Решено! Данаил Кирилов е новият правосъден министър

Без дебат мина поредната кадрова промяна в кабинета
Обновена: 5 апр 2019 12:48 | 5 апр 2019 09:36,
119
Решено! Данаил Кирилов е новият правосъден министър
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредната рокада в кабинета е факт и Данаил Кирилов е новият правосъден министър.

Без дебат народните представители гласуваха оставката на досегашния министър Цецка Цачева и приеха със 120 гласа "За" и 15 "против" предложението Кирилов да оглави правосъдното министерство.

Още по темата

Досега Данаил Кирилов беше шеф на правната комисия в парламента. Кой ще заеме овакантеното от него място все още е е ясно.

До разместванията в кабинета се стигна, след като Цачева подаде оставка заради скандала с апартаментите на властта. Тя бе обвинена, че е купила апартамент в столичния квартал "Изток" на цени под пазарните. Заради негативните реакции в обществото и за да няма никакво съмнение, Цачева освободи заемания от ней пост.

Заради "Апартаментгейт" с постовете си се разделиха и Цветан Цветанов, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

Цветанов напусна парламента, но остана зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб.

Оставката на Цецка Цачева е шестата промяна в кабинета "Борисов 3".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички видяхте, че това беше партиен вот. Който и да бяхме извадили, щеше да бие. Избрахме най-доброто от партията". Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференцията след втория тур на президентските избори2011, които спечели Росен Плевнелиев.ПОУКАТА : И магаре да сложи за министър ще се избере ! Машината на Борисов работи. Кражби, злоупотреби , уволнения на журналисти разследващи първите две и същото време ви гледат в очите и лъжат .Продължават със същото! Народа вече няма значение.
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хе хе хе, още един маскара министър !
58
1
 
18
 
! Отговори
защо ли преди 5 години
Този,всеки път като го видя си го прдставям с потури,пояс и ***,с това излъчване.
57
2
 
33
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ГЕРБ НАИСТИНА СА ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ ЩОМ НАЗНАЧАВАТ ТАКЪВ ЕКЗЕМПЛЯР КАТО ТОЗИ *** ЗА МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО !!!
56
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питането на Корнелия Нинова: Предстои избор на европейски главен прокурор. Имам един въпрос към премиера Борисов: кой български орган, коя държавна институция, кога и с какъв акт реши България да гласува в Съвета против кандидатурата на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор? Европейската комисия и Европейският парламент застават зад нея. Съветът на ЕС е против, в това число и България. Защо, господин премиер? Страх?
55
2
 
23
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Братя българи, нека изхвърлим веднъж завинаги крадливите, алчни, не наяли се през толкова години управление гербери и техните червени опозиционери! Нека най-после спокойно си гледат имотите! Да гласуваме за всеки друг, но не за тях! Стига вече.....!!!Как може това юридическо недоразумение да го направят министър...????
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа... започна Чистката на старите и неудобни лица във власта!
53
2
 
19
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
Ми ся, ко ша прим с цецка? На кое министерство да й търсим място, или за кмет на Плевен или на нейното село, как ще я оставим без "чадър" ГОРКАТА !
52
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този екзотичен екземпляр,уплашен по рождение ни става м-р на правосъдието?!Боже,слез и си прибери вересиите.
51
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова ли е безлично това министерство,та който не става за друго го правят министър на правосъдието.То пък едно правосъдие...
50
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ***, много крадлив и мнооого нагъл, що е то?
49
2
 
28
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 5 години
ХААА-ХАА-ХА-ХА-ХААА!!! Така ни се пада! Цецка, Цецко, Лъчо Мозъка, Тома Биков, Гърневски и още стотици знайни и незнайни лемури, които ако не са в ГРОБ, ще се скитат безработни. Управляват, законотворят, решават, раздават пари и т.н., а пък ние ... ние сме увце!!! П.П. Сега като направят Деса-Поетеса председател на правната комисия и гротеската ще почти завършена!
48
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простащината победи!Най-трудна е битката не с корупцията, а с простащината - с природния , интелектуалния, моралния, човешкия и всекакъв друг недостиг.Много трудно ще се преодолаява властта на посредствените.Нека това да е урок за бъдещето.В еуправлението трябват достойни хора, които имат идеала, че работят за хората в страната си.
47
2
 
32
 
! Отговори
УЖ непридирчива преди 5 години
Ейййй, нямат ли в ГЕРБ поне един свястно изглеждащ мъж?
46
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Толкова гафове! Толкова случайни хора...Истинска агония, не управление.Друго си е бе-се-***, там случайни хора няма... агония - също!
45
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова гафове! Толкова случайни хора...Истинска агония, не управление.
44
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напомня ми на един министър от ранните години на така наречената демокрация, който каза - що за държава, щом аз съм й министър.Той е бил прав. Закономерно направиха мистър 10 % първи шеф на комисията против корупцията.Дали скамейката на резервите на ГЕРБ е опустяла, или наистина искат да се махнат от властта. Второто хич не ми се вярва.Когато елементарни хора се докопат до нещо, което знаят, че не им е по силите, стискат със зъби и нокти.Не допускайте да управляват хора по-прости от вас!
43
7
 
17
 
! Отговори
Дани Кирилов преди 5 години
БЛАГОДАРЯ ВИ ГОСПОДИН БОРИСОВ, ЦЕЛУВАМ ВИ РЪКА ЗА ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР. НЯМАМ МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ. ГЕРБ И ВИЕ ЗНАЧИ ПОБЕДА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА НАД КОРУПЦИЯТА. ОБИЧАМ ВИ И ВИ ОБОЖАВАМ!
42
1
 
40
 
! Отговори
Тъй де! преди 5 години
Ако кариерата ви като клоун не е успешна винаги можете да станете минисър на правосъдието.
41
3
 
13
 
! Отговори
Дани Кирилов преди 5 години
БЛАГОДАРЯ ВИ ГОСПОДИН БОРИСОВ, ЦЕЛУВАМ ВИ РЪКА ЗА ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР. ГЕРБ И ВИЕ ЗНАЧИ ПОБЕДА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА НАД КОРУПЦИЯТА. ОБИЧАМ ВИ И ВИ ОБОЖАВАМ!