Пенсиите скачат с 6,6% от юли догодина, минималната заплата - 610 лв.

Ръстът на средната пенсия ще е с над 30 лв. – от 381 лв. на 412 лв.
149
Пенсиите скачат с 6,6% от юли догодина, минималната заплата - 610 лв.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Увеличение с 6,6% от юли 2020 г. на всички пенсии е предвидено в проекта на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване. Това съобщи социалният министър Бисер Петков пред bTV.

Още по темата
С тази актуализация средната пенсия ще нарасне с повече от 30 лв. – от 381 лв. на 412 лв., уточни Петков.

По план минималната работна заплата ще стане 610 лв. от 1 януари, предвидено е и увеличение с 10% на заплатите в бюджетния сектор, обяви още социалният министър.

Той коментира и казуса с изоставеното бебе в столичния кв. "Люлин" от миналата седмица.

По думите му реакцията на социалните работници в района е била адекватна и навременна.

"Усилията ще са за връщане на детето в семейството или в кръга от роднини. Най-добрата среда за развитие на децата е в биологичното семейство", уточни министърът.

Той заяви, че за миналата година общо 3300 деца са изведени от биологичните им семейства, като в 1000 от случаите става въпрос за изоставяне. Само 50 от решенията за извеждане на деца не били потвърдени от съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
29
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Ако не бяха българските емигрантите в чужбина щеше да лъсне картината с българските пенсии и заплати в България, които не стигат за чисто физическото оцеляване на хората, но и как да бъде друго яче? Като пенсиите са малко над 100 евро, а заплатите 255 евро. В нормалните страни заработват такива пари само за броени дни... :)
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига я бутахте минималката нагоре...Имате една група, маргинали, извън големите градове, които не знаят да четат и пишат. Как ще успеят те да работят нещо, с което да заслужат такава минималка? Отговора е - няма такива дейности. Значи те няма да работят, ще висят на социал и ще развиват сива икономика. В най-добрия случай. В по-лошия ще слушаме как пак МВР-то нямало достатъчно сили да се справело...
52
9
 
18
 
! Отговори
А за пенсионерите ? преди 4 години
А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52Абе, ти от плажа в Гърция ли си пишеш коментарите ?Хапчетата ли са ти скъпи или недостатъчно ?
50
2
 
7
 
! Отговори
Цецко преди 4 години
На изборите всички мишленца за ръчичка и цвъркайки към урната(гелотината) си пуснете гласченцата..айде патогенчетааа и си мечтайте да сте от някой др народ,ама не ставааа,ген бе патогенчетаа геен...
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТРАННО ЗАЩО НЕ ПИШАТ , ЧЕ УВЕЛИЧАВАТ И % НА ОСИГУРОВКИТЕ . ПОСЛЕ ЗАЩО ДОМАТИТЕ СА 5 ЛЕВА ?
48
4
 
9
 
! Отговори
Куруу преди 4 години
П.л.ъ.х.о.в.е на герб обеденявайте сеее..
47
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата първо се изцепи за 10% а сега финно вече говорят за 6,6%. Нещо като миилоните за медицинските сестри - първо обявиха 150 млн, а няколко дни по-късно, без обичайните фанфари и пресата, ги напарвиха на 16 млн и си трайкат после
46
3
 
28
 
! Отговори
До 50 преди 4 години
Заради една шепа политици, имаме 3 милиона емигранти и стотици хиляди умряха от лош начин на живот, липса на хапчета и психични разстройства как да си платят сметките и живот в немотия, самоубийства и куп други ефекти от крадливата пасмина в парламента.
45
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 49Емигрирай в Румъния та да забогатееш !
44
4
 
30
 
! Отговори
Кажете за Румъния преди 4 години
В Румъния се обсъжда дали да стане 1200 лева минималната заплата, сега е 987 лв. Преди да влезем в ЕС бяха зад нас по доходи, а сега са с двойни.
43
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофили, вашето спасение е руския Гулаг !Там с такава пенсия ще сте като олигарсите на Путин, а мужиците ще ви робуват.
42
3
 
19
 
! Отговори
Терминал 2 преди 4 години
Да си ги набиете тия 6.5 вие знаете къде.
41
2
 
23
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
А до тогава с колко ли ще скочи тока , лекарствата и храната ? За тока съм сигурен че поне с 20% ще го измислите !
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие ще скочите в ада манипулатори долни,жадни за власт смърт за вас гербери.
39
2
 
26
 
! Отговори
ДА преди 4 години
ЕЕй,големи наглеци,бе!Предизборни напъни!Пенсията "скачала"!А инфлацията -колко "скочи"!?На два пъти в годината се увеличават ток и парно,от там цените на стоките -те седнали да се бият в гърдите,че пенсията "скочила"!А колко скочи средната работна заплата,от която зависи депутатската!А!?Дайте да вържем пенсиите като процент от депутатската и тогава да говорим!Не се наядохте,търтеи ниедни!
38
0
 
25
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Най-обичам,като прочета минимална и средна заплата.Минималната ще стане 610 някъде 2022 година:))Сега ще стане 500!Брутутуту си го наврете в ....
37
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предизборни манипулации
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсиите "скачат" (?!?) с процент, по-малък от инфлацията?Добре будалкате пенсионерите!
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 35Мечтаеш си за Жан Виденов...или си роден след неговото управление.Дай пример в коя държава в Света се предвижда такова увеличение и емигрирай там, за са си доволен !