Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май

Около Народното събрание трябвало да има кордон от хора
292
Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май
Снимка: БСП

"Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ са четирите партии, които са най-големите врагове на два милиона български пенсионери, смята народният представител от БСП Велизар Енчев.  

"В петък, 7 май, от 09.00 часа, около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани. Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери. Предстои съдбоносно второ гласуване за преизчисляване на пенсиите.

На първо гласуване депутатите одобриха с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, който е със силата на закон, председателят на НС Ива Митева не позволи второ гласуване, поради което окупирахме трибуната и заседанието бе прекратено.

Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“!

Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“...

На 5 май паднаха маските на партийните слуги на българския капитализъм!

Всъщност тези четири партии са най-големите врагове на два милиона български пенсионери - най бедните и най-болните пенсионери в Европейския съюз. 7 май е Денят на истината!", написа народният представител от парламентарната група на "БСП за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още по темата: БСПВелизар Енчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
3
 
! Отговори
Керпеденин пенс преди 3 години
Колко ще дават?
128
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 151Нямам нищо против да се преизчислят пенсиите, обаче това в момента си е див популизъм, както и беше див популизъм увеличението на заплатите на всякакви чиновници с по 20 % от Баце, да не говорим пък за намаляването на ДДС-то на кръчмите.За пенсиите човече трябват пари, а пари няма, Баце ги опука, ТОВА Е! и това трябва да се каже честно на хората, а не да се подхвърлят подобни популистки идеи, щото тая година имаме падеж от 6 млрд. по кредитите на Баце, а пари нема!
127
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В.Енчев е един достоен мъж и заслужава да бъде избран на достойна позиция в управлението на страната.
126
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Енчев, вярно ли е, че освобождавате Позитано 20 до дни защото нямате пари за тока и наема? Къде са парите от касата на БСП?
125
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доносник или щатен служител? Защото разликата е огромна!Обаче това ли е най-важното?Искате или не пенсионерите да живеят достойно?
124
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Игри и интриги на дребно.Да подредят държавата, тогава и за пенсии ще има. Консумират многократно повече от полезността си към обществото, но с лекота обясняват как да се разпределят приходите. А пример какъв дават. В елита си имат достатъчно богати хора, които обаче не финансират партията си, а на държавната субсидия чакат.Лицемери!
123
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е добре де Велизаре, кой подписа миналата година на Баце празен чек, та 10 млрд дълг и още 5 млрд от резерва изтекоха към заплати и премии на всякакви чиновници, доколкото си спомням и БСП-то подкрепиха закона за извънредното положение, и още нещо преди да искате и да раздавате пари, 1-во си оправете сметките, че още не сте си върнали надвзетата субсидия
122
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агент, не агент той единствен каза истината.Оше пълвия ден в новото НС си наххправиха заплатите 10 000 лева.Но вчера решиха да се скапат и да не гласуват за пенсионерите.Нали тях си уредиха.
121
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРЕИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ 2008Г- УПРАВЛЯВАТ БСП- МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 87ЛВ- СЛЕД ПРЕИЗЧИСЛЯВАНЕТО- 91ЛВ.
120
16
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
госин Велизар Енчев е нещо по-добро от по-доброто!Ерудиран,интелигентен,с огромен опит....Има обаче и един "недостатък":-..Откровен и честен е....дано това да не му "изяде главата"..
119
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък искам Велизар Енчев да застане най-отпред на бунта, ама надали!
118
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С агенти от ДС на бунт не тръгвам. Този е вербуван още преди 1989г. В Comdos на търсачката му излиза досието.
117
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На доносници не вярвам, още повече пък на такива като Велизар, според който популизъм намаляването на субсидията на партиите, но видиш ли не било популизъм увеличението на пенсиите и то в момент, в който бюджета е продънен и няма дори и теорретична вероятнос да се актуализира
116
6
 
15
 
! Отговори
до 133 преди 3 години
Няма как да се харесат на хората никога БСП. Още повече на народа, който помни трите фалита на България по време на БСП и тройната им коалиция. Още първите 15 след 1989г. БСП фалираха България 3 пъти. Румен Гечев фалира 17 банки за ден. А схемите за фалитите на България се почнят от народа и до днес:- приватизация- банкови пирамиди-кредитни милионери- хиперинфлацияНяма как да заблудите възрастните хора. Ако някой изобщо може да излъжите-това са чалгарите.Те имат памет 3 минутна за един хит.
115
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ауууу.. БСП в колко правителства участва за 30 г. и какво направи за пенсионерите?...
114
6
 
4
 
! Отговори
До 126 преди 3 години
Герберунгел смотан,1,5 милиона пенсионери живеят на прага на оцеляването,а останалите трудно свързват двата края.Само 5% що годе живеят добре и вземат прилични пенсии.Само родата на шайката няма проблеми.Но и вашият край дойде.
113
3
 
4
 
! Отговори
Чалгаря преди 3 години
Си е чалгар. Срещу Тиквата е защото не му даде да строи в центъра на София
112
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на Станишев пенсиите се вдигаха с по 7 и повече % на година.От тогава до сега само веднъж са се вдигнали с 6%. Миналата година.
111
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 125Не е точно така. По- точно една година *** Нинова и БСП не спряха да казват, че Борисов хвърлял пари от джипката. А в нета хора или *** на БСП и другите метежнически партии виеха на умряло, че се давали по 50 лв на пенсионерите. Има дори в този сайт в полетата за коментари от миналото лято тонове коментари защо и как Борисов си бил купувал пенсионерите с 50 лв. Не един път съм спорил с тях и не един път ги попитах нямат ли родители и роднини пенсионери, които нямат пари за лекар
110
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си умрете на мъка, че БСП сега преди изборите се хареса на пенсионерите.ЗАЩО ВЧЕРА СЕ ОТМЕТНАХТЕ И НЕ ГЛАСУВАХТЕ?Защо онази пуйка от ИТН прекъдна работата на Парламента?НАРОЧНО ГО НАПРАВИ, ЗАЩОТО ТАКА И БЯХА ЗАПОВЯДАЛИ.Няма дя ви се получи да сте мислили навреме.Сега всички пенсионери ще гласуваме за БСП.