Третият мандат за кабинет – на БСП, Радев го връчва на 5 май

Това е последен шанс за съставяне на кабинет в рамките на 45-тото НС
Обновена: 29 апр 2021 12:17 | 29 апр 2021 11:39, Красимир Ангелов
255
Третият мандат за кабинет – на БСП, Радев го връчва на 5 май
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „БСП за България“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Това ще се случи в първия работен ден след Векикденските празници – 5 май, от 11 часа.

Президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България".
 
Това е последният шанс да бъде сформирано правителство в рамките на това народно събрание. Първите две политически сили след парламентарните избори на 4 април – ГЕРБ и „Има такъв народ“ върнаха мандатите и техни кабинети дори не бяха гласувани в Парламента.

Ако и БСП не направи правителство, президентът ще трябва да разпусне народното събрание и да създаде служебен кабинет, който да подготви предсрочни парламентарни избори през това лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не харесвам Тошко Африкански, ако може да го сменят, че непрекъснато обижда и унижава хората, да престанат да се занимават със себе си хората на Слави,а да приемат решения и закони в полза на обществото,дори и да не са внесени от тях, давам шанс на Слави, да го видим какво ще направи, засега нищо полезно не направиха,освен едно - върнаха живота на парламента!
166
3
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Има си хас и да не го даде на БСП - те откога си точат зъбите,а той много доволно потрива ръце,че най-после любимата му БСП отново ще има възможност да яха народа както толкова години досега ! Откъдето и към когото и да погледнеш - отвред ОТВРАТ !
165
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ACDCКоалиция БСП+ДПС+ГЕРБ ще е най-устойчива във времето. Знаят как се яде задружно от кацата с мед и ще дадат хубав урок на неопитните аматьори,които са като орел, рак и щука..Не знам защо включваш и БСП,когато герберите взеха властта,хората на БСП бяха уволнени,дори и добри професионалисти със стаж и на тяхно място сложиха герберски калинки,хората на бесепарите бяха преследвани,заснимани,записвани и някои убивани по различни начини,бизнесмените им бяха рекетирани,ограбени,унищожени
164
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предсрочни избори ще са лакмус за това колко са нормалните трезвомислещи българи, както у дома, така и в чужбина! Аз лично искам да видя колко са се продали. Ако сте истински българи спрете да слушате чалга, слушайте народна музика! Като ви е мило за държавата, не я подарявайте на ония които фалират банки и изнасяха златните съкровища на България за да ги продават на черно! Защото тия дето избрахте са точно това!На тия избори ще се брои колко са истинските българи, разсъждава и обичащи България
163
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е за нови протести ако БСП получат мандат, не искам нито Герб нито БСП да управляват България
162
9
 
0
 
! Отговори
ACDC преди 3 години
Коалиция БСП+ДПС+ГЕРБ ще е най-устойчива във времето. Знаят как се яде задружно от кацата с мед и ще дадат хубав урок на неопитните аматьори, които са като орел, рак и щука.
161
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 3 години
До 167Не е същото. ИТН не са предвидени да управляват а и нямат такъв потенциал от кадри. Те само ще кешират. ДПС също не искат да управляват държавата, а само няколко сектора да са под техен контрол и също да кешират. Мутрите пък просто искат да са в парламента и просто да намажат нещо от остатъците от трапезата.
160
6
 
4
 
! Отговори
Другарска похвала преди 3 години
Скъпи Слави, скъпи съпартийци от ДПС, скъпи отлюспени бесепари, днес новите -стари, благодарим за дружната работа за вземането на мандата! Не се притеснявай Слави, няма да питаме защо не предложи кабинет, ние знам, че нямаш хора и така скри този факт, но обещаваме да сложим добри комунисти начело и да работим с всички вас другари! Разбира се, ще продължим да го правим тайно, както до сега. На 9 май, денят на Русия ние руските другари ще поставим своя кабинет за гласуване! Венсеремос!
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 157Поне сменй стила на писане. 200 коментара, ама от един човек.
158
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Не че нещо, ама можеше да стане същото, ако го беше напрвил ИТН. ДПС вече се обви против подкрепата си за БСП, така че силно се съмнявам.
157
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"да не говорим,че малките партии ще издъхнат от тази смешна субсидия!"Еми ... рип бате.
156
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
Изненада. Правителство на БСП с подкрепата на ИТН, ДПС и част от мутрите. Всъщност няма да е изненада а логичен завършек на играта която играят тези партии заедно с Радев.
155
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Малка субсидия или никаква,обслужва единствено олигарсите,които ще хванат партиите в пипалата си и ще ги принуждават да приемат само лобистки закони"Ееее ... значи искаш да ми кажеш, че ако си корумпирано ламтящо за пари ***, това че партията ти получавала 4-5 милиона лева на година, ще ти попречи да вземеш личен подкуп от 500 000 лева, да лобираш за разни закони?
154
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМалка субсидия или никаква,обслужва единствено олигарсите,които ще хванат партиите в пипалата си и ще ги принуждават да приемат само лобистки закони, а не обслужва интереса на обществото и мнозинството,да не говорим,че малките партии ще издъхнат от тази смешна субсидия!ГЕРБ изполват целия държавен ресурс например и субсидията от 1 лев е в тяхна полза и на ДПС,а останали партии ще ду ат и няма да има никаква демокрация!
153
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Така работят повечето правителства, рядко една партия има достатъчно мнозинство в парламента за самостоятелен кабинет."Хм ... не зма пич. Живея в Скандинавието и рядко има правителство от 5 партии, три от които са се обявили за опозиционни врагове едни на други врагове. И ка ще мине тоя номер, според тебе? Ще позволт на ИТН да сложи само техни хора в министерствта? Да, бе да! Ще им извият ръчичките, ще сложат техни говедари и всяк решение, против интереса на наши, ще се контрира.
152
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са нагли,затова за малко трябва да седнат на резервната скамейка,докато престанат да се държат като диктатори герберите:"ГЕРБ: БСП бързо да върне мандата. Без нас и "Има такъв народ" няма мнозинство.Няма смисъл мандатът да се бави, трябва да се върне по най-бързия начин и да се отива на предсрочни избори...." Това заяви председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, след като стана ясно, че президентът Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП на 5 май
151
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая от село Крушовица вчера разтури седенкята у парламата. Разбра че трябва да се приема закона за субсидията от 1 лв и се качи на мулето отдоле. Как ще и свалят субсидията ами ***.то у кравария с какво ще го храни и плаща в университета с ду.*** ли. Никой нема да и го иска ду.пето много е старо и мири.зливо. Доларе сакат ората доларе и то много доларе. А вие да гасувате пак за Крушовица да си доизучи ча.вето че парите от Техноимпекса свършиа..
150
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 137Не се знае ... Има поне 10 скандала, които само чакат някой да им запали фитила и не се знае, как ще гръмнат.
149
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да видя нова тройна коалиция! Даже са същите играчи!БСП, ДПС и "новото НДСВ"!
148
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 150ГЕРБ направиха кабинет, и бяха готови да направят правителство, но ИТН, БСП, ДБ, ИМВ и ДПС им отказаха. Чалгуца напротив - не предложи кабинет и отказа да сформира правителство, въпреки, че ИТН, БСП, ДБ, ИМВ, дпс и Герб казаха, че са готови да подкрепят правителство на ИТН за определени политики. Така работят повечето правителства, рядко една партия има достатъчно мнозинство в парламента за самостоятелен кабинет. Но, чалгарите не знаят и не мислят, те повтарят като папагали...