Третият мандат за кабинет – на БСП, Радев го връчва на 5 май

Това е последен шанс за съставяне на кабинет в рамките на 45-тото НС
Обновена: 29 апр 2021 12:17 | 29 апр 2021 11:39, Красимир Ангелов
255
Третият мандат за кабинет – на БСП, Радев го връчва на 5 май
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „БСП за България“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Това ще се случи в първия работен ден след Векикденските празници – 5 май, от 11 часа.

Президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България".
 
Това е последният шанс да бъде сформирано правителство в рамките на това народно събрание. Първите две политически сили след парламентарните избори на 4 април – ГЕРБ и „Има такъв народ“ върнаха мандатите и техни кабинети дори не бяха гласувани в Парламента.

Ако и БСП не направи правителство, президентът ще трябва да разпусне народното събрание и да създаде служебен кабинет, който да подготви предсрочни парламентарни избори през това лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИмеДържавата е фалирала и не знам как ще се оправим.
146
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 149Сори, ама за това нма доказателства. Те имали "източници в българските служби", а после даже даваха и имената на :соециалносто подразпределение на руските тайни служби".Сори, ама ако някой има достъп до държавни тайни на няколкос трани и операциите им в чужбина, силно се съмнявам, че ще снас на фроннюз. И другото - защо им е руските тайни служби, да бит Пеевски и то публично, че да ги разбере цял свят?По-скоро съм склонн да повярвам, че са били мутри на Божков ...
145
0
 
6
 
! Отговори
А де... преди 3 години
До от БСП Кюстендил 130. Кое е безплатно бе неграмотен човек? Ами нали се плащат данъци за полиция, здравеопаване, училища,наука,техника.... *** доста си необразован болшевик.
144
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 148 Ножа е опрял до кокала и няма изход. ГЕРБ само теглят външни заеми и държавата е фалирала. Скоро и заеми няма да може се теглят, защото 30 милирда от ЕС по плана ще трябва да се върнат първо преди нови заеми.
143
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партията на 80-годишните и усвояващата фондове партия са политическа история.
142
12
 
6
 
! Отговори
Мачкай Корни преди 3 години
За разлика от Славчо пионката на ДПС, Корни има топки и май ще свърши неговата и въобще протестърската задача да разгради ШАЙКАТА и КАСКЕТЯ поне за някакъв кратък срок!!!! А щом шайката и цирка *** значи е на прав път!!!! ДЕРЗАЙ Корни... поне един мъж да има в тая държава!!!!
141
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато ГЕРБ върне мандат, макар да има най-висок брой депутати - Герои! Умнии разумни политици, мислещи за бъдещето на странта.Когат ИТН върне мандат - Страхливи чалгари! Селяни, дето не могат да управлват!
140
2
 
2
 
! Отговори
новина от 21.4 преди 3 години
До АнонименБизнecмeнът и бивш дeпутaт oт ДПC Дeлян Пeeвcки e бил прeбит. Тoвa ce cлучилo в Дубaй, a нaпaдaтeлитe гoвoрeли нa руcки eзик. Тoвa cъoбщихa зa Фрoг нюз изтoчници oт бългaрcкитe cлужби, кoитo пoлучили oпeрaтивнa инфoрмaция зa инцидeнтa. Нoвинaтa бe пoтвърдeнa и oт хoрa oт бизнec cрeдитe у нac, cпoрeд кoитo тoвa e cтaнaлo прeди дeceтинa дни.Oлигaрхът, извecтeн c близкитe cи oтнoшeния c прeмиeрa в ocтaвкa Бoйкo Бoриcoв бил oткaрaн c чacтeн caмoлeт в Швeйцaрия, къдeтo пocтъпил в cпeциa
139
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Случаен минувачТочно това прокламираха протестърите на площадите. За тях това е политическа игра, но ние ще носим последтсвията и "ще духаме супата", защото платените протестъри промиха мозъците с 5-6месечните протести, или купиха с парите на мутри и орлигарси, много от гласоподавателите.
138
0
 
2
 
! Отговори
Име преди 3 години
До Анонимен Да но който е на власт, той носи негативите от подобни фалити и проблеми. И му се отразява на резултата на следващите избори, независимо, чие е вината за тези проблеми. Май затова никой не иска да уравлява. Най-лесно ще им е служебно или експертно правителство - после ще казват ние не бяхме виновни...
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛекарНе знам дали отиваме към избори, но се страхувам, че отиваме към гражданска война, защото от проекто законите на протестърите и изявленията радев може да се предположи, че искат да направят преврат, да ни извадят от ЕС и да ни засилят към Евразия. Това е отдавнашна места на ***, но не се споделя от мнозинството българи.... Дано Бог пази България, и ние да си опичаме ума, защото новите-стари депутати ни продадоха на ДПС, а президента се готви да ни продаде на путин.
136
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и решение да вземат БСП,подкрепям ги!То се видя,че ИТН играят с ДПС, а ДПС до неотдавна бяха ортаци с ГЕРБ, а може и сега да са си ортаци,кой знае.
135
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Случаен минувачОстава смяна на конституцията с референдум, защото и велико ще е пак същото.
134
1
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Добре, отиваме на нови избори. И ако резултатите са същите - тогава какво правим? На всеки 3 месеца ли ще правим избори?
133
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 140Нинова не иска с ГЕРБ. А ДПС И ИТН вече отказаха на Нинова. И няма с кой.
132
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Случаен минувачИ ГЕРП и ИТН се провалиха и можеха с ДПС+ ДБ+ ММ. Станишев не е комунис а лгбт.
131
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова ако направи правителство и бъде подкрепено от Герб и ДПС , директно влиза в историята с най-глупав ход в политиката след 89, като пие предишния им предлагането на Пеевски
130
8
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Господин президент,защо не погледнахте например към Христо Бойкикев или Мая, все пак беше по-добре, отколкото да давате мандат на тази никаквица? Не ви ли е ясно, че и тя нищо няма да направи? Дори да привлече ДПС, заедно имат 73 гласа. Крайно недостатъчно. Непрестанно говорите за законност, но първо погледнете себе си! Юмрукът ви това лято наруши Конституцията! Да, ще имате подкрепа от БСП за втори мандат, но тази есен ще понесете яки шутове на президентските избори!
129
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Третият мандат за кабинет на БСП, Радев го връчва на 5 май-----------Губене на време и неосъществими "мокри сънища" на БСП!Новите избори са неизбежни, но резултатът от тях няма да се различава кардинално.
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИмеФалитите са част от демокрацията и пазарна икономика. Който не работи добре, фалира.