Корнелия Нинова обясни защо БСП не се съюзи с Татяна Дончева

Тя посочи 3 причини
24 май 2021 09:35, Нели Христова
93
Корнелия Нинова обясни защо БСП не се съюзи с Татяна Дончева
Снимка: БГНЕС

 „Да се направи голяма коалиция не е лесна работа и се изисква много дипломатичност, диалогичност и взаимно уважение. За да няма спекулации и грешни внушения, съюз между “БСП за България” и “Движение 21” не се състоя по три причини:

 Татяна Дончева поиска пред екипа за преговори:

 1. Да се промени името  на коалицията и тя да се  казва “БСП за България - Д21”. Това можеше да блокира изобщо  явяването ни на избори, тъй  като подписката от 10 000 подписа  за регистрация вече е събрана  за старото име и до 26.05 няма  време за нова подписка и  регистрация с ново име. Отделно  от това е доста некоректно  към другите, при участието на  седем и повече партии, само  “Движение 21” да фигурира в  името.   

2. Да бъде съпредседател  на коалицията. Останалите 6 председатели  на партии съвсем естествено  не се съгласиха те да са  странични наблюдатели. А и не  е справедливо спрямо тях, с  някои от които сме заедно  много години.

3. Да получи две водачески  места за нея и заместника  й и три на границата на  избираемите плюс гарантирана  субсидия, каквито възможности няма  за всички.“

 Това написа председателят на БСП Корнелия Нинова във Facebook.

 „Всеки има право на избор. Желая успех на всички участници в изборите. Ние днес продължаваме с подписването на споразумения с други партии и граждански структури вляво“, добавя тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
И на трудоваци да попаднат пак ще си останат неКуронясани
68
0
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
Нали след изборите ше ми спирате ония 50-лв. от ГЕРБ??!Ами тогава ....ше ми целувате *** да гласувам за вас!
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ама Татяна Дончева е единствената, която е в парламента. Останалите гулеми леви политици нямат и по един процент. Това че е поискала 3 депутата е даже малко. В случая трябва да се търси не просто математика, а синергичен ефект. Но те са хора грамотни, знаят ги тези работи.
66
1
 
4
 
! Отговори
КВО ШЕ ОБЯСНЯВА.. преди 2 години
ТЕ ВСИЧКИ СА АЛЧНИ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ И СА АБСОЛЮТНО НЕКАДЪРНИ.НАЛИ ВЕЧЕ ГИ ВИДЯХМЕ КОЛКО СТРУВАТ...ХАХАХААА
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корумпираната, алчна и ненормална защитница на мутрите и мафиотите само ще изгони избирателите на БСП. Адвокатски хитрини и желание за постове и пари са това, което предлага Дончева. Поправки Ванко 1 и Божков 1 са приоритетите.
64
0
 
0
 
! Отговори
не ве, бате, преди 2 години
До всичконе е всичко до субсидията - нали Патриотът на Възраждане се отказа от нея ( едвам го заставиха да я вземе и то с какъв зор )
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Браво на Дончева, че се е пазарила, така както правят истинските политици. ________________ ....- От ДБ очаквах същото, да преговарят с условия, когато в 45НС ГЕРБ ги поканиха на преговори за съставяне на правителство. ДБ проявиха политическа незрялост, инфантилност и грубо неуважение към вота на една значителна част от гласоподавателите на България! Уж са демократи!
62
3
 
5
 
! Отговори
питагорчо преди 2 години
тази защо продължава да ни занимава с неините и на партията и неуспехи ?!
61
3
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 2 години
На те таа всичко и всички й пречат - она е най-убава ! Не се смейте,юще малко и онаще се обяви за ... "светица ' - ти да видиш :)))
60
2
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
СПРЕТЕ ПАРИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА! САМО ТАКА ЩЕ СЕ ПРЕКРАТИ , ТОЗИ ПОРОЧЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ МОДЕЛ , КОЙТО ИЗПРАЗВА ДЖОБОВЕТЕ НА БИЗНЕСА И РАБОТЕЩИТЕ ....И ПЪЛНИ ГУШИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ!ВСИЧКИ "СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ" ---ТРЯБВА ДА СА В РЪЦЕТЕ НА БАНКИТЕ И ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ!
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не БСП, а Дончева е тази, която не пожела повече да има нещо общо с БСП.
58
1
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ЧАЛГАРО Е НАЙ-ТОЧНАТА ЕМБЛЕМА НА ТИЯ ПИШМАН-ПОЛИТИЦИ ОТ ПРЕХОДА И ЧЕРВЕНАТА КРАДЛИВА ШАЙКА---ДА Е ВЪТРЕ ВЪВ ВЛАСТТА , КЪДЕТО СА ПАРИТЕ!ДОКАТО ПАРИТЕ СЕ ВЪРТЯТ ОТ ВЛАСТТА ---А НЕ В БИЗНЕСА И РАБОТЛИВИТЕ РЪЦЕ НА ХОРАТА ..... ВИНАГИ ЩЕ ИМА , ТАКИВА ВЛЕЧУГИ И ДИНОЗАВРИ!КОМУНИСТА --ВИНАГИ ГО ВТРИСА ОТ УЖАС И АЛЧНОСТ, КОГАТО РАЗБАРА ЧЕ ХОРАТА ИМАТ ПАРИ , ИМОТИ И СПЕСТЯВАНИЯ!ЗАТОВА ---БЪЛГАРИТЕ РЕДОВНО СА ОГРАБВАНИ, КАКТО СЕ КАНИ ДА НАПРАВИ И ФИН. МИНИСТЪР НА ХУНТАТА!
57
4
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
По всичко личи един зле скроен,но опасен театър. Всичките тези русофили,които са абсолютно малко в България създадоха ,с помощта на Путин, една лъжовна реалност. Обърнете внимание,че на предстоящите избори всички партии са русофилски. Целта им е да се правят на сърдити преди изборите,а после да се обединят в Парламента. Възраждане,Възраждане на отеч.,Атака,Изправи се...,АБВ,БСП, Левите на Виденов,Движение 21,Каракачановци,Има такъв народ..Всичките са жалки и антибългари. Избори без избор.
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова както и да ги въртите, вадите от единия джоб, за да ги сложите в другия, все същите гласове, ще сметете накрая, заедно, там, в червената ***.
55
1
 
13
 
! Отговори
нормален преди 2 години
абе импексова , кой нормален българин се интересува от твоите обяснения ?! ти си вън от управлението на България , един чалгар ти го доказа .
54
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както и предходните преговори Т.Дончева показа низост и грозен пазарлък.С Мая и Хаджигенов са си лика-прилика и като сметкаджийство и нагаждачество.
53
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Два раздвоени езика се разминаха.
52
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Дончева, че се е пазарила, така както правят истинските политици.Нинова показа за пореден път ,че е една дребна и подла душица!
51
0
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Благодарение на Костовата шайка чрез т. нар. приватизация народната собственост попадна и пропадна само в ПРАВИЛНИТЕ ръце. Резултатът е отдавна известен, но последните няколко седмици ярко се прояви. Ако някой си мисли, че бизнесмени като Пилека са единици, се лъже. Пилеците са над 78%, това са ни капиталистите и затова сме последни в цяла Европа..
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Полша Унгария Чехия народите им ликвидираха такива пишман политици от сцената на Европейската политика. пишман- означава-Който е престорен, лъжлив, неистински или е разколебан, разкаян, несигурен в качеството си на някакъв.