Ангелкова алармира: Мерките в туризма за зимния сезон закъсняват

Ние въведохме работещите мерки за лятото, отбеляза бившият министър
Обновена: 1 сеп 2021 11:47 | 1 сеп 2021 11:38, Красимир Ангелов
40

Септември вече е тук, а заедно с него се вижда и краят на летния туристически сезон. Ще продължат ли мерките в сектора в условията на пандемия и какъв летен сезон изпращаме?

"Мерките, които работят и се подкрепят от сектора, бяха въведени по наше време и от нашето правителство с премиер Бойко Борисов. Това е доста голямо признание. Както мярката "60/40", "80/20", "35 евро на седалка", средства за оборотен капитал през НАП, така и средствата за капиталови разходи за малки и средни предприятия", заяви бившият министър на туризма Николина Ангелова в студиото на "България сутрин".

Тя посочи, че от партията ще настояват за продължаване на намаленото на 9% ДДС с поне още година, както и мораториум върху кредитите с ЕЦБ. Ангелкова уточни, че каквито и мерки да бъдат взети, най-важното е те да са работещи.

"От служебното правителство казаха, че ще продължат "60/40", защото била най-полезна за бизнеса, само че с нов дизайн. Който казва, че ще бъде прилагана тази мярка, ако има 40% спад на оборот. Представете си, за да може да се ползва тя от тях, компаниите на практика трябва да са на ръба на фалит", посочи бившият министър на туризма пред Bulgaria ON AIR.

Според нея от служебното правителство излизат разнопосочни сигнали за борбата с пандемията и кризата.

"Излиза здравен специалист, казва едно. Излиза главният държавен здравен инспектор, казва друго. Излиза г-н Кацаров, казва трето. Те всъщност разчитат само на популизъм и на това да се харесат на хората, а не какво реално е важно за здравето на хората и икономическите мерки, за да върви икономиката", смята депутатът от групата на ГЕРБ-СДС.

Според бившия министър на туризма мерките за зимния сезон закъсняват.  

"За да може да имаме зимен сезон, трябва първо да имаме хора, които да работят, стабилни компании и, разбира се, рекламна кампания. Много е важно да има целенасочена рекламна кампания в ключови пазари, което не виждам да се случва. Няма приета и Национална програма за туристическа реклама. По мое време правехме това от юли месец за следващата година", изтъкна Ангелкова.

Тя изказа мнение, че в момента България се намира в тежка криза – здравна, икономическа, политическа и бежанска, "а виждаме само как лидерите на политическите партии в парламента се опитват да галят собственото си политически его и да търсят отговори на техните грешни решения в другите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Я преди 2 години
Из съм грозна но тая хептен.и защо се показва още,като не е никаква.
28
0
 
3
 
! Отговори
van horn преди 2 години
Ох Ангелкова алармирала....направо избива рибата със голи ръце. Нищо не става от тия като нея,те отдавна са изгубили в какво време се намира държавата и хората в нея.
27
0
 
10
 
! Отговори
сад преди 2 години
на тате момичето му дадоха форум да си покаже новите дрешки. За толкова години като министър никаква работа не свърши, сега тръгнала акъл да дава.
26
0
 
7
 
! Отговори
Тончев преди 2 години
Боже, защо не си прибереш вересиите! Ангелкова колкото е накипрена, толкова е ***! Борисов махаше министри за щяло и нещяло, а представа нямам защо тика тази навсякъде! Навярно си плаща! Иначе не мога да си обясня
25
5
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 2 години
Няма ли да чуя едно умно изказване. Толкова простаци на едно място. Както казваше Бойко слаб умствен материал. Като гледам вашата временна министъра на туризма. Тя е самата красавица, по скоро е звярът. Сигурно и вие приличат на нея.
24
0
 
8
 
! Отговори
ZZ преди 2 години
Мерките не бяха и не са работещи! Вие бяхте ли на море, за да видите как в ресторанти, асансьори на хотели, общи части и пр., заведения - малки и големи, закрити и полу-закрити, всеки се движеше без маска, почти никъде дезинфектанти и ръкавици, служителите без предпазни средства, от гостите не се изисква да носят маски и да се дезинфекцират на влизане. Пълен хаос, пълен абсурд и ми говорите за работещи мерки!!! И сигурно за тези мерки има откраднати/изхарчени държавни пари. Мижи да те лъжа!
23
0
 
14
 
! Отговори
защо преди 2 години
Маце, пари от бюджета бяхте предвидили до м. Май!!! Направихте всичко възможно бюджета да не се актуализира. Само батката го актуализираше от джипката.
22
0
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Нивa нa биoлoгичнa зaщитa cрeщу кoрoнaвируca в Бългaрия: - мoлитвa - 0%; - хoмeoпaтиятa нa Гaлa и д-р Пaпaзoвa - 1%; - лeкaрcтвa - 20%; - cпoрт и cън - 70%; - вaкcинa - 50-90% - рaкия - 100%;- рaкия c прaз - 200%; - рaкия c прaз и бoб - 700%; - рaкия c чecън - 3000%; - рaкия c пaчa, люти чушки и чecън - 9000%, мутирaш в нoв биoлoгичeн вид. Вcички, нa кoитo дъхнeш, oздрaвявaт.
21
0
 
13
 
! Отговори
мЯрки преди 2 години
Лифтовете трябва да работят с не повече от 30% от капацитета (не повече от един човек в кабинка и по един на седалка, през една), а при качване, да се представят ПСР, антиген тест, QR код, тест за бременност, акт за раждане и касова бележка за платена синя зона.
20
0
 
12
 
! Отговори
българин преди 2 години
Не само носа , но и главата трябва да смени !
19
0
 
16
 
! Отговори
T.Шак преди 2 години
Тая миналото лято ходеше увесила нос доземи и разправяше как българският туризъм бил умрял, а сега била въвела "работещи мерки". Уфтсъ!
18
2
 
8
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Бих я уважил :)
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нос може да се оперира, акъла нЕма как.
16
0
 
19
 
! Отговори
,Ангелкова алармира преди 2 години
Аве *** какъв аршин може да е тая пионка и крадла бре??? Мисиркска медия
15
0
 
15
 
! Отговори
Чобан Бою преди 2 години
Таз ако не беше кон а беше овца щеше да умре от глад защото нямаше да може да пасе от тоз големия нос!Пък и още ли не е разбрала че е никой и не ни интересува мнението и!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви мерки за зимния сезон? Нали вие затворихте Банско
13
1
 
18
 
! Отговори
хаха преди 2 години
"Излиза здравен специалист, казва едно. Излиза главният държавен здравен инспектор, казва друго. Излиза г-н Кацаров, казва трето."Така е, но поне трима души казват различни неща. А при вас как беше? Борисов казваше три различни неща в един ден, сутрин едно, по обяд-второ, вечер беше на трето. Айде у лево и без повече герб на власт!
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелкова, мерките ги въведе Гърция, като почна да иска PCR тестове и *** се юрна по *морието, че да му е по-евтино.
11
1
 
10
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
България и туризъм!
10
0
 
16
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Тая беше толкова посредствена . ..