Дариткова за упреците на Радев: Търси политическа криза!

Според нея не съществували условия за такава
Обновена: 5 фев 2020 08:56 | 5 фев 2020 08:56, Петя Славова
154
Дариткова за упреците на Радев: Търси политическа криза!
Снимка: БГНЕС

"Аз слушах анонси от изказването на държавния глава. Запознала съм се с основните му упреци и не мога да приема нито един от тях. Смятам, че е преднамерено търсене на политическа криза. А условия за такава не съществуват, защото правителството е стабилно. Съвсем скоро го доказа провалилият се вот на недоверие на БСП". Това заяви пред Нова тв Даниела Дариткова.

"Днес коментарите ще бъдат основно около Конституцията. Тя трябва да се познава и да се цитира многократно. Президентът олицетворява единството на нацията според Конституцията. Според Член 1 цялата власт произтича от народа и никоя личност не може да присвоява упражняването на народния суверенитет", смята тя.

"В рамките на три години управление на този кабинет никога не сме усещали подкрепа от президента. Такава не е имало и за парламента. Имаме 19 пъти вето, наложено на законите. Факт е, че в последните шест месеца няма такова. Все пак, макар и неофициално заявено, неподкрепата на президента е била факт, което не ни е пречила да реализираме нашата програма", каза Дариткова.

Още по темата

"Това е въпросът – защо точно сега? За нас това е необяснимото – защо избра точно този момент президента. Това анализираме в момента. Наистина може да се размишлява. От една страна вотът на недоверие не успя, имаме достатъчно парламентарно мнозинство. Тоест няма условия за парламентарна криза и неподкрепа на кабинета", обясни тя.

"Нещата за България се развиват добре – ние сме на прага на встъпване в чакалнята на еврозоната. Нещо, което говори за икономическа и финансова стабилност на страната. Ако всички партии имат консенсус, очаква се държавният глава също да бъде въвлечен в тази идея.  Би следвало той да бъде в подкрепа на това усилие на България. Разтроена съм от некомпетентното му изказване – няма нищо, което е прокарано тихомълком. Има ясни преговори с Европейската централна банка", категорична бе Дариткова.

"Имаше създадено известно напрежение, по повод на едни предложения, които се изясни, че са във връзка с необходими промени в закона. Това приключи с едно решение на Народното събрание, което беше прието от почти всички парламентарни групи. Президентът трябва да се е запознал с него", добави тя.

"Ние разсъждаваме защо точно сега президентът насочи своето недоверие към правителството. Не знам кой ще е следващият. Правителството е излъчено от парламента. Дали той ще изрази недоверие към него или към българските граждани, изразили подкрепа към това управляващите партии. Темата за доверието е много сериозна. Президентската институция предполага, че трябва да заслужиш доверието на целия народ, не само на тези, които са те избрали. Това би увенчало един успешен президентски мандат. В случая виждаме ясно разграничаване на позицията „Който е с мен и ме последва, той защитава почтеността, всички останали са непочтени". Тази част от изказването на президента най-много натъжи всички останали, които са подкрепили настоящето управление", смята Дариткова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
19
 
! Отговори
До 61 преди 4 години
То щото Борисов няма да отговаря помни ми думата падне ли от власт ще му се търси сметка ако не избяга де
52
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжите на Радев:- че е независим (дори Путин му каза, че не е независим)- че всеки ден рискувал живота си за НАТО- че е натовски генерал- че е Президент на всички българи- че не е превърнал Президенството в Щаб-квартира на русофилската опозиция- че е имал доверие на Кабинета, преди да обяви, че го снема.- ....!
51
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа е с президента и скоро ще си проличи, герабавата администрация ще се пребоядишат първи и ще църкат като ***, боса им показа как!
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И колко още да гледаме напъните на едни хора , имитиращи управление ? Всеки божиден затъват във все по-големи кризи . Това шоу вече трябва да спре ! Трябва ли от друга държава да идват и да помагат за борба срещу корупцията във всички сфери на управление? На хората положението е повече от лошо и вече не се търпи . Продължават да ни успиват с мантри за успешно управление и търпимост .
49
18
 
8
 
! Отговори
Права е Дариткова преди 4 години
Иначе Радев, който се прави на много смел, не си дава сметка, че рано или късно ще отговаря морално и съдебно, след изтичане на мандата му, за поведението си като президент в полза на чужда, вражеска държава и за съботажната си дейност против интересите на Европейска България, защото Новото време на 21-ви век тепърва предстои...
48
16
 
9
 
! Отговори
! преди 4 години
Марионетка на БСПСлаб 2 г-н Радем, освен в скандали и проблеми, май с друго не се запомнихте през тези години на управление
47
3
 
16
 
! Отговори
Пипий преди 4 години
Нариткова - що за птица е това?
46
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре но ако сравняваме Радев с Борисов как е започнал Борисов крадец на коли с Карамански лежал дори в затвор в Чехия колкото и да се е постарал да скрие мутренското си минало не може вече и питам такъв ли трябва да ни е премиера да ни представя пред целия свят как ще ни вземат хората на сериозно
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се почват наглите гербави крадци със сопите!
44
12
 
5
 
! Отговори
Радев предател преди 4 години
Престолът на хана има магически качества.Когато Хана седне в него: той става безпристрастен той забравя за своите предпочитания и се води от благото на народаВсеки хан знае, че ако започне да показва предпочитание, ще възникне раздор всред народа.А раздора всред народа е добре дошъл за ромеите.
43
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя била прегледала анонси разбирате ли и не била съгласна с тях ! Разбира се, че няма да е съгласна как ще продължат да крадат милиони
42
0
 
8
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
Няма какво да я търси. От време си я имаме. Но и Дариткова да се изкаже, да сме спокойни...
41
5
 
21
 
! Отговори
мери преди 4 години
Даркова така си без мозък и така ще си останеш Президента е Главнокомандваш в тази дъжава ясно ли ти е Нищо не казва случаино всичко е претеглено огледано съобразено с конституцията скъпа така че и да крякъте и да се блъскате в земята колко сте велики нищо не сте разбрали спрете да се правите на ощипани моми ограбихте и нищо свястно не остана в тази държава с вашето ти на мен аз на теб - тези залони дето си ги приемате и погазвате всичко читаво
40
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Радев защо се озъби на Макрон, че не му иска каналджиите на сирииски бежанци, а в същото време най-демонстративно Путин награди с медал един шпионин и го върна в страната му да организира заговор против държавното управление на България !?
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера даже Мустафа ви каза ,че на най-високо ниво има корупция и продължавате да лаете.А корупция не е ли взимане на подкупи от върхушката на власт??
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама добре да прочетете чл. 1 за да разберете ,че целия парламент го нарушава.
37
10
 
4
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
Радев е българският Дон Кихот , а Нинова ,Санчо Панса , облечена в женски дрехи.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГРОБ е ОПГ !
35
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДЕФ СА СЪБУЖДА ОТ НЕЖНОТО ПРОШЕПВАНЕ НА ДЕСА- ОТИВАЙ ДА КУПАВАШ ХЛЯБ И МЛЯКО- ЧАКАЙ ТРЯБВА ДА СИ ВЗЕМА ОТПУСКА- ОПАШКИТЕ СА ГОЛЕМИ- ОСТАВИ МИ 500ЛВ, НЯМА ДА ТИ СТИГНАТ- ТОГАВА МИ ОСТАВИ 1000ЛВ- РАДЕФ ПОГЛЕЖДА КАЛЕНДАРА И ВИЖДА- 4 МАЙ 1996Г- И ИЗТЕГЛИ СПЕСТЯВАНИЯТА, ЧУХ ЧЕ ИМАЛО ВЕЧЕ 10 ФАЛИРАНИ БАНКИ- ГЕЧЕВ ПОДГОТВЯЛ ОЩЕ 5 ДА ФАЛИРА- РЕЧЕ ДЕСА. ЩЕ ГИ ИЗТЕГЛЯ, АМА СИ ВЗЕМИ И ТИ ОТПУСКАТА, ЧЕ НА ОПАШКИТЕ ПРЕД БАНКИТЕ СЕ ЗАПИСВАТ ВЕЧЕ ЗА СЛЕД 20 ДНИ- КАКЪВ ПОГРОМ НИ УСТРОИ ГЕЧЕВ- АХ ..МАМАТА..
34
3
 
20
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
Охо, потърсих коя е тая Дариткова, която до днес не съм чувал нито от медийте, нито от трибуната на НС. Видях я и я чух даже от видео. Тя тая има поглед на психически нестабилен човек. Изглежда и звучи зле, даже страшно.