Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията

Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи, заяви лидерът на ГЕРБ
27 окт 2021 13:23, Нели Христова
175
Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията
Снимка: БГНЕС

В България основният закон е Конституцията и той трябва да се спазва. Радев знаел ли е това?

Още по темата

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод днешното решение на Конституционния съд, в което се казва че президентът Румен Радев е нарушил Конституцията при назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката при назначаването му през месец май тази година.

"Кирил Петков не ме интересува. Радев не го ли знае? Не се ли запита, като видя декларацията. И после наглостта му да пише до Конституционния съд да отменят делото. Това е за коментар. Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи и съветници, за които той твърди, че са най-великите в сравнение с нашите", каза още Бойко Борисов.

Решението на Конституционния съд е, че Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията.Румен Радев трябва да отговори дали е знаел, че назначава човек с двойно гражданство за икономически министър? Щом е имал наглостта да изпрати писмо до съда да спре делото, значи е знаел! Ние настояваме да се спазва върховенството на закона. Нямам нищо против лично срещу Кирил Петков. Напротив – искам да бъде на политическата сцена, за да докажем кой е по-добър. Аз твърдя, че това сме ние, доказали сме го, каза още той.     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това се очакваше! Кой вярва, че съдът е безпристрастен.Киро много им разбърка картите и им спря далаверата.
26
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти колко закони наруши докато крадеше на поразия?
25
7
 
4
 
! Отговори
Меламедов преди 2 години
Избирателите изключително много ценят какво сметнали 12 мух лясали хем ороида...
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев на ДЕТЕКТОР на ЛЪЖАТА да отговори дали е знаел, че Киро е бил с двойно гражданство към момента на назначаването му!
23
6
 
3
 
! Отговори
ко?не преди 2 години
Ясно е, че новия Кабинет ще се завърти около проекта на Тръпчинко и Кокорчо, но очевидно доста ще се протака във времето докато президента им връчи мандата
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът не е кой кого харесва. Аз не харесвам нито един политик, нито Р нито Б, обаче.... Има конституция и КС. Не е важно кой коя страна чувства за родина. И това се е знаело! Питам аз: какво е трябвало да свърши или да види К.в министерството, за да бъде назначен въпреки 2 гражданство???!!!
21
3
 
18
 
! Отговори
Край преди 2 години
Радев да излиза и да почва да мънка и запецва - да обясни защо август месец като се разбра на Киро тарикатщината защо не го уволни. Айде преди това оня го излъгал ама август месец беше ясно.
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце се обръща към шефа на този КС с БРАТО, какви решения да се очакват от него.
19
11
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Явно доста се развълнуваха, като изкараха само малка част от злоупотребите, още повече се вълнуват като им махат калинките от важни за далаверите позиции.. Виж със съда е малко по-трудно, но и това ще стане след време..
18
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не забравяайне, че днес даде и на геша право да си върне гвардията. Така че КС си бачка за БАЦЕ и може само да му се радвате
17
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С БОЙКО БОРИСОВ,,,,,,,,,протестърите на колене и му се помолете да се върне ,, но дали ще иска????? маи маи НЕ
16
5
 
5
 
! Отговори
Румен преди 2 години
И при Б Б и преди него С С Конституцията не се спазваше 2006 - 2013г.. Чл. 19 всеки има право на труд. Като частен земеделец власта прехвърли всички бонуси на арендаторите и създаде корупцията. Настана хаос в земеделието . Така и до днес.
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва в Конституциония съд да влязат независими професионалисти,а не бракоразводни *** като Филипчо които не подписаха Конституцията на времето,а сега лапат яки кинти от нея!
14
10
 
10
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 2 години
Конституционният съд има такъв "гигантски" авторитет, че по-скоро изписва вежди на Киро.
13
10
 
3
 
! Отговори
Ха,ха, преди 2 години
Баце не смее да скочи на Петков.Надява се ,когато Петков стане премиер,да пробута ГЕРБ във властта.
12
11
 
7
 
! Отговори
Фрактал преди 2 години
ДОЛНАТА МУТРА, ПАК ЛАЕ НЕСВЪРЗАНИ НЕЩА ОЩЕ ПОВЕЧЕ! БЕЛЕНЕ! Или официално приключваме, като Нация. Кое не е ясно?
11
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каза два пъти осъжданият за лъжа. Единственият премиер осъден за лъжа, спящ с Мата Хари до чекмедже пълно със злато и евро, а горе за фон патлак.
10
13
 
18
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Бойко връщай се на власт, само при теб България беше стабилна!!!
9
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че ти я нарушаваше всеки ден като раздаваше пари на всеки твой приближен които е ревнал без това да е гласувано в парламента. Ти които не се вясна в парламента 12 години, а само пращаше лакейте си какво направи? А като купи 3-то качество ваксини и ги пробута като първо? А, че тиквичките ти не бяха дисциплинарно уволнение като не се явяваха на работа в парламента? А, че продаваше депутати като тиквени фенери? Дежурните депутати избрани от данъкоплатеца да ходели да гласуват каквото ти им кажеш?
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А така, баце. Каже им да не бият вестоносеца, а онзи чорапестия който го е насадил над тези пачи яйца... Все пак денят в който ще трябва да работиш рамо до рамо с този вестоносец се приближава все повече и повече