Провал на извънредното заседание, парламентът не събра кворум

Само Александър Ненков от ГЕРБ беше в пленарната зала, колегите му отсъстваха
Обновена: 13 авг 2020 10:00 | 13 авг 2020 09:31, Камелия Цветанова
406

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано от шефката на парламента Цвета Караянчева по искане на БСП, така и не се състоя.

Депутатите от ГЕРБ не бяха в пленарната зала, за да се регистрират и така не беше събран нужния кворум от 121 народни избраници, за да започне работа парламентът.

Единственото изключение беше Александър Ненков, който е зам.-председател на ПГ на ГЕРБ. Групата на „Воля“ също отсъстваше.

В 9 ч. се регистрираха 78 депутати от БСП и ДПС.

След 20 минути беше направен втори опит, който също завърши с провал, защото отново се събраха 78 депутати.

След това от левицата започнаха да скандират „Оставка“, на което Караянчева отговори, че вината е тяхна, защото не са направил нужното да осигурят кворум и имало отсъстваши и сред редиците на БСП.

От левицата внесоха искането си за свикване на извънредното заседание на 6 август, само седмица след като депутатите излязоха във ваканция, която продължава през целия месец.

Социалистите настояваха да бъдат изслушани премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Христо Терзийски за сблъсъците по време на Националната конференция на ГЕРБ, както и да бъде обсъдено тяхното предложение за приемане на решение, с което да се задължи МС до 7 дни да внесе актуализация на бюджета.

Депутатите, които все пак отидоха в парламента, бяха посрещнати от протестиращи с освирквания и призиви за оставка.

Недоволните от властта хвърляха по тях и по сградата на НС яйца и домати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ не били вътре а къде са на другарката Корнела десетки депутатини??Явно тоя път другарите не са се подчинили на заповедта на ЦК на БКП начело с другарката седесарка костовистка НиновА КАрньелия!!Корнело отпускарско време е.Беснотийо спри се малко,поне за месец,пуууу
281
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и "протестът" не събра кворум. 20 човека с 4 кори яйца, представителство ли са?
280
14
 
12
 
! Отговори
до 307 преди 3 години
Не мога да се съглася ГЕРБ да не обръща внимание. Напротив, съответните служби да изпратят полиция и жандармерия. Де когото хванат с домат или яйце в ръка, да арестуват. Да разпръснат стадото *** йм уни и депутатите да си вършат работата. Да изчистят въхпроса за позволеното от закона по време на протест. Хранилкаджиите от протеста виж на какво обърнаха улиците. Такова поведение тряБва да се преследва от закона. Правото на протест не е право зца нарушаване на всички останали закони.
279
9
 
14
 
! Отговори
не е ясно преди 3 години
Не разбрах, БСП искаше ли или не искаше това изслушване на премиера и вътрешния министър. Понеже БСП направи всичко възможно, за да попречи на ГЕРБ да присъства. Организилра хайка срещу ГЕРБ пред парламента. Депутатите и да искат, не могат да присъстват. По-скоро, БСП не е искало това изслушване. Искало е да примами депутатите от ГЕРБ и Бойко, за да бъдат замервани. Никойъ да не ме убеждава, че БДСП няма нищо общо с протеста.
278
10
 
16
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
ИЗОБЩО НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА , ГЕРБ ДА ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ НА ТИЯ ПРОТЕСТИРАЩИ ЛУЗЪРИ И БЕЗРАБОТНИ ХАЙЛАЗИ , ЗАЩОТО ТЕ НЯМАТ И КАПКА , ПРЕДСТАВА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И СВЕТА ОКОЛО ТЯХ!ТОВА СА БЕЗОТГОВОРНИ МЪРЗЕЛИВЦИ , ДОШЛИ ОТ ЗАПАДНИТЕ КРЪЧМИ НА ЕВРОПА , ЗА ДА НИ УЧАТ КАК ДА ИМ ПРАВИМ ЖИВОТА "ПО-КРАСИВ"!ТОЧНО--"Накарай мързеливия на работа --за да те научи на акъл"!
277
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е, че ГЕРБ нямат полезен ход, но пък бсп пак се изложиха като кифладжии. Уж искат оставката на Боко, а протестиращите ги замерят с храна. И явно *** и баджанака отново ще губят поредните избори
276
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не ходят когато са на работа, сега ще отидат хахаха.
275
5
 
18
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Крушовската червена *** , в желанието си да се покаже , като "политически фактор", ОПРЕДЕЛЕНО СТАНА ЗА СМЯХ!ДОКАЗАНО--НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ Я БРЪСНЕ ДОРИ ЗА "ЦЪРВИВА С ЛИ.ВА"!Единствено може да събира подписи само за селски вечеринки!Многа правилно , вече са я отстранили , като "Шеф на парламентарна група"!
274
8
 
15
 
! Отговори
Курнелия е ку-ку преди 3 години
На *** и хлопа чекмеджето, защото е празно.
273
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да занимавате богоизбраните с вашите гласувания и глупави събирания... те, богопомазаните са на почивка (повечето на морето съдейки по скъпите джипове с лампи по курортите)Роби, смирете се и си трайте, те, ТЕ, почиват
272
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
червената cгaн пак налапа шланга :)
271
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ Европа, каот казах че съм от българия, вчеха да ме гаврят заради Бойко ...не е заради Бойко, а защото сте платена cгaн. И в България се гаврят с катунарите.
270
3
 
13
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До Анонимен 297 *** те протестиращите са си такива.Те хвърлят домати по сградата . Ако уцелят някой депутат добре дошло , независима от коя партия е. Ей така сеир и забава да има.Нехранимайковци.
269
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо "протестиращите" са замеряли с домати и яйца депутати на бсп и дпс?
268
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един от сериозните аргументи да не подава оставка е, че има пандемия, парламента трябва да работи, а при оставка няма да има парламент! И какво стана днес - този, който казва, че не може без парламент, въобще не му е нужен парламент. Защо трябва да се гласува колко пари къде ще се усвоят! Раздавай юнашки и пускай фесбука!
267
3
 
10
 
! Отговори
до 290 преди 3 години
хитрата сврака - с двата крака
266
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европа, каот казах че съм от българия, вчеха да ме гаврят заради Бойко ...
265
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фиаското е запазена марка на Нинова и в парламента и извън парламента. Дай боже да я преизберат в БСП за благото на България.
264
11
 
7
 
! Отговори
ББ, преди 3 години
що не си гледаш чекмеджетата и усмивките на децата - твоите, не от всяко дърво става сфирка, или ще викаш, че комунистите репресирали дядо ти, па той бил пребит на мегдана от съграждани задето им задирял булките, което явно се предава по наследство в рода
263
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 287Затова съветва всички, да ползва ad block-че. А и тоя сайт прави, колкото да плати заплатите и ЖИлячко да вземе парички за някоя поръчкова статия. То не бяха емиграните, не бяха протеситращите, не бяха мйаките - всеки неудобен, евентално бива "подритва", освен ако не са много почитателите му. Така че внимават, какво казват за Радев и са много внимателни и за Трифонов, че не се знае, как ще реагират читателите и как ще се завърти колелото.