Плевнелиев за Volkswagen: На финала сме все още в играта!

Лош сигнал е, ако изборът е Турция, заяви президентът
13 авг 2019 09:36,
256
Плевнелиев за Volkswagen: На финала сме все още в играта!
Снимка: БулФото

Истината е, че сме на финала. Истината е, че решение още няма. Докато една от двете държави не подпише договор с Volkswagen, всяка една от двете страни продължава да участва в състезанието. Това заяви президентът (2012-2017) и член на управителния съвет на Българския автомобилен клъстер Росен Плевнелиев по повод сагата с новия завод на германския концерн.

През последните седмици спекулациите къде ще избере да построи новата си производствена база автомобилния гигант се засилиха, но повечето анализатори твърдят, че компанията по-скоро ще предпочете турския град Измир.

Още по темата

По думите на Плевнелиев един такъв гигант като германската фирма няма да допусне на финалната права да остане само един участник, който в един момент да не си спази обещанията и да му извива ръцете.

"Длъжни сме да наблюдаваме внимателно този процес. Всички на Балканите наблюдават много внимателно какво ще се случи", категоричен е бившият президент.

Той потвърди, че страната ни е подобрила още офертата пред автомобилният гигант.

Преди дни стана ясно, че България е предложила всички допустими от закона данъчни отстъпки. Премирът Бойко Борисов пък коментира, че дори да не спечелим състезанието с южната ни съседка, самият факт, че сме на финалната права, е достатъчна реклама за нас.

Според Плевнелиев, ако Volkswagen избере Турция, това ще изпрати много лош сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите.

"Категорично не съм съгласен с тезата на министър-председателя на Долна Саксония, че именно защото и в Турция има много демократично мислещи хора, една инвестиция на Volkswagen там би подкрепила тях", каза още той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И откъде работна ръка ако е В БГ.Имаме ли подготвени специалисти за този завод.Имаме ли обучени кадри и кой ще инвестира тепърва за обучение ако се намерат хора.Техникумите одавна ги ликвидираха.
117
5
 
25
 
! Отговори
до VMZ 124 от друг преди 4 години
Какво не ти харесва от коментара на Бай ***? Пише ти друг човек,не този който нападаш.Правилно е написал за Плевнелиев,когато беше президент и дума не смееше да каже без разрешението на Бойко.Или не харесваш Радев,защото не си мълчи пред Бойко? Аргументирай се,вместо да пишеш,от кой те било гнус. Дори не познаваш лично човека написал коментара,че да те е ,,гнус". Всеки си има право на мнение и го пише.
116
2
 
17
 
! Отговори
ГЕНИАЛНО преди 4 години
ГЕНИАЛНОСТТА ИМА ГРАНИЦИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ГЛУПОСТТА - АйнщайнУнгария ,Словакия и Чехия имат по 8 завода и са платили поне 1 ,5 милиард ? за да ги привлекат. А нашите милиарди са вложени в Руски ръждясали реактори за вторични суровини. България е толкова богата че може си позволи да инвестира в *** вместо във високи технологии. Така се прави бизнес и инвестиции нека цял свят ни види къде ни е умът.
115
19
 
4
 
! Отговори
vmz преди 4 години
До Бай ХойГнус ме е от такива като теб.Знаеш ли какво е Москвич ?Добре. Ще откриват нова фабрика за Москвичи. Отново ще се чака по 15 години ред за Жигули.Радвайте се ! Евроазиатци ! Впрочем и "супер" фабриката за Китайски коли край Ловеч май я затвориха.Или както се изрази един герой от история в един вестник преди 20г. :"***,*** та вдлъбнат"...
114
2
 
12
 
! Отговори
ДЕСТИНАЦИЯ ЛОГИСТИКА преди 4 години
Ако не си избрал добра дестинация то трябва да се бръкнеш много по-дълбоко в джоба и да компенсираш. Шефът на BMW в интервю отговаря на въпроса за избор на дестинация казва че добрата логистика и правилната дестинация са изключително от голямо значение когато се избира място за завод. BMW се пробваха в България и не стана нищо - лоша дестинация. Затова ако нямаш повече от 100 милиона ? предложи неустоима дестинация а не някакво бунище. Лошата реклама е реклама - но негативна .
113
3
 
12
 
! Отговори
259 нещо разумно преди 4 години
До АнонименГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, ЗАЩО ТУРЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ НЕ ВИ ХАРЕСВАТ? --------------------А НА ТЕБ МИЛИЧЪК - ЗАЩО ТИ ХАРЕСВАТ ??? Чакам.....................
112
6
 
21
 
! Отговори
мери преди 4 години
Този май се изявява като Цецо или е негов говорител те *** в 1 гърне
111
13
 
38
 
! Отговори
Бай Хой преди 4 години
Този, докато беше президент, гласът му не се чуваше. А ако проговори, беше с рабрешението на ***. А сега се прави на адвокат на Боко тиквата. Плевня, бегай при Деси синята птичка. Остави политиката на истинския президент - Радев!
110
0
 
2
 
! Отговори
прогноз время преди 4 години
ши, дъ Винд Споуз ше да га калемоса с нето остър временен вятър с мъжка бяла прах във вятъра и после да не земе да разпраат по радиото Ереванско че казармата не била чааак пък толкоз далеко от органа на Десната винд-овска показателка. .."От горе на долу в долината ще нахлуе топъл и мощен след което се очакват обилни 7-секъундни валежи" край на прогнозата
109
2
 
11
 
! Отговори
афтер Фадер'с с преди 4 години
на баба й стана много мъчно като като нарастна убеждението, че г-н Росен е бил *** износен от сурогатен баща. Тя плака. Тя се моли и е готова да си даде пенсията от 280 лв за пенциониран учител след 44 години учителски стаж, за да помогне на Росен да издири както сурогатния баща носачка, така и оплодителния баща-инжектор и да си се зберат и зажувеят като нормално мъжко семейство от нов тип.
108
5
 
19
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
тоз калпазанин още ли се изказва
107
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роско го играе силно изненадан и разочарован като булка оженила се по любов, ама яка изпепеляваща любов и после брутално изоставена за друга по- богата ама грозна мома...
106
7
 
11
 
! Отговори
eine tragische lage преди 4 години
Защо е нужна нова оферта? Защото са избрани много лоши локации. Измир е пристанищен град - това се търси и е от изключително значение за този бизнес. А не Кремиковци и Пловдив които са с много по лоша логистика. Не се стремете да им набутате нещо което не ги устройва. И тези изказвания на Бойко че нямало работна ръка са толкова нелепи че да се чудиш в кой век живеем. Всеки един трудещ има възможност да напусне работата си ако не го устройва да предпочете друга с много по високо възнаграждение.
105
6
 
9
 
! Отговори
kukla преди 4 години
Абе предполагам че на Фолксваген им е ясно че Турция е за предпочитане. Но такива като Плевнелиев управляват в Германия и на Фолксваген не им е лесно да се борят с тях. Та за това още се бави решението. В най-скоро време правителството на Германия се очаква да падне. Ама се задава още по-неадекватно управление, партията на зелените. Тогава май Плевнелиев ще ни се вижда като добро човече в сравнение с новите германски министри.
104
6
 
19
 
! Отговори
PorNoGraf преди 4 години
На финала си да отидеш там откъдето си се пръкнал.
103
7
 
25
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Плев. Volkswagen като си направи завода в Турция, ще запееш ли ,,Горчиво вино"? На снимката първият момент си помислих,че е Веселин Маринов! Ти певец ли ще ставаш сега?
102
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роска може да изпееш песента,,Брала мома капими'' ,или ,,Цепелина от тука мина обоже мой''.
101
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 106Споко Ердоган ако не ми е закопал то скоро ще го направи.
100
2
 
28
 
! Отговори
питам плев. преди 4 години
Плев,защо мислиш,че от Volkswagen им пука какви сигнали изпращат? Мислиш ли,че им пука за ,, всички демократично мислещи хора на Балканите"? Те гледат къде имат интерес. Самото ти изказване е глу*паво.
99
2
 
22
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Естествено, че ще го направят в Турция, в България благодарение на този и компанията му няма останали кадри дори за чистачки, камо ли за производство. То сегашните инвеститори, немогат да намерят хора за сега съществуващите заводи. С какво ще ги спечелим? Ще им предложим любимия на Плювналиева електорат да работи ли? Че те не знаят какво е това работа и само ще окрадат завода за има няма 2 дена. Хората гледат къде този завод ще работи години, а не къде ще плаща рушвети ежемесечно!