61 000 служители ще запазят работните си места с мярката 60/40

За 12 дни от нейното стартиране са подадени 4445 заявления
21 апр 2020 21:00,
15
61 000 служители ще запазят работните си места с мярката 60/40
Снимка: БГНЕС

Над 61 000 служители ще запазят работните си места благодарение на мярката 60/40. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на труда и социалната политика.

Още по темата

За 12 дни от нейното стартиране са подадени 4445 заявления от работодатели за 61 337 техни работници. До момента одобрените работодатели са 715. Те ще получат компенсации за запазване на заетостта на 11 996 служители. Над 37% са от сектор „Хотелиерство и ресторантьорство“ – ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, хотели и места за настаняване. Те ще получат държавна помощ за 3555 работници. 10% от одобрените работодатели са от сферата на производствените дейности, а други 3% са собственици на фитнес зали, спортни клубове и др. Одобрение са получили още строителни компании, фирми от секторите „Дейност на увеселителни и тематични паркове“, „Артистична и творческа дейност“, „Прожектиране на филми“ и др.

Неодобрените заявления са 158 за 459 служители, като причини са грешки, пропуски и несъответствия в попълнената документация. Всички кандидатствали работодателите се уведомяват за решенията на Агенцията по заетостта. Изплащането на компенсациите започна в средата на миналата седмица, като за два дни държавна помощ вече са получили 278 предприятия за 5595 работници. Общият размер на отпуснатите средства е 1 565 983,78 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Кой взема парите? преди 4 години
Парите по знаменитата схема 60/40 ги получават фирмите, а не работниците. Собственикът може да им плати само тези 60% (или нищо) и остатъка от осигуровките, за да не разбере НАП че не получават пълна заплата. Който не е съгласен - аут.И има фирми, които точно това правят.
12
2
 
1
 
! Отговори
Държавни служители преди 4 години
Ли, бе Калинки смотани, некадърни, неграмотни, само за едно ставате....
11
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 4 години
имаме над 700 контролни органа,контролиращи...нищо,а им плащаме прескъпо,общините са развъдник на неправещи нищо лелки мачкащи хора,и им плащате с нашите пари..плащаме на неправещи нищо евтини *** само за да ги използвате да гласуват за властимащите...а има хора в нужда които не виждате удобно..съкратете администацията и помогнете на бедни и нуждаещи се..прекратете това лицемерие
10
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 4 години
защо фалирате фирми плащащи ви заплатите а не съкратите от ненужната и скъпа администрация на която плащаме от нашите данъци,само за да ви гласуват ли?а пенионерите отдали животите си за Държавата ни...заеми,крадливи безбожници сте
9
2
 
2
 
! Отговори
Любен Стойков преди 4 години
Германия и САЩ дават на ВСЕКИ свой гражданин, без да питат, по определена сума кеш, без условия! Не на работодателите!!!! За работодателите имат други мерки. И така трябва!!!Защото държавата има обществен договор с гражданите си, наречен Конституция, където държавата е длъжна да се грижи за гражданите си. За тези условия в които се озовахме, какво условие може да се поставя, та дори и със закон?!Безусловната подкрепа не е ядене с неизвестно съдържание или пари с хиляда условия!!!
8
2
 
0
 
! Отговори
222 преди 4 години
Не зная кой е виновен че работодателя не е плащал осигуровките, сега работниците не могат да получат и малкото 60%. Дали някой от правителството се сеща за тези хораработили за некоректен работодател.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А останалите 3 милиона ще пият по една студена вода.
6
2
 
0
 
! Отговори
бай онзи преди 4 години
много ме кефи как са спестили този факт. Ама то с *** хора , които не задават въпроси :) :) :)
5
2
 
3
 
! Отговори
бай онзи преди 4 години
една проста сметка изкарва ,че всеки е получил по 280 лева, т.е е осигуряван дори под минималната заплата , което значи ,че се е водил по-малко от 8 часа на работа :) :) :) Ревете роби . Жалко за малкото свестни малки бизнеси , които не могат да се докопат до нищо заради тия *** в сиво.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви фръцам математиките да ви фръцам.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще запазят на дядо си паламарката....
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3%- спортни клубове! Честито! Ще плащаме 60% от 23х40 000 евра заплати в Лудогорец!
1
2
 
8
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Бла-бла бла.Добре аранжиран и анонсиран подарък за наивници.