Пенсиите скачат с 6,6% от юли догодина, минималната заплата - 610 лв.

Ръстът на средната пенсия ще е с над 30 лв. – от 381 лв. на 412 лв.
149
Пенсиите скачат с 6,6% от юли догодина, минималната заплата - 610 лв.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Увеличение с 6,6% от юли 2020 г. на всички пенсии е предвидено в проекта на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване. Това съобщи социалният министър Бисер Петков пред bTV.

Още по темата
С тази актуализация средната пенсия ще нарасне с повече от 30 лв. – от 381 лв. на 412 лв., уточни Петков.

По план минималната работна заплата ще стане 610 лв. от 1 януари, предвидено е и увеличение с 10% на заплатите в бюджетния сектор, обяви още социалният министър.

Той коментира и казуса с изоставеното бебе в столичния кв. "Люлин" от миналата седмица.

По думите му реакцията на социалните работници в района е била адекватна и навременна.

"Усилията ще са за връщане на детето в семейството или в кръга от роднини. Най-добрата среда за развитие на децата е в биологичното семейство", уточни министърът.

Той заяви, че за миналата година общо 3300 деца са изведени от биологичните им семейства, като в 1000 от случаите става въпрос за изоставяне. Само 50 от решенията за извеждане на деца не били потвърдени от съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Усилията ще са за връщане на детето в семейството или в кръга от роднини. Най-добрата среда за развитие на децата е в биологичното семейство", уточни министърът. ......е тука има толкова много винтове ,гайки колелца и клапани ,че нормалните семейства са много малко ,а останалите са разбити благодарение на ненормалният ви болезнен преход!
93
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако съм на местото на тоя Сеяндур ще мее срам да се покажа по медиите. Тук във Фалирала Гърция миннималмата пенсия е 800 Евро. 1 600 лева бг пари. При вас даже такава заплата е мираж. Доколкото знам цените на храниителните ви продукти са догонили Германските. Тук за 5 евро мога да си напазарувам за два дни. Без да се лишавам от нищо. Какво ще си напазарувате вие за 10 лева като цигарите ви са 5 лева а тук има цигари за 1 евро. Добре сте много сте добре живеете и кючеци маате.
92
29
 
8
 
! Отговори
ПроСото преди 4 години
Добре, че е правителствотона Борисов. И ние да се почустваме малко европейци
91
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам срам срам да сме на подиума с изоставащи държави в които диктатурата и насилието са обичайни практики.Дискриминация на работещи и пенсионери!!!
90
2
 
7
 
! Отговори
ДА преди 4 години
До ЯнкоБай Тошо,ти ли си !?Ама защо с партизанското име,е човек!?Познахме те!
89
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали тоя министър следи глобалното съревнование в областта на знанието интелекта и технологиите,пенсиите в другите европейски държави и образци на социално партньорство за добра социална политика ?
88
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лолззз,30 лв. евлааа,че се видат в пари пенсионерите.Фалиралата Гърция си даде на пенсионерите по 400 евро за минала Коледа.Ама *** народ..................
87
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така да видим. БисеркА ПетковА казва че вдига пенсиите с 6,6%. От март месец ни чакат тол такси което ще оскъпи стоките, от 1 юли ни чака поредното увеличение на тока което също ще се отрази на джоба. И сега да питам: БисеркЕ това увеличение от СЕГА не е ли вече ИЗЯДЕНО? И пенсионерите ПАК не са ли на ръба на мизерията?
86
39
 
4
 
! Отговори
Янко преди 4 години
България става все по-добро и по-добро място за живеене ,въпреки постоянните саботажи на двойката Нинова-Радев и шайката гладни комунисти!
85
6
 
42
 
! Отговори
1 преди 4 години
другари и другарки от герб,тази минимална заплата,брутна ли ще е,или нетна,ако е нетна,може някой да се излъже да гласува за вас,но ако е брутна,пак ще се получават заплати под 500лева,така че хубаво си помислете,ще продължавате ли да откривате магистралки с 9км. дължина,или ще си ходите.
84
33
 
5
 
! Отговори
До 80 преди 4 години
Незнам къде живееш и коментираш от чул недочул на масата казали.. Заплата от 500лв нето не съм чувал някой последните 5 6 години. И свекара "офицялно" е на минималната но му дават и под масата в плик. Много от протестиращите не си казват истинските заплати
83
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 84Правилно казва колегата,каква кола с 500 лв.заплата,какви 50 литра бензин!?
82
3
 
25
 
! Отговори
АтанаСпорМюнхен преди 4 години
Лъвски скок направо правят с тези 6 процента.
81
4
 
26
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Тото пенсиите и заплати почнаха предизборно. Да видим дали умният *** балкански отново ще се фане за гуменият маркуч
80
8
 
17
 
! Отговори
до 84 преди 4 години
Каква кола при минимална заплата?! Не си ли леко нaгъл!? Хора с минимална заплата не би следвало дори и да подушат кола! Така е по цял свят. Само *** навсякъде с колата. Имаше статия- у нас 300 000 души са със заплати 9000+лв., данни на НАП, данъци платени до стотинка. Към 1 милион са с нормални заплати, а останалите (на минимална)- дребни тарикати, крадящи ежедневно като укриват данъците си. Нито ми е жал за някой с 1000лв. заплата, нито нищо. Сам си го е направил с тарикатлък и прoстотия.
79
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на бойко борисов заплата ще увеличите ли?В момента с тези 7000 лв месечно при положение, че сме бедна държава и на европейското сме с нула победи, последни в групата.Значи трябва и на Балъков да му увеличите заплатата, нали?Колкото по-бедни сме, толкова по-големи заплати. Това Балъков, Борисов, Горанов. Все ЦИГ...АНЬОРИ БРЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА, в която 70% от населението се туууурчеее.Затова Бойко направи забележка на Брюксел. Ей, оставете Ердоган да убива хора. Ей, Брюксел.Българи на избори
78
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички от коментиращите тук явно не могат да си представят какво точно са чисти 500лв. Да направим разбор! Платете парното, тока, водата. Сипете в колата си 50 литра бензин и теглете чертата! Това което остава, тези 100-150лв. ги разделете на 30 дни и отидете в близкия магазин та пробвайте да си купувате храна с 5лв на ден! Това говорим ако нямате деца, ако не сте на квартира, ако нямате кредит! Еми пробвайте и тогава пак се замислете като гласувате!
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tva ministerstvo oste li ne ste gi izbiesili? :-)
76
4
 
26
 
! Отговори
До Чиновник преди 4 години
Пич, личи си че не си ходил по-далеч от твойто село. Хвани па се разходи! Има евтини самолетни билети, виж малко свят и не дрънкай глупости! В Западна Европа 1800 евро не са като в Бг 600лв. по простата причина че е изчислено да може да оцеляваш с мин. заплата. Нещо което в Бг не се връзва!
75
5
 
17
 
! Отговори
дърт преди 4 години
А с колко пъти по 6.6% ще се вдигнат цените?