Безпрецедентни скандали: Как ще върви работата в новия парламент?

Това е недопустимо за демокрацията, заяви Анна Александрова
16 апр 2021 23:22, Петя Славова
249

Безпрецедентни скандали и сцени, достойни за футболен стадион, се наблюдаваха в първото работно заседание на парламента. Оформилото се анти-ГЕРБ мнозинство не допусна представителите на кабинета до парламентарната трибуна.

"Това, на което днес станах свидетел, е недопустимо за българската демокрация. Обидена съм. Не съм вярвала, че може да се пренебрегва Конституцията и правилника на Народното събрание по толкова брутален начин - хора уж нови лица, които мислят за благото на България", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова в ефира на "Денят ON AIR".

Според нея депутатите се опитват да прескачат законите на страната и сподели, че самата тя никога не си е позволявала да се държи с опозицията по този начин.

"Още днес се видяха групичките с настроенията - "Всички срещу ГЕРБ" няма да продължи много. На "Има такъв народ" най-големият им приоритет уж беше мажоритарната избирателна система. А сега всъщност се отказаха още в първия ден, в който влязоха в Народното събрание, и така излъгаха всички свои избиратели", добави Александрова.

Тя отговори на коментарите, че премиерът в оставка Бойко Борисов се укрива.

"Неконституционно е това, което те гласуваха - да дойде премиерът задължително. Той ще дойде ако реши. Независимо какво казват, премиерът е идвал много пъти. Повече от 15 пъти е идвал през последните 4 години. Отнасял се е изключително отговорно по всички важни теми", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Тя каза, че не се притеснява от комисията, която ще разследва кабинета "Борисов" 3.

"Ние поискахме периодът на това разследване да бъде удължен, да обхване и служебни правителства, и правителството на Орешарски, и по времето на ДБ, които са били в управлението. Нека българските граждани да видят целия този 10 годишен период. Радвам се, че успяхме да гласуваме тази промяна. Но като гледам колко са агресивни, бих казала, че се притеснявам от реваншизъм", заяви Александрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
13
 
6
 
! Отговори
Bp преди 3 години
От днес нататък други ще пишат правилата!! Вие сте малцинство, с което мнозинството не е длъжно да се съобразява.
28
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер е да ни обясняват, че нямаме право да искаме отчет от шайката!И вместо да ни го дадат, защото уж са наши слуги, започват да ни обвиняват, че сме неблагодарни и как не ни е срам да искаме проверка на действията им!Е, братя и сестри, ние тьпи ли сме?
27
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27 Не е работа на Борисов да обикаля строителните обекти и да показва , докъде са стигнали нещата . Тогава пиарите му да заемат неговото място в сградата на Министерски съвет и да се занимават с това , което му влиза в длъжностната характеристика
26
4
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Аз досега не съм видял да работят в този парламент, досега само циркове и скандали произвеждат, нищо смислено не са свършили до този момент
25
4
 
29
 
! Отговори
В Дания преди 3 години
Има закон , който забранява на датските граждани които живеят извън страната 10 години да гласуват. Трябва да се приеме такъв закон и у нас. Гледах репортажи на " българи" живеещи в чужбина по младите или не знаеха български или стичаха на англо , на испания български и т. н. Тези " гласоподаватели не са част от социално икономическото развитие на обществото, не плащат данъци и нямат право на глас.
24
4
 
24
 
! Отговори
Лъжи лъжи и пак лъжи преди 3 години
Щяха да връщат парламентаризма - видяхме го вчера и днес !Щяха да въведат мажоритарни избори - да ама друг път !Щяха да гонят мутрите вън - не вкараха ги всичките вътре !Нямаше да има вече задкулисни договорки - поне да си бяха изключили микрофона, да не им слушаме уйдурмата на председателската маса !... и още много други !
23
7
 
10
 
! Отговори
Handel преди 3 години
""Това, на което днес станах свидетел, е недопустимо за българската демокрация. Обидена съм"Който е обиден да ходи пеш!
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...ГЕРБ-СДС Анна Александрова. Oбидена съм...И аз ама на ГЕРП! И сега какво? Квит!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е границата на ЕС и ЕС няма да даде пари на "лу-ди граничари".
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На "Изправи се!Мутри вън!" парсата за изборите им я платиха В.Божков, Цв Василев и г-н Прокопиев, които се крият от БГ правосъдие зад границата И Вие избрахте "тез мър-ши ста-ри" да влязат в Парламента?!
19
3
 
20
 
! Отговори
Илиян Иванов преди 3 години
Срам !!!Не мога да проумея как уж мъдрия български народец си натресе това зло ?Или е много глупав или страда от мазохизъм !Бог да пази България !
18
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите още не могат да схванат, че вече са малцинство в парламента, а не мнозинство, както беше през последните 12 години.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такава държава, на работа шефовете да влизат болни от ковид, и да крият за да не изпуснат някой субсидия, защото гонят срокове. Човешкият живот в България ....нищо не струва, то няма държава, няма пари, няма нищо. И младите избягаха, който има акъл бяга. Вие слепи ли сте в тоз мамзулей на мерцедеси..., че така не се управлява държава. С партий, с цветове с безхаберие.
16
22
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Говориш за герб и б борисов ли?Защото те наложиха диктатура последните 10г.Не видях нищо антидемократично в първия ден на новия парламент.Просто вече сте опозиция и тотално сте подивели.
15
4
 
20
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Комплексирани, недорасли и озлобели стари ергенчета закопават държавата.
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкоз са опиянени от това, че са депутати, че са все едно надрусани с кока.....Е някои може и да са наистина на кока! Ама общото е, че от тез работа не чакай....
13
2
 
6
 
! Отговори
Тия Тошковистите преди 3 години
Като от Правец, а само Банкя обиждат.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучета които само лаят, не хапят и го правят най-често от страх и яд, че ме можаха като си съберат смешните проценти да вземат властта.
11
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е Шоу.Това е началото на търкалянето на България към блатото.Това в Парламента не са демократи.Това са службогонци по Вазов.Повечето от тях са комунисти до мозъка на костите си т.е.хора, които РАДЕЯТ ЗА ТОТАЛИТАРНА, а не за демократична форма на управление.Преди всичко са ***, които ще закопаят и държавата, и политическата си кариера,"НЯМА ПО-ОПАСНА ЛИЧНОСТ ОТ ГЛУ-ПА-КА"!
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей, 10 няма безплатен обяд. Нищо не е безплатно. Шоуто го плаща народа. Заплатите им ги плаща народа. Народа е работодател.