Плевнелиев за Volkswagen: На финала сме все още в играта!

Лош сигнал е, ако изборът е Турция, заяви президентът
13 авг 2019 09:36,
256
Плевнелиев за Volkswagen: На финала сме все още в играта!
Снимка: БулФото

Истината е, че сме на финала. Истината е, че решение още няма. Докато една от двете държави не подпише договор с Volkswagen, всяка една от двете страни продължава да участва в състезанието. Това заяви президентът (2012-2017) и член на управителния съвет на Българския автомобилен клъстер Росен Плевнелиев по повод сагата с новия завод на германския концерн.

През последните седмици спекулациите къде ще избере да построи новата си производствена база автомобилния гигант се засилиха, но повечето анализатори твърдят, че компанията по-скоро ще предпочете турския град Измир.

Още по темата

По думите на Плевнелиев един такъв гигант като германската фирма няма да допусне на финалната права да остане само един участник, който в един момент да не си спази обещанията и да му извива ръцете.

"Длъжни сме да наблюдаваме внимателно този процес. Всички на Балканите наблюдават много внимателно какво ще се случи", категоричен е бившият президент.

Той потвърди, че страната ни е подобрила още офертата пред автомобилният гигант.

Преди дни стана ясно, че България е предложила всички допустими от закона данъчни отстъпки. Премирът Бойко Борисов пък коментира, че дори да не спечелим състезанието с южната ни съседка, самият факт, че сме на финалната права, е достатъчна реклама за нас.

Според Плевнелиев, ако Volkswagen избере Турция, това ще изпрати много лош сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите.

"Категорично не съм съгласен с тезата на министър-председателя на Долна Саксония, че именно защото и в Турция има много демократично мислещи хора, една инвестиция на Volkswagen там би подкрепила тях", каза още той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До XMANБРАВО НА ДНЕС.БГ! ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ПРЕЗИДЕНТ, А РУМЕН РАДЕВ Е РУСКИ РЕЗИДЕНТ!
77
5
 
15
 
! Отговори
Forever преди 4 години
Защо този човечец се изказва толкова нелепо и си позволява да критикува имиджа им?Къде ще бъде построен завода е изцяло тяхно решение,това са хора които мислят в дългосрочен план за марката,не са като българските инвеститори,да търсят бързи печалби и фалит,в страна с висока демографска криза,инвестиции не чакай Плевнелиев.
76
6
 
16
 
! Отговори
Този преди 4 години
Този пък откога започна да разбира от икономика, промишленост и управление на качеството??? Заедно с Бойко и Сие сте пълни лаици в тази област! България в момента няма потенциала да произвежда или сглобява нещо!!! Няма даже на базисно ниво подготвени кадри! Кажете едно мерси на американските си приятели за това!!!
75
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕЗИДЕНТ ПЛЕВНЕЛИЕВ, ПРОТИВ ВАС СА САМО РУСЛЯМИСТИТЕ-КОМУНИСТИ
74
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелиев, да не се озове в VW със 7-8 цифрен годишен бонус?!?!
73
3
 
7
 
! Отговори
Меркел преди 4 години
Не е нужно да харесваш някой, за да видиш , че все пак се опитва да направи нещо! Все пак говорим за поне 15000 заети хора , покрай тая инвестиция. Звучи като отчаян последен опит с политически локуми да направи нещо или поне да настрои някои кръгове в Германия
72
3
 
15
 
! Отговори
Василев преди 4 години
И за какво да инвестират шефовете от Фолксваген в България, след като си герберската държавна корумпирана администрация си прави къщички за гости с пари от немския данъкоплатец, а прокуратурата и службите са проспали 10 години проектите!!!???Защо частния немски бизнес да инвестира, след като се знае, че това правителство го е крало индеректно , чрез еврофондовете!!!Едно е да водиш лобистка кампания, друго е на терен, какво правиш и каква политика и икономика водиш!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-лошият сигнал според мен ще е за ББ...
70
3
 
9
 
! Отговори
относно фесовете преди 4 години
да не забравяме срещата на Роска в Пловдив с имамите
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като отвори заводът в Турция, тая госпожа освен да я вземат за синоптичка в NOVA, на мястото на приятелката ѝ Банова.
68
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чест и почитания господин ПРЕЗИДЕНТ! Против вас са само джихадистите и потурнаците, защото сте европеец и православен християнин.
67
10
 
2
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До АнонименФесовете мразят Плевнелиев,защото е православен християнин, но шефът на Фолксваген е евреин, той дали обича българите???Агент Матю Франсис!ЦРУ!!!
66
0
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Аутсорсинга е временно решение, и временно спасение за икономиката, защото при една криза, го отнасят първи аутсорсинговите страни!А всички знаем, че кризите са един закономерен и цикличен процес в световната икономика!!!Мислете не за временно спасение на българския народ и държава!!!Агент Кейси Донован!ЦРУ!!!
65
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оплювах си монитора
64
9
 
17
 
! Отговори
XMAN преди 4 години
"Лош сигнал е ако изборът е Турция, заяви ПРЕЗИДЕНТЪТ"!?!!?!??!?Днес.бг, доколкото знам ПРЕЗИДЕНТЪТ се казва Румен Радев. Тоси *** тук е БИВШ президент, за когото бат Бойко бе казал, че магаре да бяхме издигнали за кандидат президент, него щяха да изберат.Този *** гласът му не се чуваше докато беше истинскипрезидент, а сега взе да се изживява и да се прави на такъв. Ай бегай при Деси-то да дундуркате чаавето...
63
0
 
16
 
! Отговори
Василев преди 4 години
А от всичко най ми са интересни хората от политическия и бизнес елит, които се изявяват като лидери и ментори, застъпват се публично за българските интереси, а в своята практика като бизнесмени са имали офшорни сметки и са заобикаляли българската данъчна система , ощетявайки бюджета!!!Такива хора са двулични, нито топли , нито студени!!!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
62
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и когато в Турция ще празнуват 10 годишнината от откриването на завода на WV ,другаря Плевнелиев още ще твърди ,че решението къде да е завода още не е взето.Ха Ха Хаааа
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Загубили,но в играта.
60
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са хората искащи просперитет за България. Говорят когато трябва и се опитват. А не като шапката, дето само плюе и спора проекти. Браво на Плевналиев за подкрепата към България. Защо БСП не казаха нещо по въпроса? Те не са ли българи... А да забравих
59
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Истината е, че сме на финала. Истината е, че решение още няма.", кое от двете е истина - че сме на финала или, че решение още няма? Боже, защо ни наказваш с това недуразумение?