Плевнелиев за Volkswagen: На финала сме все още в играта!

Лош сигнал е, ако изборът е Турция, заяви президентът
13 авг 2019 09:36,
256
Плевнелиев за Volkswagen: На финала сме все още в играта!
Снимка: БулФото

Истината е, че сме на финала. Истината е, че решение още няма. Докато една от двете държави не подпише договор с Volkswagen, всяка една от двете страни продължава да участва в състезанието. Това заяви президентът (2012-2017) и член на управителния съвет на Българския автомобилен клъстер Росен Плевнелиев по повод сагата с новия завод на германския концерн.

През последните седмици спекулациите къде ще избере да построи новата си производствена база автомобилния гигант се засилиха, но повечето анализатори твърдят, че компанията по-скоро ще предпочете турския град Измир.

Още по темата

По думите на Плевнелиев един такъв гигант като германската фирма няма да допусне на финалната права да остане само един участник, който в един момент да не си спази обещанията и да му извива ръцете.

"Длъжни сме да наблюдаваме внимателно този процес. Всички на Балканите наблюдават много внимателно какво ще се случи", категоричен е бившият президент.

Той потвърди, че страната ни е подобрила още офертата пред автомобилният гигант.

Преди дни стана ясно, че България е предложила всички допустими от закона данъчни отстъпки. Премирът Бойко Борисов пък коментира, че дори да не спечелим състезанието с южната ни съседка, самият факт, че сме на финалната права, е достатъчна реклама за нас.

Според Плевнелиев, ако Volkswagen избере Турция, това ще изпрати много лош сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите.

"Категорично не съм съгласен с тезата на министър-председателя на Долна Саксония, че именно защото и в Турция има много демократично мислещи хора, една инвестиция на Volkswagen там би подкрепила тях", каза още той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
18
 
! Отговори
лично мнение преди 4 години
Според мен Volkswagen още от начало си е заплюла Турция,иска просто повече субсидии и пари от Ердоган,но онзи е стиснат и не иска да им даде сумата,която искат. Затова,за да го притиснат са измислили,че може да направят завода и в съседна страна,вероятно освен България е спомената и Сърбия и Македония или Румъния, казали са друга държава на Балканите,съседна на Турция. Накрая ще се договорят за цената и това ще да е. Това е реалността,а нарочно украсяват с ,,финална права" и че сме в схемата.
97
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажем че избраха България, още идната година ще избягат защото от демокрацията при вас още се чупят маси и столове и се крадат кокошки което в развити страни като Турция това не се случва.
96
3
 
4
 
! Отговори
Обяснение за поведен преди 4 години
за да се държиш като тоалетна хартия за многократно обрисване ха различни задни изходи трябва или да си роден от баща си или като ембрион да си преживял 3-4 аборта
95
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСЕКИ УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ПИРОН В КОВЧЕГА НА СОЦИАЛИСТИ-РУСОФИЛИ.
94
2
 
16
 
! Отговори
сериозно преди 4 години
Стига сте трили коментари!! Ще пиша цял ден. Изказването на Бойко накрая на статията е възмутително и искам и други коментиращи да го видят.,,Премирът Бойко Борисов пък коментира, че дори да не спечелим състезанието с южната ни съседка, самият факт, че сме на финалната права, е достатъчна реклама за нас"Какво значи това? Излиза,че в очите на Бойко България=на Турция ли?? Каква реклама виждаш бе Бойко?? Ще ни се присмиват както с газопровода ли?
93
2
 
11
 
! Отговори
истината е че, преди 4 години
Плевнелиев е надут и беше безхарактерен президент.Ако иска да накара швабите да си направят тука завода ,да иде при шева им в Германия и да го накара. Ама го е страх,че ще му се присмеят. То лесно се дават мнения отстрани
92
2
 
6
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 4 години
За съжаление България винаги е заобикаляна от страна на сериозни инвеститори. Турция не е в ЕС защо тогава се инвестира там ...за да ни посочват после пак че сме най бедната държава в ЕС....Значи ЕС иска да си останем още бедната държава в Европа без това да се промени. Това означава че искат да затрият от земята българския народ...правят услуга на Турция......???????
91
1
 
5
 
! Отговори
Eдин българин преди 4 години
А дали е възможно самия Фолксваген да пуска слухове че предпочита Турция?? Защото един път печели реклама- говори се за него просперира разширява се.В същото време неволно уж натиска правителството за допълнителни отстъпки.Ето Борисов подобрява офертата сам без да се пазари.Изобщо цялата ситуация е печевлиша за Фолкваген.Колкото повече мълчи - увеличават се отстъпките за него.
90
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги, много точен и аналитичен. И правилно зададе въпроса на ЕС. Ние или Туркия дето е "приятел" на Русия.
89
14
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ УМНИ ТРОЛОВЕ преди 4 години
БСП СА РУСКИ РОБИ! НО БЪЛГАРИЯ СЕ ОСВОБОДИ ОТ РОБСТВОТО!
88
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП СА РУСКИ РОБИ! НО БЪЛГАРИЯ СЕ ОСВОБОДИ ОТ РОБСТВОТО!
87
2
 
7
 
! Отговори
НЯМА преди 4 години
икономически и инфраструктурни условия за изграждането и съществуването и развитието на подобен завод в Б-я, такава е гадната, но реална действителност в наща мила кочинка.
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германците гледат интереса си, инвестират в диктаторски държави, без права и свободи.Отличен урок получиха всички евро- и доларатлантици. Те говореха против Южен поток и руските проекти в полза на България. Едва спасихме газовия транзит и фирмите, които щяха да фалират заради такива доларатлантици.
85
2
 
22
 
! Отговори
Тиквоний Велики преди 4 години
Защо на този му се обръща още внимание!!!!
84
8
 
7
 
! Отговори
бай Х преди 4 години
Плевнелиев не ми е любимец, но тука е много правкато стане дума за кинти тогава европейските ценности са на второ място.
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, ЗАЩО ТУРЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ НЕ ВИ ХАРЕСВАТ?
82
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво всеки истински българин би се опитал всички по силите, за да привлече такава инвестиция. Кога ще чуем цоцалоститее да кажат нещо? Нима те не вземат заплати или не са Българи? Защо не защитават Българския интерес? Имст сили да плюят Борисов по цял ден, а нямат да кажат нещо за завода? ***
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дянков нашамари руснаците.
80
1
 
14
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Някой знае ли какво работи ирландската пастирка в момента?Като какъв се изказва този жалък и невзрачен човечец?Като се върне от Русия ,Боко пак ще го шляпа по пилешкия врат.
79
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германците се присмяха на този пишман германофил. Германия ще подкрепя демократично мислещите хора в Турция с инвестицията си.