Плевнелиев за Volkswagen: На финала сме все още в играта!

Лош сигнал е, ако изборът е Турция, заяви президентът
13 авг 2019 09:36,
256
Плевнелиев за Volkswagen: На финала сме все още в играта!
Снимка: БулФото

Истината е, че сме на финала. Истината е, че решение още няма. Докато една от двете държави не подпише договор с Volkswagen, всяка една от двете страни продължава да участва в състезанието. Това заяви президентът (2012-2017) и член на управителния съвет на Българския автомобилен клъстер Росен Плевнелиев по повод сагата с новия завод на германския концерн.

През последните седмици спекулациите къде ще избере да построи новата си производствена база автомобилния гигант се засилиха, но повечето анализатори твърдят, че компанията по-скоро ще предпочете турския град Измир.

Още по темата

По думите на Плевнелиев един такъв гигант като германската фирма няма да допусне на финалната права да остане само един участник, който в един момент да не си спази обещанията и да му извива ръцете.

"Длъжни сме да наблюдаваме внимателно този процес. Всички на Балканите наблюдават много внимателно какво ще се случи", категоричен е бившият президент.

Той потвърди, че страната ни е подобрила още офертата пред автомобилният гигант.

Преди дни стана ясно, че България е предложила всички допустими от закона данъчни отстъпки. Премирът Бойко Борисов пък коментира, че дори да не спечелим състезанието с южната ни съседка, самият факт, че сме на финалната права, е достатъчна реклама за нас.

Според Плевнелиев, ако Volkswagen избере Турция, това ще изпрати много лош сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите.

"Категорично не съм съгласен с тезата на министър-председателя на Долна Саксония, че именно защото и в Турция има много демократично мислещи хора, една инвестиция на Volkswagen там би подкрепила тях", каза още той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако решението се вземе политически - ще е в България, ако е икономическо - в Турция."В ЕС и западна Европа никой не се интересува от Бъглария политически. България е задния двор не богатия Запад, депо за евтини слуги и пазар за техните стоки второ качество като за хора второ качество. Турция има много по голяма тежест от България.
57
9
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Българина е специалист по всичко. Националните предатели от сега пращат VW в Турция още преди да е излязло официално решение. И после реват, че никой не идва у нас. Наглост до безкрай
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни интересува дизелите замърсяват Земята, няма да ставаме съучастници в престъпленията на немските терористи по замърсяване на Земята.
55
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен ,че турците предлагат по-добри финансови условия ,които разбира се са на първо място,от Фолцвагена могат лесно да сметнат и колко от произведените коли ще се продадат в Турция и колко ще заминат за Русия ,защото за съседите няма санкции.За работното ръка даже и не може да се говори.Ние сме пет пъти по-мързеливи и 10 пъти по-недисциплинарини от турците.Тук вече доста фирми си затварят производствата заради липса на каквато и да е работна ръка.Даже и неквалифицирана
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айн цу цвайн цу дрън-би казал Стоичков.
53
2
 
2
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До АнонименКазвам че е по-добре да имаш слугинско аутсорсингово мислене, отколкото никакво!В това отношение Плевнелиев е с една идея напред в своето развитие, защото другия ще дойде и ще ти покаже как да работиш и да се развиваш!А независимото мислене е това, което те прави господар на собствения живот и разчиташ само на собствените си сили!Аутсорсинговото мислене направи така, че два милиона българи да искат да работят за чужди държави и фирми!Агент Бенджи Галахар!ЦРУ!!!
52
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изостаналата НРБ не се молеше на чужденците да отварят заводи в България и не се състезаваше с Турция, че ще работи по-евтино на инвеститорите. Изостаналата НРБ имаше една от най-силните и модерни армии в Европа и Турция не смееш да гъкне пред НР България. А РБ, членката на ЕС и НАТО я подритват като изтривалка, страна и хора второ качество, и сама се моли да работи евтино на чужденците.
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Язък че Боко толкоз ниско се навеждаше на Меркел. За едните голи похвали 'Конгратулейшънс Борисов' не си струва такава дископатия да хванеш. Можеше едно заводче да вдигне поне Фрау-ката.Иначе Ердоган лош, не е демократ, ще има санкции, ама парите при него ги пращат. Не се връзва някак...
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВасилевСЛУГИНСКО МИСЛЕНЕ ИМА ВСЕКИ КАТО ТЕБ, КОЙТО НИЩО НЕ УМЕЕ И СЕ БАРА ПАТРИОТ ЗАЩОТО ЗА НИЩО НЕ СТАВА. ЧАКА ДРУГИТЕ ДА МУ РАБОТЯТ И РУСИЯ ДА МУ ДАВА ПОДАЯНИЯ.
49
6
 
6
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До АнонименСлугинско мислене има всеки, който си стяга куфарите и иска да ходи да работи за чужди държави, и накрая като тегли чертата е вътре отвсякъде, защото времето и труда си го е дал за развитие на чужди държави и фирми!А аутсорсинговото васално мислене е точно такова мислене, да дойдат чужди фирми, да експлоатират хората, да плащат по-малко данъци, да хвърлят малко повече жълти стотинки, защото българския елит е некадърен и не може да предложи нищо на народа си!Агент Ърни Бигалоу!ЦРУ!!
48
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нрб беше една изостанала аграрна страна без индустрия и наука, ограбвана от комунистическата върхушка
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако решението се вземе политически - ще е в България, ако е икономическо - в Турция.
46
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПРЕДИ 1989 ГОДИНА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ 7 МИЛИОНА АМА НИ ЛЪЖЕХА ЧЕ Е 9. ПЕНСИОНЕРИТЕ РОВЕХА В КОФИТЕ.
45
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До за 36Преди 1989та България беше 9 милиона и българските пенсионери не ровеха в кофите за огризки от храна!
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Край, и този ден ми скапахте. Слагайте някакъв знак на подобни статии и всеки да си ги отваря на своя отговорност. Това е безочие, срамота! Има малки деца, бременни...
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е бедна и изостанала държава!
42
8
 
6
 
! Отговори
за 36 преди 4 години
До АнонименПРЕДИ 1989 ГОДИНА БЪЛГАРИЯ ИЗНАСЯШЕ КОМПОТИ ЗА ЯПОНИЯ, АМА НИ ГИ ВРЪЩАХА.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A фолксваген какви заплати ще плащат ако си изнесат производството в Турция или България? Както в Германия, или?
40
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Росен, браво! Иска силна България! Не руска провинция бедна и окрадена от руснаците.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ни дойде един Хитлер да направи един завет пред всеки дом фолцваген да караме и ние фолцвагени пред всеки дом, а после като дойдат модернизираните ефшеснайски Block-70 ще нападнем Русия да я покорим!