 години
Геноцидът продължава мафията ( държавата ) контролира парите!!! Откраднаха милиарди от ЕС с какви ли не врътки и иэмислени програми а деца и старци тънат в миэерия!!! Как спят тия хора бе!!!???!!!
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
една конферентна връзка по скайп като нормалните хора - 0 лева
43
2
 
8
 
! Отговори
Mopcku_ преди 5 години
Дано да се гърнат някъде с тия луксозни автобуси по новооткраднатия асфалт!
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се качат на влака, да видят как се вози електората. А и задължително клозета трябва да смърди!
41
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-тежко от турското робство за българския народ може да е само собственото-българско робство.
40
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
130 000 лв. хвърлени ей така с лекота да отидат едни тунеядци на безплатна разходка и плюскане.... да им приседне дано!!!!
39
0
 
16
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
До АнонименКакъв ми е путин, бе, че да ми го даваш за пример ?! Или козяците за това ти плащат ?! Де-що има новина и някой *** се ще намеси путин ! Я кажи, като Путин ти е виновен, защо в Холандия и скандинавските страни депутатите ходят на работа с велосипеди и градски транспорт ! Или не са ти дали инструкции как да отговаряш в такъв слуачай ? Ей, аман от *** бе ! То ***, то руски, то турски и какви ли не!
38
1
 
21
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
Чакай бе, и аз искам екскурзия ,храна и коктейли безплатно............само те ли имат право на живот?
37
1
 
22
 
! Отговори
V преди 5 години
После що били ниски заплатите и пенсиите . Дайте да дадем . Народа е прос ще плаща
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пиp по вpеме на чyмa
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАТЕ ВИ БОЙКО ЗА ЕДИН ТАНЦ СЪС САБИ ПЛАТИ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ, ВИЕ СЕГА ЩЕ ГО ПРАВИТЕ НА ВЪПРОС.
34
1
 
18
 
! Отговори
аник преди 5 години
До 28 - останалите са неотчетни полагат им се. За болните деца трябва с години да чакат родителите за помощ и измислят хиляди изисквания а за депутатите да месец намират пари. Българио ще плачеш за децата си при такова правителство.
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДЕПУТАТИТЕ ОТ УЧРЕДИТЕЛНОТО СЪБРАНИЯ (229 НА БРОЙ) СА РАБОТИЛИ ОТ 19 ФЕВРУАРИ ДО 16 АПРИЛ И СА БИЛИ В ТЪРНОВО ИЗЦЯЛО НА СВОИ СОБСТВЕНИ РАЗНОСКИ.А ТЕЗИ ТЪРТЕИ ХАРЧАТ МИЛИОНИ ОТКРАДНАТИ ОТ НАРОДА ЗА ИЗДРЪЖКАТА СИ
32
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво са 65 хил. евра, много издребнявате. А Путин като ходи на дачата си да отмаря по колко харчи.